Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Kirjoitin syksyllä täällä Etuoven blogissani uuden kodin unelmoimisesta, asunnon myynnistä itse sekä uuden kodin etsimisestä. Parhaillaan elämme sellaisessa vaiheessa, että vanha koti on myyty onnistuneesti uusille asukkaille ja lähes yhtä aikaa löysimme meille sopivan uuden kodin.

Nyt asumme uudessa kodissa, uudella paikkakunnalla. Kaikki kävi lopulta äkkiä, vaikka jossain vaiheessa tuntui ettei sopivaa tule millään vastaan.

Uusi koti uudella paikkakunnalla - valoisa ruokailutila

Uusi koti, uudella paikkakunnalla – näin se löytyi

Uusi koti tuli vastaan muutaman kuukauden todella aktiivisen etsinnän jälkeen. Vuoden verran olimme rauhassa katselleet tarjontaa, mutta sitten painoimme kaasupoljinta vähän kovemmin pohjaan.

Kävimme perheeni kanssa lähes joka toinen päivä jossain asuntonäytössä ja illat olivat pyhitetty Etuoven myynti-ilmoitusten selaamiseen. Lähettelin miehelleni viestejä päivän aikana, kun bongasin jotain kiinnostavaa. Yritimme varata ennakkonäyttöjä heti kiinnostavien kohteiden tultua myyntiin.

Uusi koti uudella paikkakunnalla - takkatuli lämittää

Lopulta uusi ihana asunto hurmasi meidät Kirkkonummella. Sitä ennen olimme lähteneet asuntonäytöistä hieman apealla mielellä, ”ei tälläkään kertaa”.

Tiesimme sen jo parkkipaikalla: tästä tehdään tarjous!

Tämän Kirkkonummen asunnon kohdalla tunne oli täysin erilainen. Sen vain jotenkin tiesi, kuten kliseisesti sanotaan. Olimme näytössä puolisen tuntia, mutta parkkipaikalla jo sanoimme toisillemme, että tästä muuten tehdään tarjous. Päätimme nukkua vielä yhden yön yli. Aamulla tunne oli edelleen sama. Teimme tarjouksen, joka meni seuraavana päivänä läpi pienellä korotuksella. Koti oli meidän.

Uusi koti uudella paikkakunnalla - reilunkokoiseeen sohvaan mahtuu koko perhe

Miten päädyimme valitsemaan uuden kotimme? Ihastuimme ensimmäisenä kodin yksitasoisuuteen. Olimme katsoneet monia kaksitasoisia rivitaloja, mutta yhdessä tasossa neliöt tuntuivat suuremmilta. Yksitasoisia paritaloja ja rivitaloja on muutenkin vähemmän tarjolla. Lisäksi tykästyimme isoihin ikkunoihin, sisään tulvivaan valoon, isoon keittiö-olohuone-ruokahuone -tilaan sekä omaan pihaan ja metsänäkymään.

Siinä oli riittävästi syitä ihastumiseen.

Uusi koti uudella paikkakunnalla - valoa tulvii ikkunoista

Oli jätettävä Helsinki ja suunnattava 28 kilometriä kauemmaksi. Tilalle saimme meille sopivan ympäristön, luontoa ja riittävästi tilaa. Tilaa elää ja olla.

Muutto sujui helposti, kun kalusteet myytiin samalla

Vanhan asuntomme olimme saaneet myytyä muutama viikko aiemmin uudelle omistajalle. Muuton suhteen saimme sumplittua luovutuspäivät todella hyvin. Emme jääneet kahden asunnon loukkuun, eikä väliaikaista asuntoa tarvinnut vuokrata. Asunnon vaihto ja muutto sujuivat siinä mielessä paremmin kuin hyvin.

Muutto oli siinäkin mielessä helppo, että myimme vanhan asunnon mukana myös kaikki isommat kalusteemme, kun ostaja halusi ne ostaa. Pakkasimme vanhasta kodista mukaamme vain vaatteet, pienemmät tavarat ja toimme ne uuteen asuntoon. Täältä blogista voit lukea muitakin vinkkejä muuton helpottamiseen.

Muutto oli päivässä ohi ja sen jälkeen saimme hankkia uuteen kotiin sopivat kalusteet. Tällä kokemuksella suosittelen kyllä myymään kalusteet asunnon mukana, jos ostaja on halukas ostamaan ne. Meillä ei ainakaan ollut kovin suuria kiintymyssuhteita ehtinyt muodostua kalusteisiin, joten niistä oli helppo luopua. On ollut ihana aloittaa kodin sisustaminen lähes puhtaalta pöydältä uudelleen.

Uusi koti uudella paikkakunnalla - valoisassa asunnossa viihtyvät myös kasvit

Täydellisen matchin löytäminen voi joskus kestää kauan. Vaikka hakemalla hakisi, niin sitä oikeaa ei vaan tunnu tulevan vastaan. Täytyy käydä monilla treffeillä ja katsoa joka päivä läpi netin tarjontaa. Hakuvahtiakaan ei sovi unohtaa. Treffeihin kuluu aikaa, tulee tavattua ihan ok mukavia kohteita, mutta jotain puuttuu. Jokaisessa tuntuu olevan jotain vialla. Jotain joka ei vaan sytytä liekkiä leiskumaan. Ehkä jossain on vielä parempi. Ehkä jossain on vielä minulle sopivampi. Katsotaan vielä muutama lisää. Kyllä se täydellinen match vielä vastaan tulee, siihen on uskottava.

Sellaista se uuden kodin etsiminen joskus on. Työlästä puuhaa, joka vie aikaa ja välillä raastaa hermojakin.

Mutta miten ihana tunne onkaan se, kun lopulta löytää oikean. Kodin, joka tuntuu omalta heti kynnyksen jälkeen.

Sinä, joka parhaillaan etsit uutta kotia. Uskallan luvata, että uusi ihana yksilö tulee varmasti vastaan. Ja se tunne, se on mahtava, kun löytää lopulta sen oikean.

Hilla Stenlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio