Sarianne Nuutti

Etuovi.com/Vuokraovi.com

Valo on nyt vähäisimmillään, ja siksi tänään 13.12. vietetään Lucian päivää, valon juhlaa. Perinteen mukaan Lucia tuo valoa talven synkimpään ajankohtaan. Valon juhlan kunniaksi pyydämme teitä, idearikkaat Etuovi-blogin lukijat, kertomaan, miten te tuotte valoa pimeään päiväänne. Tätä postausta kommentoineiden kesken arvomme Innoluxin loistavan Candeo Air -kirkasvalolaitteen. Tässä meidän vinkkimme parhaista valontuojista.

Kirkasvalolampun valo Candeo Air
Kuva: Candeo Air grafiitinharmaa / Innolux

Kirkasta valoa aamutuimaan

Kirkasvalolaite on tutkitusti tehokas keino torjua talven pimeyden aiheuttamaa vuodenaikaväsymystä ja kaamosmasennusta. Kirkasvalon tulee olla oikean väristä, sen valotehon pitää olla riittävää ja valon on tultava melko läheltä suoraan kasvoille, muuten keho ei tunnista sitä päivänvaloksi.

Arvontamme palkinnon,  Candeo Air -valaisimen, saat helposti muutettua tunnelmavalaisimesta kirkasvaloasentoon keinukytkimestä napsauttamalla. Silloin joka-aamuiset valokylvyt eivät jää ottamatta ”teknisten hankaluuksien” vuoksi.

Lue lisää kirkasvalolaitteen hyödyistä, laatuvaatimuksista ja oikeasta käytöstä aiemmasta postauksestani. 

Kirkasvalolampun valo Candeo Air valkoinen
Kirkas valo katkaisee unihormoni melatoniinin tuotannon, minkä seurauksena keho aktivoituu, vuorokausirytmi tahdistuu ja unirytmi säännöllistyy. Kuva: Candeo Air/Innolux

Jouluvalot ilahduttavat pitkin päivää

Jouluvalot ilmestyvät nykyään kotien sisä- ja ulkotilojen koristukseksi jo paljon ennen joulua, siksi niitä onkin alettu kutsua myös kaamosvaloiksi. Erilaiset valoketjut, valosarjat ja valaistut koristeet ovat helppo ja edullinen tapa tuoda kotiin lisää valoa, jopa tähtien tuiketta ja pohjoisen yötaivaan tunnelmaa. Tunnustan, että itselläni on vähintään keskivaikea kaamosvaloriippuvuus.

Ihania jouluvaloja ja muita ideoita jouluiseen sisustukseen löydät täältä.

Jouluvalojen valo
Jouluvalot koristavat talvipimeää kotia ja saavat tuikkeellaan mielialan nousemaan

Kynttilöiden valo kuuluu tunnelmalliseen iltaan

Kynttilät, niitähän ei pimeän karkottamisessa voita mikään! Liekin elävä valo, sen luomat heijastukset ja kynttilästä hehkuva lämpö ovat kokonaisvaltainen elämys, joka kyllä elvyttää pimeän lannistaman mielen. Puhumattakaan siitä, miten paljon paremmalta jokainen meistä näyttää pehmeässä kynttilänvalossa 😊.

Lisää tunnelmallisia sisustusideoita löydät täältä.

Kynttilöiden valo
Kynttilät ovat se perinteisin ja monen mielestä ehdottomasti tunnelmallisin tapa tuoda valoa pimeään

Miten Sinä tuot valoa pimeään päivään? Jaa paras vinkkisi kommentoimalla tätä blogijuttua Jätä kommentti -kohdassa postauksen alla viimeistään sunnuntaina 17.12.2017. Kommentoimalla osallistut Candeo Air – kirkasvalolaitteen arvontaan.

Onnea arvontaan!

– Sarianne

PS. Satoja muita valaistusideoita kodin eri tiloihin löydät Ideat & Vinkit -galleriasta.

Arvonnan säännöt: Järjestäjä Alma Mediapartners Oy. Arvomme tätä blogijuttua kommentoineiden joukosta yhden voittajan. Arvonta suoritetaan ma 18.12.2017. Palkinto on Innoluxin Candeo Air -kirkasvalolaite (valkoinen tai grafiitinharmaa), arvo 365,80 euroa. Järjestävän yrityksen työntekijät tai heidän perheenjäsenensä eivät voi voittaa palkintoa.  Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Ilmoitamme voitosta sähköpostiviestillä voittajan kommenttinsa yhteydessä antamaan sähköpostiosoitteeseen. Mikäli emme tavoita voittajaa to 21.12. 2017 mennessä, arvomme toisen voittajan.

 

 

307 kommenttia sivuun “Valoa pimeään – kerro vinkkisi ja osallistu arvontaan!

 1. Tervaskannoin, tervastikuin ja jätkänkynttilöin. Näistä kolmesta tulee paitsi paljon tunnelmallista valoa, myös valtavasti aivan ihanaa tuoksua.

 2. Jouluvalot, kynttilälyhdyt ja puusaunan lämmittäminen kuivilla koivuklapeilla. Nämä tuovat valoa ja tunnelmaa hämärään.

 3. Käytän paljon himmeitä tunnelmavaloja ja kynttilöitä. Elävä tuli takassa luo ainutlaatuista tunnelmaa hämärässä.

 4. Sallin itselleni pidemmät yöunet ja rauhallisemman tahdin aamuihin. Ulkoilen mahdollisimman paljon valoisaan aikaan.

 5. Kynttilöin ja lämpimän sävyisin valosarjoin. Parasta on jos lumi tuo lisävaloa.

 6. Emme voi poistaa pimeyttä, niin nautitaan siitä! Jouluvalot ja kynttilät tuovat ihanaa tunnelmaa pimeyteen. Tähän aikaan vuodesta on ihanaa vain olla kotona ja levätä ja nauttia herkkuja. Annan siihen itselleni myös luvan. Keväällä taas painetaan menemään!

 7. Kynttilöitä, takkatuli, itsetehdyin jouluvalaisimin ❤

 8. Kun on siistiä eivätkä ylimääräiset roinakasat saa aikaan mielitekoa pitää koti pimeänä, tunnelmallista valoa tuovat kynttilät ja valosarjat. Nykyään saa paloturvallisia mutta kuitenkin aidon oloisia led-kynttilöitäkin, jotka voi vaikka ajastaa syttymään haluamaansa aikaan.

 9. Pimeimpinä aikoina kirkasvalolamppu päälle. Muuten valoa lisään kynttilöillä ja sisustusvaloilla.

 10. Hitaat aamut, pari kuppia kahvia, päiväunet ja touhuaminen vauvan kanssa tuovat valoa jokaiseen päivään tällä hetkellä! Paljon jouluvaloja, kynttilöitä ja takkaan tulet melkein joka päivä! Aina ulos, kun aurinko vilahtaa. Kirkasvalolaite vielä puuttuu.

 11. Kynttilöillä, lyhdyillä parvekkeella, tunnelma-jouluvaloilla. Lumi on niin suuri tekijä valaisemaan pimeyttä. Sitä onneks nyt on satanut. Kirkasvalolamppu ois aivan mahtava tällaiselle masentuneisuuteen taipuvaiselle.

 12. Herätysvalolampulla kun herää, ei ole niin radikaalinen pimeästä valoisaan muutos, sekä toki jos olisi kotonani niin kätevä kirkasvalolamppu kun mainostavanne lamppu olisivat päivät vielä energisempiä ja mukavampia näin pimeän aikaan.

 13. Aamuisin kirkasvalolaite on voittamaton ja iltaa kohti valkoinen/kirkas valo vaihtuu pehmeään kynttilänvaloon. Mielestäni siis paras tapa tuoda valoa pimeyteen on pitää huoli, minkä tyyppistä valoa saa päivän aikana.

 14. Paaaljon erilaisia ihania valisimia, sisustusvaloja, kynttilöitä ja tieto siitä, että JO 21.12 tulee minun paras joululahjani, joka vuosi – talvipäivänseisaus. Sitä juhlimme joka vuosi!

 15. Ulos silloin kun on auringonpaistetta, jos vain on mahdollista, paljon valoja ja ledejä. Ulkotulet on kanssa ihania, muistaa vain sen turvallisuuden.

 16. Aamuisin herään sarastusvaloon ja lisään sitten aamupuuhia tehdessä kaikki asunnon valot päälle. Jouluvalot parvekkeella palavat läpi vuorokauden. Sisällä on erilaisia valaisimia useita, en käytä suoraa kattovalaistusta. Illalla poltan lisäksi kynttilöitä. Olen saanut kuulla siitä, että minulla jo valot päällä joka huoneessa. Onneksi nykyisin on ledit sähköä säästämässä, koska valoa kuuluu olla, mukavuus ja myös turvallisuussyistä.

 17. Nykyisin on todella näppäriä led-tuikkuja, jotka palavat ilahduttavan pitkään! Niitä meillä on vähän joka huoneessa valaisemassa pimeitä nurkkia ja luomassa joulutunnelmaa.

 18. Kynttilöillä ja joulu/ sisustusvaloilla! Ja ulkoilemalla mahdollisimman paljon kun meillä aurinko paistaa.

 19. Tunnelmavalot, ikkunavalot, kynttilät, kirkasvalolamput

 20. Jouluvaloilla (ripotellen niitä ympäri taloa ja lisänä tuikut )

 21. Kynttilöillä luodaan kaunista valoa ja tunnelmaa!

 22. Poltan paljon kynttilöitä, joista tärkein on aamiaispöytään sytytetty kynttilä. Kun on pimeää, väsyttää ja on vaikea herätä, yksikin kynttilä aamiaisella lämmittää mieltä mukavasti.

 23. Kynttilät ja jouluvalot valaisevat kauniisti

 24. Takkatuli, kynttilät ja ikkunaan jouluvalot (kunhan ei liiallisuuksiin mennä) 🙂

 25. Valosarjat sekä ulkona että sisällä, kynttelikkö, kynttilät ja takkatuli valaisevat kauniisti ja luovat rauhallista tunnelmaa.

 26. Rakastan kynttilöitä, joten niitä tulee käytettyä eniten!

 27. Pimeään päivään tuon valoa tilanteeseen sopivalla valaistuksella. Aamulla lempeää, mutta riittävän kirkasta valoa, jotta herää kunnolla. Päivällä työskentelyyn puhdasta valkoista valoa. Illemmalla lisää valaistusta, erityisesti pöytälamppuja, joiden värilämpötilaa säädän hieman päiväistä pienemmälle. Iltaa kohden sammuttelen tarpeettomia valoja, sytyttelen kynttilöitä ja valmistaudun nukkumaan. Säädettävät ja energiaa säästävät valaisimet ovat aivan ykkösjuttu. Siksi myös Candeolle löytyisi rakastava koti täältä. <3

 28. Meillä on tänä vuonna tuotu valoa pimeään kynttilöillä, syksy on ollut poikkeuksellisen rankka ja olen kaivannut tunnelmavalaistusta. Koska olen kotona pienen lapsen kanssa, olen nauttinut siitä, että kaamosaikanakin on päivällä päässyt päivänvalon aikaan ulkoilemaan.

 29. Tuomalla joulua sisätiloihin mm. kynttilöillä ja jouluvaloilla. Lisäksi tykkään ulkoilla ja leipoa, ne lämmittävät mieltä ja luovat myös tunnelmaa 🙂

 30. Pimeään vuodenaikaan on mukava tunnelmoida erilaisin kyntteliköin, valopalloin, himmennettävien lamppujen ja elävän tulen loisteessa. Aamuherääminen ja -toimet vaativat kylläkin kirkkaamman valaistuksen!

 31. Naisystävä pitää kyllä huolen,että valoo on joka paikassa ja suurin osa ajastimilla.Terassilla,keittiössä,olkkarissa,löylyhuoneessa aina hämyvalot päällä kun kylvetään joten ei ole pimiää.

 32. Kynttilät ja tunnelmavalot tuovat ihanaa lämpöä ja rauhaa tähän vuodenaikaan ❤

 33. Tunnelmavalot ja kirkasvalolamppu työpöydällä auttavat jaksamaan tämän pimeän vuodenajan. Kofeiinin merkitystä ei myöskään pidä yhtään väheksyä!

 34. Olemalla ystävällinen ja hymyilemällä. Kotona kynttilöin ja värein.

 35. Kynttilöin ja pitämällä vain yksittäisiä valaisimia päällä, luo ihanan tunnelmavalaistuksen! 🙂 Päiväsaikaan työskennellessä auttaa ikkunan lähellä työskentely, ei ole luonnonvalon voittanutta – paitsi ehkä kirkasvalolaite näin harmaina päivinä…

 36. Rakastan ”joulu”valoja, tosin minulla on erilaisia valoköynnöksiä asunnossa ympäri vuoden. 🙂

 37. Hymyllä ja ystävyydellä, kynttilöiden ja takkatulen lisäksi 🙂

 38. Ihanilla jouluvaloilla lisää valoa ja tunnelmaa harmaaseen arkeen.

 39. Lisävaloa pimeisiin nurkkiin kotona, töissä ruokatunnilla ulos aina kun on aurinkoista!

 40. Riittävästi pieniä valaisimia, ettei tarvitse aina laittaa kattovaloa päälle. Tunnelmaa luomaan jouluvaloja sekä kynttilöitä.

 41. Sitä sinistä valoa tulee katseltua kännykältä ja muilta ruuduilta useammin kuin pitäisi. Iloa tuottavammat jouluvalot löytyvät parvekkeelta ja pallovalojen muodossa sisältä.

 42. Valoa pimeään talveen tuovat kynttilät, jouluvalot, kävelyretket työpäivän keskellä valoisaan aikaan ja rentouttavat hetket läheisten kanssa.

 43. Tunnelmaa luovin kohdevaloin ja kynttilöin.

 44. Valoa perheemme arkeen ollaan tuotu kaikenlaisilla sisä- ja ulkovaloilla, sekä roimalla määrällä kynttilöitä! ❤️ Pimeys kyllä tuntuu koko perheen jaksamisessa, varsinkin synkkääkin synkempinä arkiaamuina … kirkasvalolamppu on ollut usein mielessä, ja se varmasti toisi aivan uudenlaista puhtia päivään! ✨

 45. Elän valosta ja tuon sitä kynttilöin ja ulkovaloilla. Kirkasvalolamppu kuulostaa loistavalta 😍

 46. Valoa pimeyteen tuovat useat kynttilät, parvekelyhdyt sekä sisustus- ja jouluvalot. Esimerkiksi keittiön ikkunaamme koristaa appivanhemmilta saatu kaunis kranssi, jonka ympärille appiukkoni kieputti jouluvalot. Tunnelmavalaistuksen loisteessa on mukava viettää lokoisia koti-iltoja.

 47. en millään tällä hetkellä, ja siksi kirkasvalolamppu tulisikin niiiiiin tarpeeseen! 🙂

 48. Kynttilät ja lukuisat valaisimet valaiset!

 49. Olen äsken muuttanut uuteen omaan asuntoon ja lampuille olisi kovasti käyttöä. Ja varsinkin kirkasvalolampulle.

 50. Kynttilät sekä tunnelmallinen valaistus varsinkin nyt joulun aikaan

 51. Kylmien kelien tullen mukavaa takkatulta ja kynttilöitä ei voita mikään 🙂

 52. Pimeys täytyy kääntää kivaksi asiaksi, ja itse teen sietää polttamalla paljon kynttilöitä. Kausivalot ovat myös se pakollinen talvinen juttu. Aina eivät nämäkään keinot jaksa piristää ja minulla uneliaisuus lisääntyy talvella. Tämä lamppu auttaisi ehkä paljonkin😊

 53. Paljon kynttilöitä ja sisustustakka jos ei oikeaa takkaa löydy. 🙂

 54. Kirkasvalo on ihan huippu. Lisäksi joulucalot tietysti. 🙂

 55. k
  vaihdoin teho ledit vanhojen hehkujen tilalle kyllä kirkastu

 56. Kynttilöillä ja jouluvaloilla. Enemmänkin voisi kyllä olla.

 57. Moikka! Tuon valoa pimeään päivään olemalla paljon ulkona ja luonnossa. Valaistuksella lisään valoa ja toki kynttilöitä tulee käytettyä valontuojana ja tunnelmaluojana.

 58. ulkoilemalla erityisesti silloin kun aurinko pilkahtaa

 59. Aamulla valot, mulla on kirkasvalolamppuja keittiössä ja olohuoneessa..sekä normivalaisimeen vaihdettu valokuvauslamppu 5500 kelviniä

 60. Valon sävyillä on yllättävän suuri vaikutus mielialaan.. Itse valitsen aina valoja, jotka ovat valosävyltään mahdollisimman valkoisia, eikä missään tapauksessa mitään siniseen taittavaa valoa, koska ne kuulema voivat vaikuttaa unenlaatuun. Kaamosvaloja meiltä löytyy ja pidämme ne päällä aamusta iltaan. Elävä tuli tuo tunnelmaa, joten takka on päällä usein.

 61. talvipieällä tuikkuja laakesaa vesiastiass kellumassa, oikea valo piristää

 62. Valoja on vähän enemmän päällä muuhun vuoden aikaan verrattuna.

 63. Paljon valoa ympärille, yleisvalmiuksia lisäksi kohdevalot päälle. Valoisa mieli, vaikka pimeys ympärillä vallitsee, aikansa vain tämäkin kestää!

 64. Poltan kynttilöitä ainoastaan talvi/syksyaikaan, joten ne tuntuvat entistä erityisemmiltä. Himalajansuola-lampusta hehkuu talvisin myös sitä oikeaa tunnelmaa ja lämpöä.

 65. Aamuisin meillä on käytössä kirkasvalolamppu, iltaisin tunnelmoidaan jouluvaloilla ja kynttilöillä.

 66. Tavallisilla sisävaloilla, jouluvaloilla, led-kynttilöillä ja välistä ulkona ihanasti piristää aurinko. Ja tietenkin valoa ja iloa pimeään päivään tuo positiivisuus ja iloinen elämänasenne, läheisten huomioiminen ja välittäminen, pienet arkiset hyvät teot (esim.hymy.) ja sanat ja kiitollisuus.

 67. Kun illat pimenee laitan valoa antamaan kaamos valot

 68. ulos aina kun on aurinkoa. ei saa nukkua liian pitkään.

 69. Uusin perheenjäsen valaisee tänä jouluna vauhdikkaalla vauvaenergiallaan, ja lisätunnelmaa luodaan jouluvaloasetelmilla.

 70. Laitan otsalampun päähän kun lähden pimeisiin paikkoihin.

 71. Odottele rauhassa, kyllä se aurinko sieltä taas aikanaan näyttäytyy. Vietä hämärän hyssyä, nauti kynttilänvalosta -ja tarkempaan hommaan sähkövaloa!

 72. Saan valoa ja energiaa päivääni kun katson meidän 6vuotiaan pojan juoksua ja käkättämistä heti aamusta.

 73. Lumi on paras valonlähde kaamoksessa ja piristää mieltä. Kaikki koristevalot kotona tuovat myös tunnelmaa.

 74. Ihania kuvia ja ideoita! Kynttilän valo on kyllä parasta talviajassa, mutta kirkasvalokaan ei olisi etenkään aamutuimaan pahitteeksi…

 75. Loimuva takkatuli ja kynttilät tuovat kivasti valoa ja tunnelmaa olohuoneeseemme.

 76. Jouluvaloilla, dvitamiinilla, ulkoilemalla ja ajattelemalla positiivisesti

 77. Valaisen kotini kaikin mahdollisin valolähtein mitä kotoani löytyy ja nyt meinaan vielä lisäksi valaista kotini tällä kirkasvalolaitteella minkä meinaan voittaa tästä kilpailusta.

 78. Joka lampussa on kirkkaimmat hehkut., mitä löytyy

 79. Rakkaiden ihmisten seura on parhain valon tuoja

 80. Kunnollisella valaistuksella, kausivaloilla ja kynttilöillä.

 81. Led-valot ja himmentimien käyttö valaisimissa auttaa valon säätelyssä. Aurinkoisesta mielestäkään ei ole haittaa 😀

 82. Positiivisella asenteella ja jouluvaloilla kotona tulee kaikille hyvä mieli pimeydenkin keskellä!

 83. Itse olen ottanut tänä syksynä ensimmäisen kerran kirkasvalolampun käyttööni. Vaikka kyseessä onkin halvin mahdollinen lamppu työpöydän kulmallani, niin liekö lumevaikutusta vai mitä, mutta koen olleeni virkeämpi kuin koskaan aiempina syksyinä!

 84. Erilaiset kausivalot ja kirkasvalolamppu piristävät. Aamulla käytössä on sarastusvalo, joka auttaa heräämisessä.

 85. Säädän älylamppujen värisävyn päivänvaloa muistuttavaksi.

 86. Kyllä ne kynttilät ovat, ja ikkunoissa kiertää pienet jouluvalot

 87. Ostin lopultakin monen vuoden haaveeni, kirkasvalolampun. Juon aamukahvini valoisissa tunnelmissa. Paha kaamosmasennukseni on kyllä helpottunut huomattavasti! Hiilihydraattien ahmiminenkin vähentynyt ja paino vähän pudonnut. Pimeydestä johtuva kuristava tunne kurkussa loppunut.

 88. Kynttilöillä, iltakävelyillä, ystävillä ja lautapeleillä

 89. Liikunta on paras piriste tarveen! Samoin monipuolinen ruokavalio ja D-vitamiini. Jouluvalot ja kynttilät piristävät myös 🙂

 90. Kynttilöillä ja valoisalla mielellä !

 91. Vietämme mahdollisimman paljon aikaa ulkona valoisaan aikaan ja illalla kytkemme jouluvalaistuksen päälle ja nautimme sen tunnelmallisesta valosta.

 92. Energisenä talvisin pysyn käymässä avannossa joka päivä parin minuutin verran. Eikä pimeys tai muukaan ahdista.

 93. Päivittäinen liikunta antaa uskomattoman paljon energiaa

 94. Pimeänä vuodenaikana on erilaisia valaisimia päällä, jalkalamppuja ja valosarjoja. Myös kynttilät luovat tunnelmaa ja pehmeää valoa synkkyyteen.

 95. Pieniä lamppuja päälle sinne tänne, jotta valoa levittyy koko kotiin. Kynttilä palamaan. Välillä sitä kotona istuessaan yhtäkkiä havahtuu siihen, miten pimeässä huoneessa oikein onkaan. Äkkiä jotain valoja päälle, niin kyllä huomaa, miten se virkistää ja herättää.

 96. Kynttilät ja koristevalot kuuluvat pimeään vuodenaikaan. Valoa elämään tuovat myös ystävien seura, liikunta ja hyvä ruoka 🙂

 97. En erityisemmin kärsi pimeästä, kynttilöitä on kyllä kivempi polttaa syksyllä ja talvella kuin kesällä!

 98. Kynttilöitä, sosiaalista luonnollista kanssakäymistä.

 99. Yritän mennä ulos päivisin aina valoisampaan aikaan varsinkin, kun aurinko on näkyvissä ja avaan myös sälekaihtimet ja verhot niin kaikki vähäinenkin valo tulee sisälle.

 100. Poltan kynttilöitä lyhdyissä parvekkeella, sisällä en polta hapen takia. Rakastan raikasta hapekasta ilmaa, joten sisäilmaan en hiukkasia halua. Lyhtykynttilöiden muovit, pitäisi vaihtaa ympäristöystävällisempiin. Vähemmän on enemmän, kynttilöissä ja ledeissäkin. Kohtuudella siis.

 101. Nautin valoisien ihmisten seurasta ja karttelen energiasyöppöjä!

 102. Sisätiloissa jouluvaloin ja ulkona käyttämällä heijastinta!

 103. Lyhtyyn kynttilä ja puita takkaan sekä saunaan.. Parasta ikinä talvipimeillä 💕

 104. Laitan valoja päälle ja jos ei ne riitä, niin takkaan tuli

 105. Jouluvaloilla, herkuttelulla ja vitamiineilla pääsee jo aika pitkälle 🙂

 106. Syyskuussa Thaimaahan ja maaliskuussa takaisin niin ei valon puute haittaa.

 107. Paras pimeyden poistaja, on viimeisintä uutta sarjaa olevat led polttimot, jotka ovat valmistaneet jokin kolmesta maailman suurimmasta lamppu valmistajasta. Ihan vinkkinä kun candeloita ja lumeneita kaupasta hankitte. Lukema ei näemmä aina vastaa todellisuutta.

 108. Kotona jouluvalot, pöytälamppuja ja kynttilöitä

 109. Jouluvalojen ja kynttilöiden avulla.

 110. Hyvä yleisvalo, paljon pienempiä kohdevaloja eri funktioin: lukuvaloa, tunnelmavaloa, kohdevaloa, kynttilöitä. Toisinaan sitten vaan ollaa pimeässä ja luetaan lasten kanssa kirjoja taskulampun valossa <3

 111. Sarastus herättskello herättää lempeästi. Annan itselkeni aikaa päivän rientoihin valmistautumiseen. On tärkeää nauttia d-vitamiinit päivittäin ja yrittää ulkoilla tovi valoisaan aikaan. Ravitseva, vihreä ravinto ja läheiset ihmiset ympärillä tuovat valoa minun päivääni.

 112. Olemalla ystävällinen ja kiinnittämällä huomiota pieniin tekoihin, joilla voi ilahduttaa myös tuntemattoman päivää. Varsinkin joulun ajan kiireissä olen huomannut kadulla, miten jotkut ihmiset menevät kiireellä ja röyhkeästi jopa muiden yli. Erittäin ilahduttavaa ja mieltä lämmittävää on kuitenkin ollut kapeikossa väistävät ja oven avaavat ihmiset, jotka katsovat silmiin ja hymyilevät kun kiitän. Näillä mielestäni tuotetaan valoa kaikille!

 113. Kirkasvalolampulla on menty klo 16 asti, sen jälkeen kynttilät palamaan.

 114. Meillä on paljon lamppuja kotona, niin on mukava laittaa eri valopisteitä eri puolille asuntoa. On ihana iltaisin kulkea naapurustossa, kun ikkunoissa on jouluvaloja!

 115. Pimeään aikaan laitan ulkovaloja puutarhaan pensaisiin, terassille ja lyhtyihin sekä sisälle ikkunoille. Valoa omaan päivään tuo myös se, että pyrkii nauttimaan aamulla päivän valoisimmista hetkistä ja noudattamaan vuorokausirytmiä. Valoa elämään tuo myös muiden ihmisten kohtelu ystävällisesti, koska se yleensä palaa takaisin.

 116. Valoa ja tunnelmaa pimeään kynttilöillä ja takkatulella! 🙂

 117. Yritän olla positiivinen. Valoilla, kynttilöillä

 118. Kaivan syksyn tullessa kynttilät esiin kaapista, säädän lappuihin lamput mehmeälle tunnelmavalolle ja joulun lähestyessä laitan sisälle ja ulos jouluvaloja.

 119. Valon tuominen päivään voi olla myös sisäistä. Hemmottelen läheisiäni tarjoamalla niskahieronnan tai jalkahoidon.

 120. nautin kirkkaasta kuutamosta ja revontulista kun on pimein aika

 121. Tunnelmavaloilla, kynttilöillä ja nauttimalla ulkona mahdollisuuksien mukaan siitä pienestä valoisasta hetkestä, jonka päivä suo.

 122. Sisustus- ja tunnelmavaloilla sekä kynttilöillä

 123. Valoa pimeyteen tuovat kasvivalot, niin pysyvät chilit hengissä kesään saakka.

 124. Riittävän tehokkaat lamput kotona, niin että valoa riittää! Heräysvalolla varustettu herätyskello on myös pelastanut mun heräämiset. Astetta helpompi herätä valoisaan.

 125. Laittamalla tietokoneen näytön kirkkauden täysille ja valot päälle joka huoneesta. Ei voi mitään.

 126. Kynttilöillä – joskin issataloudessa valoa tuodaan led-kynttilöillä ettei kohta ole hiiltyneitä viiksikarvoja asunnossa!

 127. Eri värisillä jouluvaloilla, joita olen ripustanut sinne tänne 🙂

 128. Paljon jouluvaloja ja kynttilöitä. Ulkoilua päivittäin valoisaan aikaan mahdollisuuksien mukaan

 129. Kynttilöin – useimmiten käytännössä kuitenkin on vain kirkkaat kattolamput päällä.

 130. Kynttilöin ja tunnelmavaloin. Kirkasvalolamppu ollut haaveissa erityisesti aamuisin, kun on tooosi vaikea nousta.

 131. Kynttilöillä ja tunnelmallisilla jouluvaloilla

 132. Jouluvalot, takkatuli ja jätkänkynttilät antavat kaikki kauniisti valoa.

 133. Kynttilät ja tunnelmavalaistukset ovat minusta parhaat.

 134. Kynttilöillä iltatunnelmaa ja päivällä tavallisilla valaisimilla. Kirkasvalolaitetta olisi kyllä hyvä kokeilla.

 135. Laittamalla lisää sisävaloja sisälle. Kattovalojen lisäksi siis.

 136. kyllä hämärässäkin voi välillä olla, ulkoilu tuo valoa

 137. Tuomalla valon pilkahduksia sekä muiden että omaan elämään 😊

 138. Luon tunnelmavalaistuksen kynttilöin ja jouluvaloin. Taustalle vielä musiikkia soimaan. Tällaisessa tunnelmassa on hyvä olla joulun alla.

 139. Jouluvalot, kynttilöitä, takkatuli. Niiden valossa haavailen kesästä.

 140. Koristevaloilla parvekkeelle, sekä kynttilöillä

 141. Meillä on joka huoneessa valkoiset jouluvalot ja poltellaan myös kynttilöitä.

 142. Pienillä yllätyksillä läheisille tuon valoa sekä omaan että muiden päivään

 143. Kynttilät, jouluvalot ja ulkoilu päivän valoisina tunteina.

 144. Reipas kävelylenkki ja paljon ulkona oloa valoisaan aikaan.

 145. Ulkona kynttilälyhdyt ja sisällä kynttilät pöydällä. Ja tietysi jouluvaloja ympäriinsä! Luovat mukavaa rauhallista tunnelmaa.

 146. Jouluvalot tähän vuodenaikaan lähellä sydäntä. Kaikki valot päälle aamulla ja kahvi porisemaan, sillä se aamu lähtee. Kirkasvalo keittiössä olisi kyllä ihan huippu!

 147. Kausivalot, kynttilät ja jos mahdollista, lenkkeily lumisessa maisemassa.

 148. Jouluvalot, lyhtyihin kynttilät ja kirkasvalolampulla olisi köökissä paikka.

 149. Laittamalla kotiin paljon jouluvaloja ja polttamalla kynttilöitä. Ulkoilla kannattaa aina valoisaan aikaan 🙂 Rakkaat ihmiset tuovat myös sitä kaikkein suurinta valoa <3

 150. Talvipimeällä kynttilät, lyhdyt ja kauniit sisustusvalot ovat ihania ✨

 151. Just tehtiin lastenlasten kanssa lumilyhty takapihalle. Se valaisee monella tavalla.

 152. Jos mahdollista niin käyn talvella joka päivä keskipäivällä pienellä happihyppelyllä nauttimassa päivän valoisimmasta ajasta! Piristää mieltä ja työtehokin paranee 🙂

 153. Yritän levätä enemmän, rauhoittua iltaisin ajoissa ennen nukkumaanmenoa. Nautin lisäksi tarpeeksi C-vitamiinia ja syön muutenkin terveellisesti.

 154. Ajaminne kirkastaa pimeimmänkin päivän.

 155. Enkelikellolla. Sen kynttilöitten palo, kilinä ja valon luomat kuviot luovat lämpimän ja nostalgisen tunnelman.

 156. Pimennän makuhuoneen kokonaan.Herräelen sitten kevväämällä,ku on valosaa.

 157. Hakeuduin valoisiin paikkoihin ja kotona yritän luoda valoilla tunnelmaa.

 158. Tunnistimilla ja ajastimilla valoja ja led-kynttilöitä 🙂

 159. Positiivinen ja iloinen asenne valaisee koko tilan

 160. Kynttilät tuo tunnelmaa ja valoa pimeisiin iltoihin, kirkasvalo hoitaa aamulla jotta kaamos ei pääsisi valloilleen.

 161. Joulusauna, takkatuli, olut – alkoholitonkin käy – ja sitten kalaa, kinkkua ja lahjakirjaa lukemaan.

 162. Iloisella asenteella jajouluvaloilla. Ihana herätä pimeässä, kun jouluvalot ovat jo päällä.

 163. Auringonvaloa ei mikää korvaa, eli silloin kun ulkona on kirkas sää ylös ulos ja lenkille 🙂

 164. Kynttilät ja tunnelmavalot. Töissä aamuisin on aina kirkasvalolamppu päällä.

 165. Näin joulun aikaan aika helppoa saada lisävaloa koko päivään, kun on jos jonkinlaista jouluvaloa, kynttelikköä, valosarjaa ja joulukuusikin hyvissä ajoin juhlakuntoon viritettynä.

 166. Takkaa ja leivinuuniin tulet, niitä katselen 🙂

 167. En mitenkään. Menen talviunille ja odotan kesää.

 168. Vaihtelevasti lämpimän ja kylmän sävyisillä valoilla.

 169. Sarastusvalo aamulla herättää lempeästi ja siitä käynnistyy päivä parhaiten.

 170. Tunnelmavaloilla ja kynttilöillä. Ja yrittämällä ajatella positiivisesti että sieltä pimeyden pohjalta on aina noustu kohti kesää ja valoa.

 171. Nyt on vuoden pimein aika ja olen luopunut toivosta saada luonnon valoa, joten sisällä takkatulen ja kynttilöiden voimalla ohitetaan tämä aika.

 172. Joulukoristeilla ja ja sellaisilla mitkä tuovat joulun tunnelmaa.

 173. Kotia koristavat kauniit valot ja kynttilät . Verhot ovat auki kaikkina niinä tunteina, kun ulkona on valoisaa. Ympäröin itseni ihanilla läheisillä ja järjestän hemmottlua itselleni joka päivä. Näillä keinoin selviää läpi talven ja pitää mielen valoisana!

 174. Tunnelmavaloilla, kuten jouluvaloilla ja kynttilöillä. Yritän myös nähdä hetken luonnonvaloa päivittäin.

 175. Kirkasvalolaite on käytössä taloudessamme. Tässä kilpailussa arvottavan annan lahjaksi, jos voitan sen.

 176. Kynttilät ja jouluvalot loistavat sekä töissä että kotona. Yritän parhaani mukaan olla myös itse joulumielellä.

 177. minulla on kotonani komerossa sisäskasvihuone jonne menen ottamaan valohoitoa ja hoitamaan kasveja…

 178. Kynttilöitä iltaisin ja led-valoja pitkin päivää.

 179. Kynttilät, tuikut ja lyhdyt tuovat valoa pimeään juuri sopivasti

 180. Ota kaamosta sarvista seuraavin niksein:
  -Etsi, löydä ja ota aikaa sinulle itsellesi tärkeille asioille; ystävyyssuhteillesi , ulkoilulle, saunomiselle, rentoutumiselle, käsitöille, harrastuksille
  -Vuoraa piha, terassi tai parveke tuoksukynttilöillä ja syksyisillä koristeilla
  -Pidä mieli valoisana vaikka ulkona onkin pimeää. Lähes jokaisesta asiasta voit löytää halutessasi myös valoisia puolia.
  -Aromaterapiaa voi harrastaa kotonakin. Osta hyvän tuoksuisia suihkusaippuoita. Nautiskele kiireettä vaahtokylvystä ammeessa kynttilöiden loisteessa ja laita taustalle soimaan rentouttavaa musiikkia
  -Kokkaile ja leivo syksyn sadonkorjuu herkkuja. Keitä lämmintä glögiä/teetä tai kaakaota. Kutsu sukulaisia/ystäviä/työkavereita kylään herkuttelemaan kanssasi
  -Laita villasukat jalkaan, viltti ympärillesi ja uppoudu hyvään kirjaan vaikkapa takkatulen ääressä

 181. Talvi on monelle raskasta aikaa, kun pimeys ja kylmyys koettelevat niin mielialaa kuin ihoa ja jopa hiuksiakin. Useat kärsivät kaamosoireilusta: alakulosta, väsymyksestä ja tahdottomuuden tunteesta. Pimeydelle ja kylmyydelle ja sateille emme mahda mitään. Mutta talvi tuntuu kirkkaammalta, kun omilla elämäntavoillaan pitää huolta mielenvirkeydestä, ruokavaliosta ja liikunnasta.Todellakin paras aika ottaa talvilajeista kaikki irti! Omat elämäntavat ovat paras keino vastustaa kaamosväsymystä. Vitamiinien, kivennäisaineiden ja välttämättömien rasvahappojen tankkaus on hyvä keino piristää mieltä ja vahvistaa vuodenajan haasteet. Hyvä olo = kirkas mieli 🙂

 182. Päivällä on käytössä päivänavalolamput keittiössä, olohuoneessa ja lastenhuoneessa. Iltaisin laitetaan ”keltaiset” tunnelmalamput käyttöön. Päivänvälolampuista tykkää näköjään kasvitkin, koska viherkasvit alkoivat kasvattaa uusiä lehtiä keskellä talvea.

 183. Miulla on töissä pieni kirkasvalolaite pöydällä. Kotona taas jouluinen paperitähti valolla piristää kauneudellaan.

 184. Käytän paljon himmeitä tunnelmavaloja ja kynttilöitä.

 185. Tunnelmallisilla jouluvaloilla sekä kynttilöillä.

 186. Kynttilöillä ja tänä talveksi ostin kauniin lyhdyn jonka sisälle laitoin jouluvalot ♥

 187. Kynttilöillä kotosalla ja otsalampulla ulos seikkailemaan!

 188. Kynttilöin ja jouluvalojen avulla

 189. Valot päälle sisällä ja nauttia ulkona siitä vähästäkin Auringon näkymisestä.

 190. Suolalamppuja joka huoneeseen, ne antavat valoa ja hoitavat samalla sisäilmaa. Myös takkatuli on ihana valaistus ja lämmittää kylminä päivinä ja iltoina.

 191. Säännölliset elämäntavat ja riittävästi ulkoilua raittiissa ilmassa.

 192. Ulkoilua ”valoisan” aikaan, iltaisin kynttilöitä ja pehmeät valot

 193. Verhot ikkunan edestä heti kun päivä valkenee,ja illalla valot päälle.

 194. Kynttilöillä ja sisustusvaloilla aurinkoa odottaessa ❤️

Kommentointi on suljettu.

Sammio