Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Lasitetun terassin kuumin käyttösesonki on täällä, joten on aika laittaa sisustus kuntoon kesän ylioppilas- ja rippijuhlia, grillibileitä ja rentoja hengailuhetkiä varten. Lasiterassi on huonemainen tila, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin kalustuksen, tekstiilien ja valaistuksen kuin istutustenkin suhteen. Persoonalliseen kesähuoneen sisustamisessa on vain taivas rajana! Tähän juttuun kokosin vinkit lasiterassin sisustamiseen.

lasitetun terassin sisustus

Millainen käyttötarkoitus, sellainen kalustus

Kun alkaa suunnitella lasiterassin sisustusta, kannattaa kysyä itseltään miten tilaa haluaa käyttää. Halutaanko sinne iso ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu koko suku vai sopisiko omaan tyyliin paremmin rento sohvaryhmä? Oli terassin käyttötarkoitus sitten mikä tahansa, tärkeintä on, että sillä on selkeä rooli. Muuten tila jää helposti käyttämättä ja ihana terassi menee hukkaan. Tyhjä, keskeneräinen tai varastona toimiva terassi ei kutsu viettämään aikaa. Juhlia järjestettäessä helpottaa, jos terassin sisustus on helposti muunneltavissa niin, että sinne voidaan sijoittaa vaikkapa noutopöytä tai reilusti istumapaikkoja vieraille.

lasitetun terassin sisustus

Jos on aikeissa rakentaa uuden lasiterassin, kannattaa terassin käyttötarkoitus ja isompien kalusteiden paikat ottaa huomioon jo terassia suunnitteluvaiheessa. Näin voidaan sijoittaa esimerkiksi ovet sisustuksen kannalta luonnollisille paikoille ja miettiä niiden avautumissuunnat fiksusti.

Kurkkaa Lumonin verkkokaupasta lasiterassille sopivat kalusteet

Ilmettä tekstiileillä

Terassin sisustus voi elää vuodenaikojen mukaan. Kun isommat kalusteet ovat aikaa kestävät ja huolella valitut, on sisustusta helppo muutella pienemmillä elementeillä kuten tekstiileillä vuodenaikojen vaihtuessa. Värikkäillä tyynyillä ja torkkupeitoilla on helppo tuoda kesäisen raikasta tunnelmaa terassille.

Vaikka lasitettu terassi onkin huonemainen tila, kannattaa pitää mielessä, että se lasketaan ulkotilaksi. Kalusteiden ja tekstiilien tulisi olla hieman kosteutta ja UV-säteilyä kestäviä.

lasitetun terassin sisustus

Kukkaistutuksia ja hyötykasveja

Lasitettua terassia on mukava koristaa kauniilla istutuksilla. Jo aikaisin keväällä voi istuttaa sipulikasvit ja sään lämmetessä siirtyä kesäkukkiin. Lasitettu terassi on myös mainio paikka keittiöpuutarhalle! Niin yrtit kuin vaikkapa tomaatitikin viihtyvät siellä mainiosti. Istutuslaatikoihin ja eri korkuisiin ruukkuihin monenlaisia kasveja istuttamalla voi luoda näyttävänkin puutarhan terassille.

lasitetun terassin sisustus

lasitetun terassin sisustus

Varjoa ja näkösuojaa auringonsuojaverhoilla

Kesällä auringon paistaessa lämpimästi lämpötila lasiterassilla voi nousta hyvinkin korkeaksi. Paahteelta suojaamaan kannattaa hankkia asentaa auringonsuojaverhot, joiden tyylikäs ilme ja neutraalit sävyt istuvat sisustukseen kuin sisustukseen. Verhot tarjoavat varjoa, mutta myös näkösuojaa ohikulkijoiden utelailta katseilta. Kun aurinko ei porota suoraan terassille, on siellä oleskelu mukavampaa ja turvallisempaa myös perheen pienimmille ja lemmikkieläimille.

Löydät auringonsuojaverhot Lumonin verkkokaupasta

lasitetun terassin sisustus

Lämmintä tunnelmaa viileisiin iltoihin

Viileneviin iltoihin lämpöä tuovat terassilämmittimet ja termomatto. Ne myös pidentävät terassikautta pitkälle syksyyn – mikä olisikaan tunnelmallisempaa kuin istuskella lämpimällä terassilla sateen ropistessa lasia vasten.

lasitetun terassin sisustus

Tunnelmasta puheen ollen, myös valaistus on tärkeä osa lasiterassin sisustusta. Erilaiset lyhdyt ja valosarjat takaavat ihanan fiiliksen. Myös valaisinten tulee olla ulkotilaan sopivia. Lue täältä sisustussuunnitelijan vinkit lasitetun terassin valaistuksen suunnitteluun ja oikeanlaisten valaisinten valintaan

Lataa täältä itsellesi terassin sisustajan opas, josta löydät lisää ihania ideoita lasiterassin sisustamiseen

Mikäli sinulla ei ole vielä omaa lasiterassia, mutta ajatus kutkuttaa, varaa täältä ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynnin

Aurinkoista terassikesää toivotellen,

-Juulia

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Lasitetun terassin sisustus – näin teet ihanan kesäkeitaan

  1. Eikös nuo ole itsestäänselvyyksiä. Kalusteet kukat lyhdyt kait nyt jokainen tajuaa niitä laittaa terassilleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio