Meilahdenmutsi

Ouluun asettunut Helsinkilover

Meilahdenmutsi muuttaa -juttusarjassa pääset seuraamaan nelihenkisen perheen asunnonmetsästystä Helsingin kantakaupungista. Hakuehtoina kiva kerrostalokolmio, kahvilan yläkerrasta, leveillä ikkunalaudoilla ja mukavilla naapureilla.

Mistä löytyy meidän koti? Munkkiniemestä, Käpylästä vai Kalliosta? Lauttasaaresta, Töölöstä vai Punavuoresta? Asunnonhaku lähtee täydellä teholla käyntiin vasta vuoden päästä kun muutamme Oulusta Helsinkiin, mutta sitä ennen fiilistelen asuntoja, kerään tietoa asuinalueista ja mietin mitä me asumiselta oikeasti haluamme. Tervetuloa mukaan tutustumaan Helsingin kauniisiin asuinalueisiin ja niiden upeisiin asuntoihin! Seuraa menoamme myös omasta blogistani: Meilahdenmutsi!

Mutsiksi Töölöön?

Tällä kertaa kohteena on Töölö, joka sijaitsee Helsingin kantakaupungin luoteisosassa. Töölön alue muodostaa kaukaa katsoessa jonkilaisen kolmion, jonka kärkinä ovat ylhäällä pohjoisessa Eläintarha ja alhaalla lännessä Hietarannan uimaranta sekä idässä Finlandiatalo. Töölö jakautuu Helsingin ydinkeskustaa lähellä olevaan Etu-Töölöön ja kauempana Hesperian esplanadin pohjoispuolella sijaitsevaan Taka-Töölöön.

Mannerheimintie Töölössä

Kuva: Etuovi.com / Ylinkerros Oy Topfloor

Minulla tulee sanasta Töölö mieleen joku pöllö: Töölötirri tai Tölliäinen! Pöllö lentelee Töölönlahden yllä valvoen Mannerheimintietä, hakee Talvipuutarhasta pari marjaa nokkaansa, sivistää itseään Kirjailijanpuistossa ja istahtaa illasta Väiskin kentälle tiirailemaan jalkapalloa. Pöllöllä on päällään violetti baskeri, pyöreät silmälasit, liian pieni liivi ja converset. Pöllö on rento, rauhallinen ja rakastunut Töölöön.

Töölö on yllättävän iso alue ja siksi huimat 30 000 ihmistä onkin jaettu kahtia taakse ja eteen. Hierarkiaa alueella tuskin sen suuremmin on niin kuin että rikkaimmat eteen. Taka-Töölö on minusta vähän kiireisemmän oloinen ja urbaanimpi, kun Etu-Töölö on jotenkin tyylikkäämpi ja yllättävän rauhallinen. Taka-Töölössä, varsinkin Mannerheimintien läheisyydessä voi kaupungin sykkeen tuntea vahvasti koululaisten, mielenosoittajien, ratikoiden ja jääkiekkoilijoiden pyyhältäessä ohitse.

Etu-Töölö ja Taka-Töölö kartalla

Etu-Töölössä rantakatuja kulkiessa voi kadota hetkeksi jopa ihan maalaistunnelmiin matalien talojen, hautausmaan, puistojen ja merenrannan lomaan keskustan ollessa kuitenkin vain 10 minuutin kävelymatkan päässä. Etu-Töölö on yhtä museota: alueella on muun muassa Finlandiatalo, Kansallismuseo, Eduskuntatalo ja Temppeliaukion kirkko sekä upeita ikivanhoja tiilitaloja peräjälkeen.

Taka-Töölö taas on yhtä puistoa: on muun muassa Hesperian puisto, Sibeliuksen puisto ja tietenkin Kaupunginpuutarha. Kummallakin puolella Töölöä on hyvät urheilumahdollisuudet aina jalkapallosta melontaan, jatkuva julkinen liikenne ratikan kolinoineen, toimivat pyörätiet sekä paljon erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Vaikka Mannerheimintiellä ja Runebergin kadulla kulkee jatkuvasti kaikki julkiset liikennevälineet joka suuntaan ovat näiden katujen välissä olevat pienemmät kadut hyvinkin rauhallisia ja ideaaleja lapsiperheille.

Tiesittekö muuten, että Helsingin asuinalueet ovat kuin pieniä kyliä vieri vieressä ja jokaisella pikku kylällä on oma kaupunginosayhteisönsä? Ja että osa Töölöläisistä ei ole koskaan asunut muualla kuin Töölössä, koska siellä on vaan niin ihanaa! Töölöläisillä on jopa oma kylätalo Hietsun rannassa! Tapaamani töölöläiset ovat hyvällä tavalla rentoja, sopivan tyylikkäitä ja tarpeeksi fiksuja kuin pikkuiset töölötirrit konsanaan.

Töölön talot: remontti vai lottovoitto?

Töölö on äärettömän mielenkiintoinen asuinalue juuri keskustan läheisyyden, vehreyden ja harrastusmahdollisuuksien vuoksi ja se keikkuukin meidän lempiasuinaluelistamme kärkipäässä. Kolmioita ei ollut nyt montaa perheelliselle sopivaa myynnissä eli hakuvahti heti käyttöön! Alla tämän hetken kiinnostavimmat kohteet. Hakuehtoina laveasti Töölö, vähintään 65 neliötä ja kalleimmat ensin.

Topeliuksenkatu 1

Töölön luksuskoti

Kuva: Etuovi.com / Prima Kiinteistöt Oy LKV

Erittäin keskeisellä paikalla Töölön kirkon ja torin kupeessa, Topeliuksen kadun kulmassa on myynnissä hulppea viidennen kerroksen koti. Pohjakuvasta näette kuinka meille astuttaisiin upeasta vanhasta puuovesta sisälle isoon kauniiseen aulaan, jossa sateenvarjot ja leikkokukat lepäisivät maljakoissaan. Aulasta mentäsiin rauhalliseen halliin, jossa juotaisiin takkatulen edessä kupponen kuumaa. Asunnon nurkassa on valtava pukeutumishuone, jonka täyttämiseksi saisi lähteä ihan kunnolla shoppailemaan. Vieressä oleva makuuhuone olisi meidän vanhempien makuuhuone, sen vieressä kirjasto, iso olohuone ja ruokailutila. Lapset varmasti viihtyisivät kahdestaan pienessä makuuhuoneessa eteisen vieressä?

Keittiö on kaunis ja erillinen oma huoneensa, mikä on minusta mahtavaa. Kolina, kilinä ja tiskivuori ei häiritse ketään ja keittiössä voi rauhassa keskittyä olennaiseen. Erillisen keittiön on oltava kuitenkin tarpeeksi iso ettei ruokaa tarvitse tehdä yksin; tämän asunnon keittiöön mahtuisi vaikka sohva!

Neliöitä asunnossa tosiaan riittää, mutta silti se tuntuu meidän perheelle pieneltä. Koti on suunniteltu ehkä enemmänkin pariskunnalle ja heidän apulaiselleen kuin nelihenkiselle perheelle, mutta jos joku nyt lahjoittaisi miljoonan niin voisin minä tänne muuttaa.

Katso lisää tietoja ja kuvia tästä asunnosta

Temppelikatu 12

Meilahden mutsi muuttaa Töölöön - tiilitalokolmio

Kuva: Etuovi.com / Aktia Kiinteistönvälitys Oy, Helsinki Lauttasaari, Aktia Fastighetsförmedling Ab

Tässä on minun unelmieni koti, oikea viihtyvyyden temppeli. Asunto on paraatipaikalla keskellä Etu-Töölöä, lähes Eduskuntatalon takana, puiston vieressä ja rauhallisella kadulla. Talo on upea, vuonna 1923 rakennettu arkkitehtuurin taidonnäyte. Minun silmääni hivelee erityisesti kauniiksi poltetut vanhat tiilet, joiden värileikki muistuttaa Van Goghin maalaustekniikkaa. Tähän päälle vielä pieniruutuiset ikkunat, kaarevat muodot sekä erkkerit ja olen myyty, vaikka ei ole vielä edes sisälle pä
ästy.

Asunto on paljon kulkevalle lapsi- ja koiraperheelle kätevästi toisessa kerroksessa; hissiä ei tarvitse odotella ja näkymät ovat puiden tasalla. Sisäkuvien perusteella asunto jatkaa odotusten mukaan ihastuttamistani: koti on täydellisesti remontoitu juuri minun maun mukaisesti ja pohja olisi meidän perheelle mitä mahtavin. Asunnossa on arvostamani parkettilattiat, valkoiseksi maalatut seinät, kaksi kauniisti kaakeloitua kylpyhuonetta, pikku vessa ja iso keittiö.

Asuntoja selatessani kiinnitän usein eniten huomiota kuitenkin asunnon pohjapiirrustukseen, joka tässä asunnossa vaikuttaa erittäin toimivalta ja fiksulta. Eteinen on tarpeeksi leveä eikä muodosta liian pitkää, pimeää ja kulkua tukkivaa käytävää. Eteisestä on suora käynti kätevästi kauppakassit kainalossa keittiöön, joka on ihanasti iso, erillinen olohuoneesta ja todella kaunis. Keittiöstä avautuu romanttisesti pariovet ruokailutilaan, joka kivasti sulautuu osaksi olohuoneen laajaa ja valoisalta vaikuttavaa seurustelutilaa. Ruokailutilasta mentäisiin meidän vanhempien makuuhuoneeseen, joka jatkuu pukeutumishuoneena, kodinhoitohuoneena ja kylpyhuoneena. Ah. Oma kylppäri, olisipa luksusta.

Pohjapiirroksen ainut miinus on siis kotikylpylästä toiseen makuuhuoneeseen johtava ovi, joka meidän tapauksessa kyllä tukittaisiin. Lapset saisivat kulkea omasta huoneestaan eteisen kylpyhuoneeseen ja vessaan. Jos on mahdollisuus ihka omaan kylpyhuoneeseen, se käytetään. Ja onhan se niin että kolmen naisen ja yhden miehen perheessä kaksi kylpyhuonetta on merkittävä aamuisia raivareita vähentävä tekijä.

Haluan tämän Temppelikadun asunnon!! Sijainti, pohja, pinnat ja kerroskorkeus ovat enemmän kuin kohdallaan. Ainoastaan hinta on meille vähän kova. Jos oikein nätisti kysyn niin voisivatkohan myyjät myydä tämän meille vaikka viiden vuoden päästä? Oltaisiin päästy Oulusta Helsinkiin ja keretty kerätä vähän pennosia.

Katso lisää tietoja ja kuvia tästä asunnosta

Töölönkatu 12

Muuttovalmis kolmio Töölössä

Kuva: Etuovi.com / Huoneistokeskus Helsinki Töölö

Tämän asunnon voisin ostaa vaikka heti. Koti on huippupaikalla, pohja on hyvä, kunto vaikuttaa erinomaiselta ja hintakin on Helsingiksi järkevä! Koti sijaitsee korttelin päässä Mannerheimintiestä, on käytännössä Hesperian esplanadilla ja keskustaan sekä merenrantaan on vartin kävelymatka. Vuonna 1927 rakennettu talo on kaunis sisältä ja ulkoa: upea kerman vaalea kivitalo, kauniit ruudukkoikkunat, sisällä vaalea lankkulattia, leveät ikkunalaudat ja vanhat jykevät patterit.

Asunnon 84 neliötä on hyödynnetty hyvin: ei turhia käytäviä, kaksi makkaria, olkkari, erillinen (!) keittiö ja kaksi vessaa. Toinen makuuhuoneista on pieni, mutta konsultoituani välittäjää hän lupasi, että huoneeseen mahtuu 160 cm leveä parisänky. Tosin unelmieni asunnossahan meidän vanhempien makuuhuone olisi ainakin 20 neliötä ja sinne mahtuisi väljästi sänky, yöpöydät, peilipöytä ja divaani poikittain. Tässä todellisuudessa minulle riittää kuitenkin se, että meillä on oma makuuhuone, jonne pääsee oven taakse nukkumaan. Asunnon toinen makuuhuone vaikuttaa melko isolta ja sinne mahtuisi hyvin kaksi sänkyä, leluja ja kirjoituspöytä. Olkkarikin on mukavan iso ja valoisa. Keittiön pitkälle seinälle mahtuu ruokapöytä ja ikkunan alle tehty taso takaa riittävän laskutilan.

Ainut mikä asunnossa keittiön mielenkiintoisten kaakeleiden lisäksi mietityttää on putkiremontti. Edellisestä putkiremontista näyttää olevan kohta 50 vuotta ja uusi putkiremontti tuo kymmenen vuoden sisällä asunnon ostohinnan päälle ainakin 1000€/m2.

Kaiken kaikkiaan tälläistä asuntoa me juuri tällä hetkellä etsimme: kaunista ja kompaktia kotia keskustan tuntumasta.

Katso lisää kuvia ja tietoja tästä asunnosta

Mannerheimintie 68

meilahdenmutsi-muuttaa-toolo-remontti

Kuva: Etuovi.com /Helsingin OPKK Töölö

Viimeiseksi halvin, mutta ei todellakaan huonoin asunto. Kyseessä on remonttikuntoinen kaksio Mannerheimin tiellä, Sibeliuksen kadun kulmauksessa Töölön kisahallia vastapäätä. Putkiremontti on tehty joten remonttihommiin pääsisi heti! Aloitteleva arkkitehtitoimisto Meilahdenmutsi & Co suunnitteli asuntoon uuden pohjan, joka on vapaasti hyödynnettävissä sillä ehdolla, että kutsutte minut kylään kun remontti on valmis!  Tästä asunnosta saisi ihanan valoisan ja avaran purkamalla olohuoneen väliseinät, jolloin kaikki 84 neliötä tulisi kunnolla hyötykäyttöön. On se jännä, kuinka ennen käytävistä on tykätty niin paljon.

Remonttikuntoinen asunto olisi meille kaikista järkevin: muutamme Helsinkiin aluksi vuokralle, remppakohteen ostaa monesti markkinahintoja halvemmalla ja remontoimalla asunnosta saa juuri sellaisen kuin haluaa. Innostuin tämän asunnon pohjasta ihan hulluna! Teettäisin remontin luotettavalla kirvesmiehellä ja pääsisimme valitsemaan hanoja, tasoja ja maalisävyjä! Asunnon miinukset ovat talon tylsähkö ulkoasu ja sijainti vilkasliikeinteisellä Manskulla, joka ei pienten lasten äitiä hirveästi houkuttele.

Katso lisää kuvia ja tietoja tästä asunnosta

Töölö on upea paikka. Jos saisin valita, muuttaisin Etu-Töölöön Mechelininkadun tuntumaan rauhalliselle pikkukadulle, kauniiseen jugend taloon ja suureen neliöön. Mutta kysymys kuuluu: muuttaisinko silloin Töölöön vai Töölööseen?  Lisää mielipiteesi tai fiiliksesi Töölöstä kommenttiboksiin ja autetaan toinen toisiamme löytämään Se Oikea asuinalue ja koti!

Kiinnostaako muita Töölö asuinalueena? Kurkkaa Töölön aluesivulle Etuovi.com palveluun ja löydä kaikki alueella myynnissä olevat asunnot.

Ensi kerralla muutetaan Lauttasaareen!

Meilahdenmutsi

 

2 kommenttia sivuun “Meilahdenmutsi muuttaa Töölöön

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio