Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Tarina jatkuu Pispalassa, vanhassa talossamme. Aiemmin kerroin täällä mustasta saunastamme, joka keräsikin hurjan lukijamäärän. Kiitos kaikille peukuttajille ja kommentoijille! Myös työhuoneen ja pikkukuistin remppavaiheista on jo tarinoitu Etuoven blogissa. Nyt on vuorossa wc-remontti, ja vieläpä kaksin kerroin. Lue myös jutun lopusta top 5 vinkkini, miten teet ”modernin vanhan ajan laatoituksen”!

WC-remontti 30-luvun taloon

30-luvun talossamme on kaksi vessaa. Toisesta remontoitiin wc-tilat pojillemme ja toiseen lisättiin myös suihku. Valitettavasti ihan ekat kuvat ennen remonttia ovat vieläkin kadoksissa, mutta mieltä järkyttävät purkukuvat ovat onneksi tallessa. Oletko valmis?!

Wc-remontti 1: poikien wc

WC-remontti 30-luvun taloon

Aloitetaan kodinhoitohuoneen yhteydessä olevasta wc-tilasta, josta tehdään komistautumistilat pikku pierumoottoreillemme.

Tilassa oli wc jo ennen purkamistakin, mutta kun kirkkaan punaiset muovilevyt rakennuslevyineen napattiin seinästä irti, paljastui tilan alkuperäinen käyttötarkoitus. Aikana ennen sisävessoja on tässä ollut kuisti kahdella sisäänkäynnillä. Talossa on ollut ainakin neljä erillistä hellahuonetta.

Näetkö vanhan ruskean parioven tuossa ylläolevassa purkukuvassa oikealla? Sen otin seinän välistä talteen myöhempiä luovia hetkiä varten 😉

Olen ennenkin puhunut totaalisen purkuvaiheen puolesta, sillä näin saa selvyyden rakenteiden todellisesta kunnosta. Tässäkin tilassa oli lattia uusittava kokonaan. Ja kun seinät on riisuttu paljaaksi, on ne helppo eristää oikein.

WC-remontti 30-luvun taloon

Kuva: Jonathan Melartin

Mitä pitää huomioida wc-remontissa, kun sitä tekee kahdelle veljekselle? Vessassa on oltava kaksi erillistä pesuallasta, omat vetolaatikot sekä riittävän alhaalla oleva peili. Näin vältymme hammaspesuajan riidoilta. Suosittelen myös wc-pytyn takaosan laatoittamista, tiedätte kyllä miksi!

30-luvun henkeen sopivat laatat löytyivät K-raudasta. Seinä-wc:n kotelointia on jatkettu koko seinän pituudelta, mutta se on jätetty puolikorkeaksi. Näin koteloinnin päälle jää näppärä ja käyttökelpoinen taso.

Wc-remontti pysyi mukavasti budjetissa, kun yläosan pinnoite tehtiin maalilla. Tämä myös jakaa matalahkoa tilaa siten, että se saa WC:n näyttämään korkeammalta. Innoluxin Jasmina-plafondi ja valkoinen mdf-paneeli katossa tekevät myös oman osansa tilantunnun maksimoimisessa.

Vesikalusteet ovat suosimani Grohen tuotteita. Niistä ei ole edelleenkään pahaa sanottavaa. Tilaan täydellisesti sopivat kiintokalusteet löytyivät Ikeasta.

Lisää ideoita WC:n sisustamiseen voit muuten hakea Etuovi.comin sisustuskuvagalleriasta.

WC-remontti 30-luvun taloon

Kuva: Jonathan Melartin

Ihana, rustiikki puuovi tuo mukavasti lämpöä valkoharmaaseen sisustukseen.

Wc-remontti 2: ”Master-wc”

WC-remontti 30-luvun taloon

Ja sitten on vuorossa WC-remontti nro 2. Hyi yäk! Tämäkin kuva on otettu vasta alkupurkamisen jälkeen, mutta tästä näkee kyllä valaistuksen ja seinämateriaalin laadun. Pytty oli retron vihreä, ja lattiassa oli muovimatto. Tämäkin vedettiin aivan laudoille ennen uutta pintaa. Tein myös pienen taikatempun saadakseni tilaa myös suihkulle.

WC-remontti 30-luvun taloon

Kuva: Jonathan Melartin

Tsadaa! Tää on mun vessa. Pierumoottoreilta pääsy kielletty 🙂

Varasuihkulle on nyt noin 70 cm tilaa, mikä riittää vallan mainiosti. Tilaa jäi hyvin myös seinä-wc:lle ja 45 cm leveälle Picard-allaskaapille. ”Oikean takaseinän” päälle on koteloitu koko seinän kokoinen ”feikkiseinä”, johon on upotettu niin shampoopullosyvennys kuin 14 cm syvä peilikaappikin. Näin saatiin hyvin hyödynnettyä seinä-wc-kotelon tarvitsema tila.

Laatat ovat K-raudan valikoimista ja henkivät mukavasti 30-luvun tyyliä, vaikka ovatkin modernit sinänsä. Katossa on kosteuden kestävää lämpöhaapapaneelia ja kolme led-spottia. Lisäksi peilikaapin valot tasaavat tilan valaistusta.

Mitä muuta kylpyhuone kaipaa? Omiin kylpyhuoneideoihin voit hakea täydennystä Etuovi.comin sisustuskuvagalleriasta.

30-luvun talon WC-remontti Tampereen Pispalassa

Kuva: Jonathan Melartin

Seinään integroitu peilikaappi tuo väljyyttä wc-tiloihin. Näyttävä sisustusratkaisu kaikessa huomaamattomuudessaan 😀

Top 5 vinkit ”moderniin vanhan ajan laatoitukseen”

Tässä vielä vinkkivitonen moderniin ”vanhan ajan” laatoitukseen:

  1. Käytä kiiltävälasitteisia laattoja. Lattialaatoitukseen sopii mattapinta.
  2. Valitse pienehköjä laattoja, kuten 20×20, 15×15, 10×20 -kokoisia laattoja.
  3. Lado laatat suoraan tai puolen laatan juoksutuksella (ts. seuraavan rivin sauma alemman laatan puolessa välissä).
  4. Ladontakuviota voi korostaa erottuvalla saumalaastilla.
  5. Voit laatoittaa vain alaosan seinästä ja jättää puolet seinästä maalipinnalle.
  6. Myös 6- ja 8-kulmaiset laatat sopivat tyyliin.

Lisää laatoitusinspiraatiota löydät Etuovi.comin sisustuskuvagalleriasta!

Terveisin
Pierumoottoreiden Äiti, Memmu

Yksi kommentti sivuun “2 x WC-remontti

  1. Kyllä Tyttö kerkiää ja luo jatkuvasti uutta ”pieruryhmänsä” kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio