Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Tärkeimpiä kriteerejä lattiamateriaalin valinnalle ovat yleensä kestävyys ja käytännöllisyys, sekä tietenkin myös katseenkestävä ulkonäkö. Keittiö on kotona se paikka, jossa sattuu ja tapahtuu, joten keittiön lattia ansaitsee hieman erityishuomiota. Kun keittiön materiaalit on valittu asukkaiden elämäntyyliin sopiviksi, niin voi viettää huoletonta (keittiö)elämää.  Tässä Viikon valinnat -jutussa luodaan katse lattiaan ja tutustutaan erilaisiin materiaaleihin, jotka sopivat keittiöön.

Personallinen laattalattia antaa ilmettä

keittiön lattia
Kuva: Etuovi.com / Bulevardin Kotimeklarit Oy LKV

Laattalattia sopii keittiöön helppohoitoisuutensa ansiosta ja onkin yleinen valinta keittiön lattiamateriaaliksi. Laattalattia on hyvä tapa tuoda ilmettä keittiön sisustukseen, sillä laattojen koossa, värissä, kuosissa, muodoissa ja ladonnoissa on mistä valita. Marokkolaistyyliset, kuviolliset laatat tuovat keittiöön väriä ja eksoottista ilmettä.

mustavalkoinen skandinaavinen keittiö
Kuva: Etuovi.com / Kahdekasas päivä, Helsinki-Etelä

 

Mustavalkoinen laatoitus kuusikulmaisilla laatoilla näyttää ihanalta ja tuo hauskasti hiukan kahvilamaista fiilistä kotikeittiöön.

Rouheaa betonia

keittiön lattia
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Turku Oy
keittiön lattia
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy

Betoni on viime aikoina noussut suosituksi materiaaliksi kodin pinnoille, keittiön lattiaankin se sopii mainiosti. Kun pinta lakataan, hylkii se hyvin likaa eivätkä pienet kolhutkaan haittaa. Betonilattiankin ulkonäössä on valinnanvaraa, siihen vaikuttavat muun muassa kiiltävyysaste, sävy sekä se, halutaanko lopputuloksesta tasavärinen vai eläväpintainen.

Täältä löydät lisää ideoita betonin käyttöön kodin pinnoilla

Vinyylilattia on joustava vaihtoehto

klassinen sisustus keittiössä
Kuva: Etuovi.com / Habita Etelä-Helsinki / Etelä-Helsingin Habita Oy

Vinyylilattialla on useita ominaisuuksia, joiden ansiosta se sopii mitä parhaiten keittiöön. Vinyyli on joustavaa, joten se ottaa hyvin pienet kolhut vastaan ja tuntuu mukavalta kotikokin jalan alla. Se kestää myös hyvin pientä kosteutta. Värejä ja kuoseja löytyy monenlaiseen sisustusmakuun. Esimerkiksi klassinen ruutukuvio näyttää ihastuttavalta!

Kaunis ja ekologinen korkkilattia

skandinaavinen sisustus keittiössä
Kuva: Etuovi.com / yksityinen myyjä

Tämä 50-luvun kerrostalokodin keittiö on remontoitu aikakauteen sopivaan tyyliin ja lattiamateriaalina on käytetty luonnonkorkkia. Se on täysin luonnollinen ja ekologinen materiaali. Se on ominaisuuksiltaan miellyttävä, tuntuu mukavalta ja lämpimältä jalan alla. Asianmukaisesti käsiteltynä se myös hylkii likaa.

Jos keittiösi kaipaa uutta ilmettä, käy inspiroitumassa keittiögalleriassa

Lisää ideoita lattiamateriaaleihin (niin keittiöön kuin muuallekin) löydät täältä

-Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio