Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Tällä kertaa menemme kylään Helsingin Kamppiin. Tämä koti on ihanan tunnelmallinen ja ensikatseella ei meinaa edes ymmärtää, kuinka paljon kekseliäitä tilaratkaisuja ja kivoja yksityiskohtia koti pitää sisällään. Kodissa asuu stylisti ja designeri Emma sekä hänen pankkialalla työskentelevä avopuolisonsa Hubert. Tässä kekseliäitä ratkaisuja sisällään pitävässä 45-neliöisessä kaksiossa on iso keittiö, olohuone, alkovi sekä kylpyhuone.

Emman ja Hubertin kodissa on myös komeat lähes kolme ja puoli metriä korkeat huoneet. Korkea huonetila on mahdollistanut sen, että alkoviin tehty parvi voitiin mitoittaa niin korkeaksi, että sen alla voi seistä mukavasti parven alle jäävän tilan ollessa lähes normaalin huonetilan korkuinen.

Katso video, niin tiedät mistä on kyse!

Parvi alkovin yläpuolella, alla pukeutumistila

Parvelle sijoitettiin parisänky ja sen alle pukeutumistila siten, että alkovin kahdelle sivustalle sijoitettiin vaatetangot. Pukeutumistilassa valkoiset ohuet verhot peittävät vaaterekit taakseen. Kevyet verhot jättävät ilmavan vaikutelman. Parven alla on myös lipasto. Etuoven ideagalleriasta löydät lisää ideoita parven hyödyntämiseen.

Keittiö on myös oleskelutila

Kodin keittiö ei ole vain keittiö, vaan se on samalla oleskeluhuone sohvineen ja ruokapöytineen. Keittiön sisustus on muodostettu kivasti yhdistelemällä uutta ja vanhaa.

stylistin koti, keittiö ja ruokailutila

Etuoven ideagalleriasta löydät lisää ideoita pienen keittiön tilaratkaisuihin.

Olohuone, työskentelytila ja ruokasali yhdessä huoneessa

Vaikka olohuone ei kooltaan ole kovinkaan iso, sinne on uskallettu sijoittaa melko suuriakin huonekaluja. Kalustesijoittelulla huoneeseen on luotu parven ja pukeutumistilan lisäksi eri toimintoja: varsinainen olohuone, ruokasali ja työskentelytila.

stylistin koti olohuone

Loistavalla huonekalusijoittelulla tilassa on säilynyt tasapaino, eikä huone tunnu ahtaalta. Emma on nimittäin uskaltanut kalustaa huoneen niin, etteivät kaikki tavarat kierrä seinän vierustaa, vaan muun muassa iso ruokailuryhmä on sijoitettu ilmavasti irti seinistä ikkunan eteen. Huonekalujen ”liimaaminen” tiukasti seinille on yleinen virhe, johon moni sortuu ajatellessaan, että näin annetaan huoneelle avarampi vaikutelma. Myös Juulia on vinkannut tästä kalustesijoitteluniksistä täällä blogissa aikaisemmin.

Toisekseen huoneen melko massiivinen sohva on sekin muodoltaan erinomainen. Sohva on nimittäin malliltaan kulmasohva, jonka toisen päädyn voisi kuvailla niin, että se on 45 asteen kulmassa seinään. Tämä muoto antaa huoneelle rytmiä, tuo tuon kulmassa olevan päädyn ulos seinästä ja ikään kuin ottaa syleilyynsä varsinaisen olohuonetilan.

Huoneen työpiste on puolestaan rakenteeltaan kevyt. Lasipöydän päällä olevan hyllyn tasoille Emma on tehnyt erilaisia sisustusstailauksia.

Stylisti Emma ja Maija

Kerroksellinen, kodikas sisustus ja ”sisustuskattaukset”

Kodin kantavana jujuna ovat myös sisustuskattaukset. Itse asiassa tässä kodissa ei ole mitään aseteltu mitenkään ”noin vain sinne päin”, vaan kaikista tavaroista pöydillä tai hyllyillä on luotu kivoja kollaaseja – sisustuskattauksia, niin kuin minä haluan sanoa. Emma on luonut niitä kotiinsa niin paljon, että minun piti oikein pysähtyä ja jäädä tutkimaan, mitä kaikkea kivaa kodista löytyy!

stylistin koti, sisustusesineitä

stylistin koti, sisustusasetelmia

Minua ilahduttaa myös kodin vaaleus, joka ei kerta kaikkiaan ole kliininen niin kuin kokovalkoinen koti usein mielletään. Kodissa on paljon eri materiaaleja, tekstiilejä, erilaisten kalusteiden tuomaa kerroksellisuutta ja kodin lähisävyjen harmoninen värisävymaailma ikään kuin kasaa kaiken yhteen. Kerroksellisuus on yksi persoonallisen sisustuksen kulmakivistä, joita vinkkasin täällä blogissa aikaisemmin.

stylistin koti, sisustusesineitä hyllyllä

Tästä kodista haluaisin erityisesti vinkata parven alle rakennetun vaatesäilytystilan – ja tietenkin haastaa kaikki miettimään, miten jokainen voisi luoda omaan kotiinsa näitä Emman taitamia ”sisustuskattauksia”! Seuraa Emman inspiroivaa Instagram-tiliä @emmaberghem

stylistin koti, kukat Huiskulasta

Kukat löytyivät jälleen Huiskulasta. Ja ihan ite sidoin!

-Maija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio