Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Tavallisessa suomalaisessa kodissa ylellisen kokoinen ”master bedroom” on aika harvinaista herkkua, täällä on tapana tehdä makuuhuoneista melko maltillisen kokoisia. Uusia koteja suunnitellessa kallisarvoiset neliöt käytetään mieluummin yhteisiin oleskelutiloihin, mikä onkin fiksua, mutta saattaa aiheuttaa päänvaivaa makuuhuonetta sisustaessa. Tällä kertaa Viikon valinnoissa aiheena pienen makuuhuoneen sisustus, katsotaanpa minkälaisia ideoita kuvagalleriastamme löytyi!

Säilytä fiksusti

pienen makuuhuoneen sisustus
Kuva: Etuovi.com / Huoneistoketju | Hk Kotikeskus Tampere

Varsinkin jos makuuhuone on malliltaan pitkä ja kapea, voi olla hyvä idea rakentaa kaapistot sängyn ympärille. Näin molemmille puolille sänkyä ja sen yläpuolelle saadaan reilusti säilytystilaa ja sängylle syntyy keskelle sopiva soppi.

Jos kaipaat ideoita vaatesäilytykseen, kurkkaa tänne!

pienen makuuhuoneen sisustus
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy

Myös sänky voi kätkeä sisäänsä säilytystilaa. Ikean Brimnes-sängyn alla on suuret vetolaatikot ja samaa sarjaa oleva sängynpääty sisältää säilytystilaa vaikkapa iltalukemiselle ja herätyskellolle. Mainio ratkaisu pieneen makuuhuoneeseen! Tässä makuuhuoneessa säilytystila ja varsinainen makuuhuone on erotettu seinällä, mikä selkiyttää mukavasti huoneen toimintoja.

Karsi kaikki ylimääräinen ja rauhoita värimaailma

makuuhuone kastelli viva

Oli makuuhuone sitten iso tai pieni, kannattaa sen värimaailma pitää rauhallisena. Tämä makuuhuone ihastuttaa rauhallisella tunnelmallaan. Väreissä toistuvat ihanan pehmeät beigen, harmaan ja valkoisen sävyt ja turhat tavarat on karsittu pois – kokonaisuus on rauhallinen. Niin, makuuhuonehan on tarkoitettu rauhoittumista varten, joten turhat virikkeet kannattaa karsia minimiin ja päästää makuuhuoneeseen vain ehdottoman tarpeellisia tai erityisen kauniita esineitä.

Ideat valkoiseen sisustukseen löydät täältä

harmaa sisustus makuuhuoneessa

Tämän seinille kaunis, melko tumma harmaan sävy, joka toistuu myös huonekaluissa ja tekstiileissä. Tummat sävyt voivat toimia pienessäkin makuuhuoneessa, ne luovat ihanan hämyisen ja pesämäisen tunnelman. . Yöpöytiä ja valaisimia valitessa kannattaa olla innovatiivinen. Katto- tai seinävalaisimet eivät vie tilaa yöpöydältä, jolloin vaikka pienet jakkarat voivat toimittaa ylpöydän virkaa.

Täältä löytyy inspiraatiota harmaalla sisustamiseen

Lue myös Veeran juttu makuuhuoneen värivalinnoista

Pienen makuuhuoneen sisustus – tilantuntua peileillä

ylellinen sisustus makuuhuoneessa
Kuva: Etuovi.com / yksityinen myyjä (Anne Leppänen)

Peileillä on kyky luoda tilantuntua ja kerrata valoa, siksi niitä kannattaa käyttää pienen makuuhuoneenkin sisustuksessa. Kannattaa kuitenkin varoa levottomuutta, sillä on porttikielto makuuhuoneeseen. Jos huoneessa on epämääräinen tavararöykkiö, peilin myötä niitä saattaa olla kaksi. Kannattaa siis peilejä ripustellessa olla tarkkana siitä, mitä sieltä heijastuu ja tarpeen tullen rauhoittaa kokonaisuutta. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Etelä, Kruununhaka ja Katajanokka (KK-Neliöt Oy LKV)

Kun suuren peilin asettaa samaan linjaan oviaukon kanssa kuten tässä kauniissa makuuhuoneessa, antaa se illuusion tilan jatkumisesta. Tämän huoneen puuterisen pastellinen värimaailma sopisi pienempäänkin huoneeseen.

Pienen makuuhuoneen sisustus on kuin palapeli  –  saattaa vaatia hieman sumplimista, että saa kaikki palaset sopimaan paikoilleen. Mutta onnistunut lopputulos palkitsee!

-Juulia

Lisää ideoita ja inspiraatiota makuuhuoneen sisustukseen löydät täältä

Jos kodissasi on muita pieniä tiloja, joiden sisutamiseen kaipaat ideoita, kurkkaa kuvagalleriaan! Täältä löydät ideat pieneen keittiöön ja täältä pieneen olohuoneeseen

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 15.8.2017 ja päivitetty 13.10.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio