Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Tällä kertaa menimme Etuovi.comin kanssa kylään ihastuttavaan rintamamiestaloon Porissa. Koti on syntynyt siellä asuvista ihmisistä sekä kodin huonekaluista ja esineistä – oikeastaan tarinoista niiden takana. Rintamamiestalon sisustus on runsas ja kerroksellinen ja se eroaa vallalla olevasta minimalistisesta skandinaavisesta tyylistä. Tähän kotiin sopii paremmin sanonta ”more is more” kuin vallalla olevan ”less is more”-ajatus.

Reilu 100-neliöisessä rintamamiestalossa asuu Sanna, Tuomo sekä heidän kaksi lastaan Eeli ja Senni. Sanna on aina ollut kiinnostunut sisustamisesta, mutta kuvailee itseään ”erilaiseksi sisustajaksi”.

rintamamiestalon sisustus

rintamamiestalon sisustus
Rintamamiestalon pohjakuva

Sanna rakastaa kerroksellisuutta ja eri tyylien sekoittumista. Tärkeintä on luoda kotiin tunnelma, joka on rento ja  tunnelmallinen. Kodissa pitää kaikkien viihtyä, vanhempien, lasten ja ystävien. Lisäksi Sanna rakastaa tarinoita tavaroiden ja rakennusten takana.

rintamamiestalon sisustus

Unelmien talo remontoimalla

Sanna, Tuomo ja lapset näkivät talon myynti-ilmoituksen vuonna 2012. Talo kuitenkin kaipasi monilta osin remonttia, mutta he näkivät, että talo on täynnä mahdollisuuksia. Remontoimalla he saisivat talosta juuri heille sopivan. Iso remontti ei ajatuksenakaan kauhistuttanut laisinkaan.

rintamamiestalon sisustus

Ennen muuttoa rintamamiestaloon Sanna ja Tuomo olivat nimittäin asuneet pienemmässä hirsitalossa, jonka he olivat remontoineet kokonaan itse.

Remontointi oli ehdottomasti helpompaa silloin, kun olimme vielä kahden ilman lapsia, Sanna toteaa naurahtaen.

Nyt maalauksen keskeyttää lasten harrastuksiin vienti tai ruoanlaitto. Mikroruoallakaan ei taida haluta ruokkia lapsia pitkiä ajanjaksoja putkeen.

Remontointi on meille kuitenkin harrastus ja elämäntapa. On ihanaa, kun näkee oman kädenjäljen ja saa suunnitella sekä toteuttaa visioitaan!

Ja Sannan ja Tuomon kotona onkin remontoitu paljon: on maalattu, purettu, rakennettu uudelleen, laatoitettu, muurattu vanhaa tiiliseinää, tehty sisärappuja, kasattu keittiöitä ja rakennettu kesäkeittiötä – on tehty lähes kaikkea!

rintamamiestalon sisustus

rintamamiestalon sisustus

Sannan käsissä vanhat tavarat saavat uuden elämän

Sanna haluaa antaa uuden mahdollisuuden rakennusten lisäksi myös tavaroille. Hän ei tyydy annettuun, vaan näkee tavaroiden potentiaalin muuntautua! Pajukoreista tehdään valaisimia ja vaikkapa vanhoista verstaspöydistä sivupöytiä, johon esineitä voi laittaa kauniisti esille. Varastohyllyt taipuvat puolestaan keittiön saarekkeeksi.

rintamamiestalon sisustus

Sanna pitää sisustamisessa tärkeänä myös ekologisuutta.

Toisen romu on usein minun aarteeni. Miksi viedä hyvää tavaraa kaatopaikalle, kun minä voin tuunata niistä vaikkapa loistavan huonekalun meille, Sanna toteaa.  Välillä kyllä ihmiset pyörittelevät silmiään, kun haalin näitä ”romppeita” kotiini, mutta niistähän syntyy mieleisiä kalusteita ja persoonallinen sisustus – aivan meidän näköisemme!

Kurkkaa kuvagalleriasta ideat vanhan ja uuden yhdistämiseen sisustuksessa

rintamamiestalon sisustus

Ja minä yhdyn kuoroon! On mahtavaa, että teemme persoonallisia sisustuksia ja saamme vähennettyä kodin kalustuksen hiilijalanjälkeä hankkimalla kierrätettyjä tavaroita ja tuunaamalla niitä. Se  luo syvyyttä sisustukseen ja syvyys tuo puolestaan tunnesiteen esineisiin eikä esineitä pidetä enää kertakäyttöesineinä.

-Maija

Katso täältä myös muut kiinnostavat Kylässä-videot 

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Rakkaudella sisustettu rintamamiestalo – kirpparilöytöjä ja tuunattuja tavaroita

  1. Eihän tuossa ole enää mitää jäljellä rintamamiestalon hengestä. Ulko-ovi jo töksähtää eikä tuo sisustusromun määrä tee siitä talon historiaa kunnioittavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio