Meilahdenmutsi

Ouluun asettunut Helsinkilover

Kolmio on asuntotyyppi, jossa on kolme asumiseen tarkoitettua huonetta. Tilastokeskuksen määritelmän mukaan kolmioon mahtuu kolme ihmistä ja mikäli yrität änkeytyä sinne neljänä ihmisenä joudut ahtaasti asuvien vähemmistöön. Useimmiten ahtaasti asuvat pienet lapset vanhempineen, jotka eivät lastenteoltaan ole kerenneet isomman asunnon ostoon – tai muuten vaan tinkivät neliöistä paremman sijainnin tai pienemmän hiilijalanjäljen vuoksi.

Tämänkertaisessa Viikon valinnat -postauksessa mittaillaan kolmioiden kateetteja, kantteja ja kuutioita. Kolmio on asuntotyypeistä taitavin ja taipuu moneksi: se on tilava sinkulle, sopiva pariskunnalle ja toimiva pienelle perheelle!

Latokartanon minikolmio 50 m² Helsinki

kolmio
Kuva: Etuovi.com/iHomes LKV
kolmio
Kuva: Etuovi.com/iHomes LKV

Latokartanon arkkitehti ja pääsuunnittelija Tuomas Toivanen on ymmärtänyt tiskivuoridilemman ja sijoittanut keittiön leveään käytävätilaan ja kulman taakse katseilta piiloon. Tämän neronleimauksen johdosta ja sen takia olohuoneeseen jää tilaa iskeä telkkari ja sohvan vastakkain. Eteisessä on kaappitilaa, keittiössä työskentelytilaa ja olohuoneessa hurmaavat pariovet! Huonekorkeus on huikeat 2,9 metriä. Tämän talon huoneistot laajenevat taloyhtiön yhteissaunaan ja yhteiselle pihalle, jossa asukkailla on mahdollisuus omatoimiseen kaupunkiviljelyyn sille erikseen varatulla alueella!

Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

 

Salmenrannan minikolmio 53 m² Oulu

kolmio
Kuva: Etuovi.com/Rakennusteho
kolmio
Kuva: Etuovi.com/Rakennusteho

Valoisa kolmio upealla paikalla. Tässä asunnossa kaikki liikenevät neliöt on ahdettu olohuoneeseen, joka kesäisin laajenee kaksinkertaiseksi isolle terassille! Makuuhuoneet ovat pienet ja niiden malli määrittelee sisustamisen pitkälti valmiiksi, kun parisängyn ainut paikka on tietyssä huoneeseen tietyllä seinällä. Tässä taloyhtiössä on kellarissa yhteiskäytössä oleva kuntoiluhuone.

Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

 

Käpylän minikolmio 51 m² Helsinki

kolmio
Kuva: Etuovi.com/Bo LKV
kolmio
Kuva: Etuovi.com/Bo LKV

Tässä lempparikohteeni! Tänne muutetaan vastarakastuneina, ostetaan iso ruokapöytä ja kutsutaan kavereita kylään. Myöhemmin syntyy vahinkovauvat ja ruokapöytä siirretään parisängyn tieltä olohuoneeseen kun isosta huoneesta tulee kaksosten leikkihuone! Kauniista kuvista ja pohjapiirrustuksen toiminnallisuudesta huomaa, että koti on arkkitehdin itse itselleen suurella sydämellä suunnittelema kokonaisuus.

Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

 

Elämä ei ole neliöistä kiinni: pienessä kolmiossakin voi elää isosti! Varsinkin kun pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat hipovat pilviä, on kolmio monen kukkarolle ja elämäntilanteelle erinomainen vaihtoehto. Kurkkaa Etuoven kaikki kolmiot täältä!

Mukavaa loppuviikkoa, toivottaa Meilahdenmutsi


Lähteet: Tilastokeskus, Wikipedia, urbaanitasumismessut.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio