Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Vuorossa on 30-luvun talomme työhuoneen remontti. Kun ostimme talon, tämä huone toimi edellisten asukkaiden kodinhoitohuoneena. Tilassa oli vesi- ja viemäriliitäntä sekä muutamia vanhoja kaappeja. Arvelen, että vielä 70-luvulla huone on ollut yhden asunnon keittiönä, sillä talossa on ollut ainakin neljä erillistä asuntoa aikoinaan. Meille tämä huone toimisi kuitenkin parhaiten työhuoneena, sillä halusimme sijoittaa kodinhoitohuoneen toiminnot pesutilojen yhteyteen.

Kurkkaa myös jutun lopusta videoni, jossa näet miltä sisustussuunnittelijan työhuone näyttää oikeasti työn touhussa…

työhuoneen remontti Pohjakuva

 

Huone on reilut 10 neliötä ja siihen on suora yhteys eteisestä. Ikkuna avautuu etelän suuntaan, joten huoneeseen tulvii mukavasti päivänvaloa.

Olen muuten jo aikaisemmin tarinoinut muutamasta muustakin huoneesta. Kurkkaa nämäkin juttuni, jos tämän talovanhuksen muiden huoneiden remontit kiinnostaa: pikkueteisen muodonmuutos ja vanhan talon saunan remontti.

Työhuoneen remontti – ennen

Työhuoneen remontti - ennen

Työhuoneen remontti - ennen

Huoneen sisäntulo oli hieman ahdas kaikkine kaappeinensa. Seinäpinnat oli levytetty vaalealla ohutlaminaatilla ja ikkuseinällä oli mustapohjainen kukkatapetti. Lattian muovimatto oli huonossa kunnossa ja valkoinen paneelikattokin kaipasi uutta maalipintaa.

työhuoneen remontti puupinta

Rohkeasti vetäisin vanhat ohutlaminaattilevyt seinästä irti ja alta paljastui kutkuttavan ihana lautaseinä. Osaatko kuvitella tämän valkoisena?

työhuoneen remontti, muuri

Muurin edessä oli korkea 50-luvun kaappi, jonka halusin kyllä säilyttää työhuoneessa, mutta en ihanan muurin edessä. Rohkeasti nykäisin myös tuosta kettingistä ja sain niskaani vähemmän kutkuttavat 200 litraa kevytsoraa, joka oli hormin tukkeena. Joskus se uteliaisuus saattaa kostautuakin!

Työhuoneen remontti – välivaihe

työhuoneen remontti välivaihe

 

Halusin jättää ikkunaseinän tapetin paikalleen yrittäen säästää myös talon vanhaa sisustusta. Vaatehuoneesta tuotiin tilapäiseen säilytystarpeeseen hylly, joka tässä peittää nyt sen ihanan lautaseinän. Toinen seinä oli pula-ajan silpusta rakennettua seinää, joten se levytettiin siistiksi ja maalattiin. Tämä huone sai kuitenkin stressitasoni edelleen nousemaan ja työnteon sijasta kävin vain välillä sotkemassa työpöydän. Jotain oli siis tehtävä…

Työhuoneen remontti – jälkeen

Työhuoneen remontti nykytilanne

Kuva: Jonathan Melartin

Noniin…nyt ei ahdista enää. Eteisestä katsottuna tumma ikkunaseinä teki sittenkin huoneesta pimeän ja luotaantyöntävän. Joten viis vanhasta, vaihdoin vanhan tapetin uuteen. Vanha vaatehuoneen hylly koki pituutta lyhentävän sahan voiman sekä mustan pensselin liikkeet. Se löysi uuden, pysyvän paikan, levytetyltä valkoiselta seinältä. Myös listoja piti uusia. Kävin ullakon aarreaitalta etsimässä vanhoja listoja ja maalasin nekin kevyin ranneliikkein mustaksi. Ihan ite, koko muutos!

Työhuoneen näkymät

 

Kuva: Jonathan Melartin

Työpöytäni eli keltainen ovi pääsi paraatipaikalle ikkunan alle. Nyt passaa lepuutella silmiä Pyhäjärven maisemissa työnteon lomassa.


työhuoneen remontti, hormi

Tässäpä sitten se hormi, joka sai pintaansa Tikkurilan Tunto Kivi -pinnoitteen. Juho Pasilan suunnittelema Murakka-valaisinkin sai arvoisensa paikan.

työhuoneen remontti ovi ja Peppi-koira

Käsittelin vanhan kaapin valkolakalla raikkaammaksi ja tuuppasin sen oviaukon toiselle puolelle. Peppi tuli pyytämään kahvipaussille.

Työhuoneen remontti - detalji

Dekologian ale-laarista löytyi taas yksi jämärulla Ferm Livingin tapettia. Tämä Grid-kuosi on työhuoneeseen niin passeli valinta! Avohyllyt ovat niinikään Fermin tuontantoa, ja nuo Anna Nygårdin sälekaihtimista valmistetut sälekorit on mulla näköjään edelleen lainassa männä vuoden asuntomessuilta…

Työhuoneen remonttin - detalji

 

Vanha lautaseinä oli aika rumasti lovettu pistorasioiden ympäriltä, mutta ratkaisin ongelman kehystämällä rasian listoilla 🙂
Apupöydän keksin tehdä ylimääräisistä Artekin pöydänjaloista ja ullakolta löytyineistä puulevyistä.
Vähän vain valkolakkaa pintaan, niin näyttää lähes disainilta!

Työhuoneen remontti - detalji

Rakkauttani Lundiaa kohtaan edustaa tässä huoneessa tämä Lundia System -säilytyslaatikko seinään kiinnitettynä.  Yesecon akustiikkalevyt toimivat sekä näytemalleina suunnitteluasiakkailleni, että myös muistitauluina.

työhuoneen remontti ovi

Tässäpä oli työhuoneeni siivottuna. Kurkkaa videolta, miltä se oikeasti näyttää työtouhujen keskellä…. Hallittu Kaaos 😉

/Memmu

PS. Jos inspiraatio iski uusiin hommiin, kurkkaa lisää ideoita työhuoneen remonttiin Etuoven sisustuskuvagalleriasta >

TallennaTallenna

Katso myös nämä

5 kommenttia sivuun “Työhuoneen remontti: uusi vuosi, uudet hommat

  1. Kiitos Marika!

   Joudun paljastamaan, ettei työhuoneeni ole koskaan noin siisti 😀

 1. Hei! Minua kiinnostaisi kovasti mitä teitte vesiputkistoille ja oliko tilassa myös lattiakaivo? Suunnittelemme remonttia, jossa kodinhoitohuoneesta tulisi makuuhuone. Oma kotimme on vain muutama vuosi sitten rakennettu, mutta yhdelle lisä makuuhuoneelle olisi kova tarve.

  1. Hei Elina,

   Lattiakaivoa ei ollut, vain viemäriputki, joka meni suoraan kellarikerrokseen ja siellä viemärilinjaan. Kaikki putket uusittiin remontin myötä, mutta viemärivaraus jätettiin kellarikerrokseen tuolle paikalle. Vesijohdot poistettiin samoin. Tämä kohde on hieman erilainen näissä ratkaisuissa, kun kaikki muutokset voidaan tehdä alapohjan alla, missä viemäri- ja vesiputket ovat näkyvissä. Ajatellen teidän kotianne ja muutosta, vesiputket kannattaa sulkea suluilla ja jättää paikoilleen mahdollista myöhempää tarvetta varten. Lattiakaivo saattaa alkaa kuivuessaan haisemaan, joten se kannattaa tulpata tai peittää ilmatiiviisti. Mitään lopullista muutosta en tilan suhteen tekisi, sillä kodinhoitohuoneen tarve voi tulla vielä myöhemmin.

   En tietenkään ole ns. ”Rööri-Roope”, joten kannattaa kysyä vielä mahdollisuuksista LVI-alan ammattilaiselta, joka pääsee tutustumaan paikkaan tarkemmin 🙂

   Tsemppiä remppaan!

   Memmu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio