Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Kun ulkona on kylmää ja pimeää, mikä olisikaan parempaa lääkettä ankeaan oloon kuin tunnelmointi tulisijan äärellä lämmöstä ja valosta nauttien. Tulen liekkien tanssi onkin yksi niistä näyistä, joita voisi tuijotella loputtomasti. Monessa kodissa takka on tärkeässä roolissa niin lämmittäjänä kuin tuonnelman tuojanakin. Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin Etuovi.com-kotien tyylikkäimät modernit takat.

Tulisija tilanjakajana

moderni takkaKuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Avarassa tilassajykevä tulisija toimii mainiosti tilanjakajana tukkimatta tilaa kuitenkaan liikaa. Tämä tyylikäs tulisija toimii tilanjakajana olohuoneen ja ruokailutilojen välissä ja näin ollen tulen loimua saakin ihailla kummassa tilassa tahansa.

Seinään upotettu tulisija

moderni takka
Kuva: Etuovi.com / Yksityinen myyjä

Tässä moderniin, skandinaaviseen tyyliin sisustetussa olohuoneessa takkasydän on upotettu seinään. Seinä kätkee taaksensa myös hormin, mikä tekee ratkaisusta tyylikkään eleettömän. Tämä takka ei tee itsestään numeroa, mutta siinä se kuitenkin on, aina valmiina tarjoamaan lämpöä ja tunnelmaa.

Näyttävä musta takka

musta takka
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Asuntokulma | Asuntokulma Oy LKV

Tämä tyylikäs musta tulisija on talon näyttävä keskipiste. Pinnoiltaan ja sisustukseltaan vaaleaan kotiin musta takka tuo sopivan annoksen särmikkyyttä. Erityisen tyylikkään tästä takasta tekee mielestäni messinkiset yksityiskohdat, joissa on mustaa yhdistettynä jotakin ihanan ylellistä.

Tyylikäs takka kulmaluukulla

Avara ja valoisa olohuone
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas päivä Oy, Helsinki-Itä

Kun takka on varustettu kulmikkaalla hissiluukulla, kuten tässä modernissa takassa, saa tulta katsella useammasta suunnasta. Takan äärelle kannattaa sisustaa mahdollisimman mukava oleskelutila, nämä nojatuolit raheineen näyttävät esimerkillisen muhkeilta. Tuohon kelpaisi parkkeerata hyvän kirjan kanssa…

Gyrofocus-tulisija oleskelutilan keskipisteenä

moderni takka
Kuva: Etuovi.com / Kahdeksas Päivä Oy, Espoo

Jos havittelee jotain tavallisesta takasta poikkeavaa, on Gyrofocus-tulisija tutustumisen arvoinen. Tämä moderni klasikko suunniteltiin jo vuonna 1968. Muodoltaan se on sangen nerokas – näyttävä, mutta samalla ilmava ja kevyt. Käännettävän tulipesän ansiosta Gyrofocus sopii mainiosti isoon tilaan.

Kevytrakenteinen kamiina sopii moneen tilaan

moderni takka
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Kirkkonummi | Espoon Kodit Oy

Pienikokoinen kamiina eli kevyttakka sopii monenlaiseen tilaan, pienempäänkin. Se on mainio vaihtoehto esimerkiksi kerrostaloon, sillä vahvistettuja perustuksia ei tarvita.

Mitä kannattaa ottaa huomioon takan valinnassa? Lue täältä vinkit sopivan tulisijan valintaan

Lisää erilaisia tulisijoja kannattaa käydä katselemassa Ideat&Vinkit-galleriassa

Jos olet perinteisempien tulisijojen ystävä, käy ihailemassa kauneimpia kakluuneja

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio