Etuovi.com

Oma toimitus

Espoon Viherlaaksossa sijaitsevan 5h+k paritaloasunnon omistaja Heikki päätti kokeilla taitojaan asuntokauppiaana. Hän teki asunnosta myynti-ilmoituksen Etuovi.comiin kokeilumielellä: jos kauppoja ei parin-kolmen viikon kuluessa synny, avuksi otetaan Etuovi.com-takuuvälittäjä ja koko ilmoitushinnan saa takaisin. Asunto herätti kuitenkin heti useamman ostajan kiinnostuksen ja kaupat syntyivät nopeasti.

asunnon myynti vaivaton
Asunnosta saatiin hyvät kuvat myynti-ilmoitukseen siivoamalla ja karsimalla ylimääräisiä tavaroita. Kuva: Heikki

Kysyimme Heikiltä, miten hän päätyi myymään asuntonsa itse Etuovi.comissa ja miten näin nopeat kaupat oikein syntyivät.  Tässä Heikin parhaat vinkit myyjälle, sekä hänen myyjän tarinansa rohkaisuksi muille asunnon myymistä harkitseville:

Vinkit asunnon itse myyvälle

Asunnon myymistä itse oli helppo lähteä kokeilemaan, sillä olimme saaneet omasta asunnostamme kiinteistönvälittäjän hinta-arvion vähän aikaisemmin uutta asuntoa ostaessamme. Käytimme sitä hinnoittelun perustana. Mikäli kauppaa ei itse myyden olisi syntynyt muutaman viikon kuluessa, olisimme käyttäneet tämän välittäjän palveluita.

Tarvitsetko apua asuntosi hinnoittelussa? Kokeile hintalaskuria!

Päädyin myymään asuntomme Etuovi.comissa, koska se on mielestäni toimivampi tarjolla olevista kahdesta suuresta alustasta. Lisäksi hinta oli edullinen ja ehdot hyvät, varsinkin mahdollisuus saada rahat takaisin kumppanivälittäjälle siirtyessä. En nähnyt mitään estettä kokeilla myymistä ensin itse.

Asunnon myymisessä itse ei sinällään ollut mitään huolestuttavaa. Kotimme oli remontoitu reilut 10 vuotta sitten ja kylpyhuone oli uusittu omaan käyttöön noin kolme vuotta sitten. Myyntiä varten emme tehneet mitään remonttia.

Myyntikuvat otimme itse, niitä oli ilmoituksessa reilu tusina. Kuvat otimme siivotusta asunnosta. Olimme myös vähentäneet asunnosta ”ylimääräistä” tavaraa. Pyrin antamaan ilmoituksen esittelytekstissä asunnosta ja sen erityispiirteistä mahdollisimman hyvän käsityksen.

Lue myös: viisi vinkkiä hyvään myynti-ilmoitukseen.

asunnon myynti vaivaton
Itse otetuilla kuvilla oli helppo kertoa vakuuttavasti asunnon hyvästä kunnosta. Kuva: Heikki

Ilmoitus oli ilmeisen onnistunut: yhteydenottoja tuli neljä ja kaikki kiinnostuneet kävivät myös katsomassa asuntoa. Kolme ostajaehdokasta teki asunnosta tarjouksen esittelyn jälkeen. Yhteydenpito ostajaehdokkaisiin sujui sähköpostilla, tekstiviestein ja puhelimitse. Etuovi.comin ilmoituksen lisäksi minun ei tarvinnut markkinoida kohdetta mitenkään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, eikä ostaa sille lisänäkyvyyttä Etuovi.comissa – en yksinkertaisesti ennättänyt tarvita lisämarkkinointia!

Julkaisin ilmoituksen perjantaina, seuraavana sunnuntaina järjestimme yhden yksityisnäytön iltapäivällä. Näyttöön tuli kolme kiinnostunutta ostajaehdokasta, joista kaksi päätyi tekemään tarjouksen. Lisäksi myöhemmin illalla sain vielä yhteydenoton neljänneltä kiinnostuneelta, joka ehti käydä katsomassa asuntoa ja tehdä tarjouksen vielä samana iltana. Hyväksytty tarjous tuli ensimmäisen näytön jälkeen! Toteutunut kauppahinta jäi pari prosenttia pyydetyn alapuolelle, mutta vastasi odotuksiamme.

Itse kaupantekovaihe sujui yhtä jouhevasti. Käytin aikaisempien asuntokauppojen asiakirjoja pohjana. Yllätyin myynnin vaivattomuudesta. Haasteellisinta oli ehkä esittelytekstin ja kuvien hiominen, johon aikaa kului muutamia tunteja.

Kaiken kaikkiaan myynti sujui todella vaivattomasti ja Etuovessa ilmoittaminen oli edullista. Lisäksi, jos asunto ei mene kaupaksi itse myymällä, ilmoitukseen sijoitetun rahan olisi saanut takaisin siirtymällä kumppanivälittäjän asiakkaaksi.

Kiitos Heikille myyjän tarinasta sekä arvokkaista vinkeistä muille myyjille! Lue lisää kokemuksia asunnon myynnistä

Innostuitko asunnon myymimestä itse? Ilmoituspaketin sisältö ja helppo, uudistettu ilmoituksenjättö löytyy täältä

Kurkkaa myös ostoilmoitukset – joku saattaa etsiä juuri sinun kotiasi! 

Tarinan kirjasi Sarianne Etuovi.comilta

2 kommenttia sivuun “Omistaja myi paritaloasunnon Espoosta yhdellä näytöllä: ”Yllätyin myynnin vaivattomuudesta”

  1. Höh, minä myin kaksioni 1980-luvun alussa ilman ensimmäistäkään näyttöä. Puhelimessa hieroin kauppaa ja houkuttelin ostajaa paikalle ennen kaupantekoa mutta ei vaivautunut.

  2. Heh, harmi kun kaupan vaivattomuutta ei silloin voinut postata nettiin. Ehkä siitäkin riemusta ja kaupanhieronnasta on jo lähes 40 vuodessa paras vivahteikkain osuus jo väljähtynyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio