Etuovi.com

Oma toimitus

Kun helsinkiläiskolmion myynti tuli ajankohtaiseksi, oli päätös myyntitavasta helppo. Asunnon omistaja Tapio ei edes harkinnut kiinteistönvälittäjän käyttämistä. Hänen mielestään asunto-osakkeen myyminen on sen verran yksinkertainen operaatio, ettei siitä kannata maksaa muille. Tapio korostaa myös, että yhteinen näkemys hinnasta ostajan kanssa syntyy helpommin, kun puhutaan suoraan ilman välikäsiä.

Kerrostalokolmio Haaga keittiö
Tämä kuva oli ilmoituksessa, kun Tapio myi kerrostalokolmionsa Haagasta. Kuva: Tapio.

Asunnon myynti sujui vauhdikkaasti, kauppojen sopimiseen tarvittiin vain pari yksityisnäyttöä

Tapio päätti myydä Haagassa sijaitsevan 3h+k kerrostaloasuntonsa Etuovi.comissa, muita kanavia hän ei käyttänyt. Asunnon myyminen itse ei huolettanut ennakkoon. Tapio ei myöskään katsonut tarpeelliseksi remontoida tai stailata asuntoaan myyntiä varten. Riitti, että asunto siivottiin ja järjesteltiin kuvausta ja näyttöjä varten.

Tapio otti itse kuvat asunnosta, niitä oli ilmoituksessa kuutisen kappaletta.  Kuvien ottamisen Tapio koki helpoksi, sillä hänellä oli käytössään hyvä kamera. Valokuvien lisäksi ilmoituksessa oli myös asunnon pohjapiirustus.

Pohjapiirustus on yksi asunnon etsijöiden eniten toivomista  kuvista ilmoituksessa, muista liittää se myös omaan ilmoitukseesi. Etuovi.comin kautta voit tilata ammattilaisen piirtämän pohjakuvan omasta asunnostasi helposti ja edullisesti.

Asunnon myynti-ilmoituksen kiinnostavuutta ostajien silmissä kannattaa lisätä käyttämällä ilmoitustekstissä avainsanoja, jotka kertovat asunnon parhaista puolista. Avainsanat toimivat hakukriteereinä ja tallentuvat myös asunnonhakijoiden vahteihin. Tapio käytti omassa ilmoituksessaan avainsanoja alin kerros muttei pihataso, parveke, putkiremontti tehty, haluttu alue.

Kerrostalokolmio Haaga olohuone
Parveke on erinomainen avainsana kerrostaloasunnon myynti-ilmoituksessa. Kuva: Tapio.

Hyvä ilmoitus oikeassa markkinointikanavassa tuo kaupat

Kiinnostus Tapion asuntoa kohtaan leimahti heti, kun ilmoitus oli julkaistu. Tapio kertoo, että hän sai todella paljon yhteydenottoja. Etuovi.comin tilastot osoittivat heti satoja osumia. Noin kymmenen asunnosta kiinnostunutta lähetti sähköpostia kysyäkseen lisätietoja ja viitisen ostajaehdokasta soitti ensimmäisen vuorokauden aikana. Yhteydenpito heihin hoitui WhatsAppilla ja sähköpostilla.

Kova kiinnostus takasi sen, ettei ilmoitusta ollut tarpeen jaella somessa, eikä Tapio myöskään hyödyntänyt Etuovi.comin lisänäkyvyyksiä. Hän pääsi heti sopimaan asuntonäyttöjä. Tapio järjesti ainoastaan yksityisnäyttöjä ja niitäkin tarvittiin vain kaksi.

Pian oltiin jo kaupantekovaiheessa. Tapio teki itse kaikki tarvittavat asiakirjat. Hänellä oli vanhastaan tallessa kauppakirja, jonka ajantasaistaminen onnistui googlailemalla.

Asuntokaupat onnistuivat toivotulla tavalla myös hinnan osalta. Vaikka asunnosta ei ihan pyyntihintaa saanutkaan, meni se kuitenkin kaupaksi Tapion etukäteen ajattelemalla hinnalla. Hyväksyttävä tarjous oli myyjän käsissä vain muutaman päivän kuluttua myynnin aloittamisesta.

Helppoa asunnon myymisessä itse on Tapion mukaan asiakirjojen hankkiminen ja laatiminen,  ja prosessi kokonaisuudessaan. Haasteellista on löytää oikea markkinointikanava ja saada asunto houkuttelevaksi kohteeksi. Tässä Tapion vinkit itsemyyntiä miettiville:

Jos oma aika riittää esittelyihin ja puheluihin sekä sähköposteihin vastaamiseen suosittelen itse myymistä.  Välittäjän voi palkata, jos oma aika ei riitä. Itse kaupanteko on helppo prosessi. Myin asuntoni neljässä päivässä myynti-ilmoituksen julkaisemisesta, josta osakiitos Etuovi.comille. Teillä on hyvä näkyvyys ja hakupalvelut.

Jos harkitset  asuntosi myyntiä ja haluat tehdä sen itse, löydät Etuovi.comista tarpeelliset tiedot ja työkalut. Myyntihinta on helpompi päättää, kun selvität ensin oman asuntosi arvon hintalaskurillamme. Myyntiopas kertoo myynnin vaiheet, tarvittavat dokumentit ja vinkit. Myynti-ilmoitus Etuovi.comissa sisältää kaiken tarvitsemasi, mm. kaupanteossa tarvittavat asiakirjapohjat, asiakaspalvelumme tuen sekä ilmoitustakuun.

Kurkkaa myös ostoilmoitukset – joku saattaa etsiä juuri sinun kotiasi! 

Kiitos Tapiolle myyjän tarinasta sekä vinkeistä muille myyjille!

Tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comilta

4 kommenttia sivuun “Omistaja asuntokauppiaana – kerrostalokolmio Haagassa meni kaupaksi neljässä päivässä

  1. Mielestäni ainakin ostajan kannalta välittäjistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Asuntoihin tutustumisvaiheessa ei kaikilta välittäjiltä saa riittävästi tietoa. Kaikenmaailman runoilua ilmoituksissa on kyllä paljon. Ja jos asunto näyttää oikein stailatulta, jo se kertoo usein, että hintapyyntö ei ole realistinen. Liian läpinäkyvää markkinointilikkailua, jossa asunnon myyjä loppupelissä vain häviää ja myyntiaika pitenee. Lisää vain omatoimista myyntiä. Asuntomarkkinat tervehtyvät samalla. Ja jos kaupanteon paperisota hirvittää, voihan sen teettää ulkopuolisella vaikka markkinoikin itse. Eikä maksa lähellekään samaa kuin kiinteistövälityspalkkio. Itse olen tehnyt näin kesämökin ja omakotitalon myynnissä.

  2. Jos myytävä asunto on kaukana eri paikkakunnalla, kuin missä asut, on ainoa vaihtoehto tehdä kauppaa välittäjän kautta. Toki se maksaa, mutta sekin maksaa, jos olet pois töistä, ja ajat pitkiä matkoja asuntonäyttöön. Olen ollut tyytyväinen asuntovälittäjiin.

  3. Jos kyseessä on asunto-osakkeen myynti, ei siinä välittäjää tarvita – ihan tavallinen osakepaperikauppa. Jos on myymässä kiinteistöä, kannattaa ottaa avuksi osaava taho kaupan tekoon, vaikka ei sekään mitään rakettitiedettä ole…

  4. Tapio Tapio… Haagassa maksetaan tällä hetkellä remontoiduista kolmioista jopa yli pyyntihinnan, eli ei sitä nyt olisi kannattanut alle sen myydä. Eikä asuntoa tarvitse roikottaa myynnissä vaan kilpailuasetelman ja hinnan hilaamisen saa käyntiin jo ensimmäisen tai viimeistään toisen näytön jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio