Yhteistyössä:

Iso-Syötteen Ollukassa päivä paistaa. Viime käynnillä täällä oli mökkityömaa alkupuolella, nyt näyttää lähes valmiilta. Pakko siis tulla kysymään, onko kaikki mennyt niin kuin oli suunniteltu.

Ei ihan, Anne ja Jorma Vesala helähtävät nauramaan.

Palataan vielä hetkeksi tarinan alkulähteille. Vesalat olivat etsineet metsäistä mutta ”hienoilla maisemilla varustettua” tonttia vapaa-ajan asunnolle jonkin aikaa. Ja Iso-Syötteen Ollukassa kohdalle osui aivan napakymppi.

Kaupat tehtiin, rakennuslupa saatiin toukokuussa 2018, pohjat valettiin heinäkuussa ja hirsitoimitus saapui elokuussa. Sitten päästiin tekemään sisätöitä.

Mutta mutta, sitten päästään sille ”ei ihan” -osastolle. Projektin puolimatkassa rakennusliike meni konkurssiin, mikä aiheutti viivästystä. Ja isäntäparille kosolti unettomia öitä.

Teimme itse täällä joka viikonloppu hommia ja työmaa etenikin aika lailla aikataulussa, Vesalat muistelevat.

Kun kaikki näytti jo sujuvan hyvin, kevättalvella tontin laita alkoi yllättäen tulvia. Aluksi epäiltiin vesijohdon rikkoutuneen, mutta veden tulo oli sitä luokkaa, että jotain isompaa oli tekeillä.

Tunturin rinteestä vain tulvi vettä niin paljon, että se synnytti tähän melkein kuin lähteen. Tunturista tulevat virtaukset olivat muuttuneet tässä jotenkin oudosti ja vesi päätti tulla meidän tontin kulmalle.

Nyt keväinen tulviminen jo hymyilyttää, mutta unettomia öitä vietettiin silloinkin.

Onneksi saatiin heti Metsähallituksen ja Pudasjärven kaupungin sekä Destian asiantuntijat paikalle.

Pihamaalla jänikset, porot ja lapinpöllö

Monien kommellusten jälkeen mökki on paikallaan, sisustettu ja hyväksi havaittu.

Pientä laittoa vielä riittää. Pihan laitto on kesken, pihasauna vaiheessa, mutta kyllä tästä on jo päästy nauttimaan. Ollaan viihdytty todellakin, pariskunta hymyilee.

Sisätilat ovat mahtavan avarat; tilaa ei ole täytetty pöydillä ja tuoleilla tai muulla kalustuksella, hirsitalon mukava tunnelma pääsee täällä oikeuksiinsa.

Oltiin kuultu juttuja, että hirsitalossa nukkuu hyvin. Vähän epäiltiin sitä, mutta totta se on. Ja hirren äänieristys on mahtava.

Vaikka Syöte on vuosien varrelta Vesaloille tuttua seutua, asettuminen paikalle on avannut ihan uusia näkymiä.

Tämä alue on osoittautunut oikeastaan paljon hienommaksi kuin ajattelimmekaan. Yhtenä päivänä näimme tässä ihan pihamaalla lapinpöllön, jänikset pompottavat pihamaalla ja porot tepastelevat vasoineen tässä ihan nurkalla. Ja mustikkamaat aukeavat tuosta ihan tontin laidalta.

Talvella lumikenkäilimme ensi kertaa Romevaaraan. Mitkä maisemat!

Maisemat kohdillaan!

Vesaloilla on rivitaloasunto Pikku-Syötteen puolella, Iso-Syötteelle avautuvissa hienoissa maisemissa.

Ajattelimme jo, että häviämme tämän paikan myötä maisemissa, mutta ei tosiaankaan hävitty. Tämä on yllättävän korkea tämä näköala – ja hieno näköala todellakin.

mökki iso-syöte

Iso-Syöte on ihastuttanut talon asukkaat totaalisesti. Talvikaudella sukset ja lumikengät olivat ahkerassa käytössä. Kaikki viittaa siihen, että ensi talvena vielä ahkerammin.

-Jari Salonen

Katso Metsähallituksen vuokrattavat ja myytävät tontit Syötteellä:

Ollukka, tontteja rinteiden ja hissien välittömässä läheisyydessä

Tontteja Pikku-Syötteen laella

Iso-Syötteen näköalatontit

Luonnonrauhaa Pytkynharjulla

Monipuolisten mahdollisuuksien Riihikumpu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio