Kaksi asiaa, jotka edes hieman rauhoittavat hektistä arkeani, ovat säännölliset käynnit kampaajalla ja vakikukkakaupassani. Läheltämme löytyy onneksi useitakin hyviä kukkakauppoja, mutta lempipaikkani hyvä palvelu, kohtuulliset hinnat ja laaja valikoima innostaa palaamaan jo toisessa polvessa toimivaan liikkeeseen aina uudelleen. Pääsiäisen pyhien lähestyessä marssinkin taas tuttuun kivijalkakauppaan hakemaan hieman lisäväriä ja lehtivihreää talvihorroksesta heränneeseen kotiimme :-).

pääsiäiskukat, pääsiäinen

Tällä kertaa mukaan tarttui pajunkissojen sijaan koivunoksia, kaksi tulppaanikimppua, taivaan sininen helmililja ja kolme oksaa hehkuvan oransseja leinikkejä. Olipahan kaupassa tarjolla myös vaaleankeltaisia hyasintteja, mutta mielestäni sen tuoksu kuuluu vain ja ainoastaan joulunaikaan.

pääsiäiskukat, pääsiäinen

Keväisin muutun tulppanien suurkuluttajaksi :-). Monesti matkaan lähtee kaksi kimppua ja joka kerta uudella värikombolla. Tällä kertaan päädyin pääsiäisen kunniaksi hennon keltaiseen ja violettiin.

pääsiäiskukat, pääsiäinen

Tarkoitukseni oli aluperin ostaa pajunkissoja, mutta kesän perään haikailevana päädyinkin hiirenkorvilla oleviin koivunoksiin. Tykkään koristella kotia aina juhlapyhien aikaan, mutta maltti on mielestäni valttia tämänkin suhteen. Tokmannilla löytyneet koristemunat tuovat kokonaisuuteen mukavan pääsiäisfiiliksen ja aikalailla samaa ideaa käytin vastikään viime jouluna kotia somistaessani.

pääsiäiskukat, pääsiäinen helmililja

Kukkakaupan edessä komeillut helmililja on uskomattoman kaunis ulkokukka, enkä raaskinutkaan laittaa tätä vielä parvekkeelle. Helmililjaa löytyi myös valkoisena, mutta vaaleansininen tekee mielestäni paremmin oikeutta sen omaperäiselle kukinnolle. Helmililjan kerrotaan olevan myrkyllinen, joten se kannattaa sijoittaa perheen pienimmiltä tavoittamattomiin.

rairuoho, pääsiäinen

Jos hyasintin tuoksu kuuluu jouluun, niin yksi kevään ominaistuoksuista on istutusmullan haju :-). Rairuohot olimme istuttaneet poikani kanssa jo viisi päivää aiemmin kahteen elintarvikerasiaan. Leinikin ympärille käärityn silkkipaperin avulla sain tuunattua rasiat asteen verran kauniimmaksi.

leinikki pääsiäiskukat, pääsiäinen

Ostin jo viime vuonna H&M Homen verkkokaupasta kolme pientä lasimaljakkoa ja vasta nyt pääsin käyttämään näitä oranssina hehkuvien leinikkien kanssa. Leinikit ovat lempikukkiani, joita parhaimmillaan löytyy kukkakaupan kylmäkaapista useassa eri sävyssä! Olenpa joskus teettänyt kesähäihinkin leinikeistä kukkavihon ranteeseen.

pääsiäiskukat, pääsiäinen pääsiäiskukat, pääsiäinen

Parasta tässä vuodenajassa on kotiin tulviva valo! Pahinta ovatkin sitten likaiset ikkunat, joiden peseminen on asialistalla heti siitepölykauden jälkeen. Myös koristetyynynpäälliset vaihtuivat puhtaisiin ja sävyiltään keväisempiin. Ja missä tyynyjä, sielä koiramme Touko  :-).

Juuri näillä pienillä asioilla kuten pölyjen pyyhkimisellä ja muutamalla viherkasvilla ja kukalla piristää helposti kodin ilmeen. Hintaa ostoksilleni tuli 28 euroa, joka ei ole mielestäni paljon, kun huomasin kuinka paljon eloa kukat toivat sekä minuun että sisustukseen. Kukkakauppoja käytettäessä tulee samalla tukeneeksi kotimaista yrittäjyyttä ja kivijalkakauppaa, mikä on mukava juttu sekin. Siispä oikein rentouttavaa, mukavaa, valoisaa ja värikästä pääsiäistä kaikille!

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

P.S. Pääsiäinen inspiroi sisustamaan keltaisella, eikö?! Poimi lisää vinkkejä keltaisen käyttöön.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio