Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Tällä kertaa menimme Etuovi.comin kanssa kylään ihastuttavaan rintamamiestaloon Porissa. Koti on syntynyt siellä asuvista ihmisistä sekä kodin huonekaluista ja esineistä – oikeastaan tarinoista niiden takana. Rintamamiestalon sisustus on runsas ja kerroksellinen ja se eroaa vallalla olevasta minimalistisesta skandinaavisesta tyylistä. Tähän kotiin sopii paremmin sanonta ”more is more” kuin vallalla olevan ”less is more”-ajatus.

Reilu 100-neliöisessä rintamamiestalossa asuu Sanna, Tuomo sekä heidän kaksi lastaan Eeli ja Senni. Sanna on aina ollut kiinnostunut sisustamisesta, mutta kuvailee itseään ”erilaiseksi sisustajaksi”.

rintamamiestalon sisustus

rintamamiestalon sisustus
Rintamamiestalon pohjakuva

Sanna rakastaa kerroksellisuutta ja eri tyylien sekoittumista. Tärkeintä on luoda kotiin tunnelma, joka on rento ja  tunnelmallinen. Kodissa pitää kaikkien viihtyä, vanhempien, lasten ja ystävien. Lisäksi Sanna rakastaa tarinoita tavaroiden ja rakennusten takana.

rintamamiestalon sisustus

Unelmien talo remontoimalla

Sanna, Tuomo ja lapset näkivät talon myynti-ilmoituksen vuonna 2012. Talo kuitenkin kaipasi monilta osin remonttia, mutta he näkivät, että talo on täynnä mahdollisuuksia. Remontoimalla he saisivat talosta juuri heille sopivan. Iso remontti ei ajatuksenakaan kauhistuttanut laisinkaan.

rintamamiestalon sisustus

Ennen muuttoa rintamamiestaloon Sanna ja Tuomo olivat nimittäin asuneet pienemmässä hirsitalossa, jonka he olivat remontoineet kokonaan itse.

Remontointi oli ehdottomasti helpompaa silloin, kun olimme vielä kahden ilman lapsia, Sanna toteaa naurahtaen.

Nyt maalauksen keskeyttää lasten harrastuksiin vienti tai ruoanlaitto. Mikroruoallakaan ei taida haluta ruokkia lapsia pitkiä ajanjaksoja putkeen.

Remontointi on meille kuitenkin harrastus ja elämäntapa. On ihanaa, kun näkee oman kädenjäljen ja saa suunnitella sekä toteuttaa visioitaan!

Ja Sannan ja Tuomon kotona onkin remontoitu paljon: on maalattu, purettu, rakennettu uudelleen, laatoitettu, muurattu vanhaa tiiliseinää, tehty sisärappuja, kasattu keittiöitä ja rakennettu kesäkeittiötä – on tehty lähes kaikkea!

rintamamiestalon sisustus

rintamamiestalon sisustus

Sannan käsissä vanhat tavarat saavat uuden elämän

Sanna haluaa antaa uuden mahdollisuuden rakennusten lisäksi myös tavaroille. Hän ei tyydy annettuun, vaan näkee tavaroiden potentiaalin muuntautua! Pajukoreista tehdään valaisimia ja vaikkapa vanhoista verstaspöydistä sivupöytiä, johon esineitä voi laittaa kauniisti esille. Varastohyllyt taipuvat puolestaan keittiön saarekkeeksi.

rintamamiestalon sisustus

Sanna pitää sisustamisessa tärkeänä myös ekologisuutta.

Toisen romu on usein minun aarteeni. Miksi viedä hyvää tavaraa kaatopaikalle, kun minä voin tuunata niistä vaikkapa loistavan huonekalun meille, Sanna toteaa.  Välillä kyllä ihmiset pyörittelevät silmiään, kun haalin näitä ”romppeita” kotiini, mutta niistähän syntyy mieleisiä kalusteita ja persoonallinen sisustus – aivan meidän näköisemme!

Kurkkaa kuvagalleriasta ideat vanhan ja uuden yhdistämiseen sisustuksessa

rintamamiestalon sisustus

Ja minä yhdyn kuoroon! On mahtavaa, että teemme persoonallisia sisustuksia ja saamme vähennettyä kodin kalustuksen hiilijalanjälkeä hankkimalla kierrätettyjä tavaroita ja tuunaamalla niitä. Se  luo syvyyttä sisustukseen ja syvyys tuo puolestaan tunnesiteen esineisiin eikä esineitä pidetä enää kertakäyttöesineinä.

-Maija

Katso täältä myös muut kiinnostavat Kylässä-videot 

38 kommenttia sivuun “Rakkaudella sisustettu rintamamiestalo – kirpparilöytöjä ja tuunattuja tavaroita

 1. Eihän tuossa ole enää mitää jäljellä rintamamiestalon hengestä. Ulko-ovi jo töksähtää eikä tuo sisustusromun määrä tee siitä talon historiaa kunnioittavaa.

 2. Ihan hirveän näköistä jälkeä. Juuri sen näköistä kun ei osata sisustaa tai remontoida oikein ja sitten puolustellaan tätä kaikkea ruoste- ja homeläjää niin erikoisella maulla ja erikoisuutena. En viihtyisi hetkeäkään tuollaisen vanhan homeisen rojun keskellä ja täysin osaamattomasti remontoidun talon asukkaana.

  1. Ihana pittoreski talo. Hienoja ideoita ja toteutuksia. Mielikuvitus herää henkiin ja vie uuteen maailmaan kuin katsoo näitä kuvia!

 3. Remontti on tehty tökerösti ja rumat seinät. Enemmän kunnioitusta ja 50luku esille.
  Ulko-ovi ei ole ollenkaan talon henkeen sopiva.

 4. ”Ei osata sisustaa” ööh, miksi edes pitäisi osata sisustaa tai voidaanko edes puhua tällaisesta asiasta kun kyseessä oma koti? Jos itseltäni kysytään, niin 90% ihmisistä ei ns. osaa sisustaa, mutta jos ja kun kyseessä on näiden ihmisten koti, niin mitä väliä sillä on? Et sinä siellä asu eikä kukaan edes pakota (vaikka siltä välillä tuntuu kun kommetteja lukee). Ja sitäpaitsi moni ei edes sisusta vaan sanoo, että ensimmäinen mukava ja sopivanhintainen huonekalu kelpaa, ulkonäöstä viis. Paitsi että toki lukijan silmiin sattuu kuvat, mutta se on sitten lukijan omalla vastuulla se, joten ehkä sisustusosiot voisi jättää väliin? Samoin kun on tässä monia asuntoja jo ostanut, niin sen kyllä myös huomaan että remontoida ei osata eikä pitää paikkoja siistinä, mutta toki jos asunto on jo päivitystä vailla niin senkin pystyy itse korjaamaan mieleisekseen. Ja oikeastaan pitääkin, harvalla ihmisellä on samaa makua ellei nyt satu pitämään harmaa-valkoisesta, joka on nyt myös muotia ollut.

 5. Minun mielestäni ihana, persoonallinen koti.Voisin kuvitella, että tyttäremme ostaisi juuri tuollaisen pienen talon, remontoisi ja sisustaisi sen samantapaisesti. Vaikka tavarat ovat käytettyjä, eivät ne varmastikaan ole homeisia tai haisevia. Kierrätykseen voi suhtautua niin monella tavalla. Jokaisella olkoon oma maku omassa kodissaan ja sisustusmieltymyksissään. Tämä ainakin ihastutti minua ja uskon, että myös monia muita.

 6. Ei ole sisustus minun makuuni, liikaa roinaa. Pääasia että asukkaat viihtyy.

  1. Aivan liikaa turhaa kamaa esim. lapio hellan päällä mitä järkeä? Hyvä että vanhaa tavaraa säästetään mutta pitäisihän niillä olla jokin käyttötarkoitus. En tykkää muutenkaan liian täyteen ahdetusta kodista. Kyllä tuossa rintamamies henki on kaukana.

 7. Meillä asutaan ja eletään. Ei toimisi siis meillä.
  Kiva katsella kyllä ja siistinä kaunis, mutta omaan makuun liikaa roinaa.

 8. Kaikki talot tulevat joskus myyntiin tai purettavaksi, mikä itseä miellyttää se ei välttämättä miellytä tulevan talon omistajaa.

 9. Tosi kivan ja persoonallisen näköistä, ei ehkä omaan tyyliin mutta kyllä viihtyisin kylässä😀

 10. En voisi tehdä tuossa asunnossa oikein mitään, kun tasot ja nurkat ovat täynnä tavaraa, jolla ei ole mitään muuta kuin koristearvoa. Olisi vaikeaa elää vanhojen tavaroiden näyttelyssä.

 11. Kun talo aikoinaan rakennettiin, niin se sisustettiin sen aikaisilla kalusteilla. Nyt uusi asukas on kaivellut rakentamiseen liittyviä työkaluja ja roinaa ilmeisesti tontin tunkiolta?
  Ahdistavan paljon roinaa tungettu pieneen taloon.

 12. Voi ristus taas, kun on niin kauhiaa, jos joku laittaa oman kotinsa oman makunsa mukaan! Kotona on tarkoitus olla mukavaa, ja siella ei odoteta vain sisustuslehden valokuvaajaa paikalle! Minulle on ihan sama, miten te ”sisustatte”, oma koti on se juttu. Suomalaiset ovat aivotonta porukkaa: katsotaan jostain lehdesta, millaista kotona olisi oltava. Ja sitten, kun ei ole muuta tekemista, tullaan nettiin haukkumaan joku ”toisinajatteleva”. Kauheinta kaikesta olisi asua niin sanotussa kodissa, missa ei ole mitaan sielua eika jalkeakaan elamasta. Ihan kuin jossain museossa, missa pitaa varoa sotkemasta jarjestysta! Elakaa, lopettakaa valittaminen!

 13. Kerrostalonko ennalta arvaamattomissa kolinoissa viihtyisit mieluummin kuin tuossa rintamamiestalossa pihoineen? Hinnat lienevät lähellä toisiaan, jos ovat samankokoisia, samalla paikkakunnalla.

  Jos ei ole kokemusta, ei voi tietää oikeasti, miten kiva hyvin hoidettu rintamamiestalo on. Yleensä huonekalut eivät kuulu kauppaan, vaan tontti ja talo. Maaleilla ja tapeteilla saa aivan uuden näkymän, jos on mielikuvitusta ja kiinnostusta. Niillä muuttaisin varmaan sinunkin kotisi, joka asut kerrostalossa.

 14. Olen asunut kerrostalossa uudessa ja vanhassa, rivitalossa uudessa kaksikerroksisessa talossa, rintamamiestalossa ja vanhassa talonpoikaistalossa maalaistalo. Jokaisella on oma tyyli missä tykkää asua. Uusissa taloissa ei ole sitä henkeä mitä kaipaan ja elettyä elämää. Asuin rintamamiestalossa jonka remontoimme vanhaa kunnioittain, talossa oli hyvä henki ja ainoa talo jossa olen saanut kukat loistamaan ja kasvamaan. Ihana koti teillä ja se on varmaan teidän näköinen. Juuri sopivasti tavaraa ja ihania löytöjä. Kauniskoti

 15. Älyttömästi turhaa krääsää kämppä täynnä! Ei mitään järkeä.

 16. Tavarat pilaa talon,liikaa romua.ruman näköisiä numero kaapit.Jotenkin hutiloiden remontoitu.

 17. Ei ehkä ollut ihan loppuunasti mietittyä, että käynti keittiöstä ”ruokailuhuoneeseen” menee eteisen ja olohuoneen läpi. Minne muuten on unohtunut perinteikäs sana ruokasali, kuulostaako se liian herraskaiselta vai miksi se on hylätty?

 18. Kodin näköinen, tärkeintä että asukkaat viihtyy. Edustustilat erikseen .

 19. Pääasia että itse viihtyy ja tykkää. Myös minun makuun liikaa roinaa ja liian erilaista. Jos olis säilytetty yksinkertainen 50- luvun henki olisi täydellinen. Jos tunkee kaikki blogitrendit yhteen taloon ei välttämättä toimi.

  1. Samaa mieltä tuosta sisustutavaran määrästä ja kirjavuudesta. Tulee mieleen että kaikki mitä ystäväpiiri tuo, laitetaanhyllyille. Ei silti, on siinä kodikkuutta ja kun pehe viiihtyy nin mikäetei.

 20. Itselläni on myös rintamamies talo ja sen sisustamisessa kuten kunnostamisessa en tarvitse ns. ”asiantuntija” apua, kaikki asumiseen liittyvä tehdään vain meitä asukkaita varten ja se toimii meidän käytössä ja ollaan siihen tyytyväisiä muunlaista asumis muotoa en edes ajattele.

 21. Kuka missä ja mitenkin viihtyy. AINA löytyy kateellisia märisijöitä toisten asunnoista.

 22. Todella ihanan ja kauniin näköistä. Ysärityyliä on, että kaikki pitäisi olla kaapeissa ja pinnat ovat vailla minkäänlaista elämää. Remontti ko. rintamamiestalossa on tehty erittäin hyvällä maulla ja sisustukseen on NIMENOMAISESTI otettu mukaan ne käyttötavarat, joita selvästi tarvitaan arkipäivässä. Se että käyttötavarat ovat esillä helpottaa ja nopeuttaa kaikkea – laiska laittaisi kaappiin, koska ei jaksa pitää paikkoja siistinä; tässä kodissa sitä ongelmaa ei selvästikään ole. Talo on ulkoapäin myös erittäin kaunis, idyllinen, ja pihalla oikein tulvahtelee erilaisia iloisia, rauhaisia ja rakkautta täynnä olevia energioita. Vähän erilainen ovi rintamamiestalossa vain ja ainoastaan ”antaa talolle nimen”. Minä en nähnyt tässä kodissa mitään rumaa, rähjäistä tai huonoa. Metallikaapit olivat aivan mieletön oivallus ja natsaavat kaikkeen ja toimivat vieläpä kaikelle jonkinlaisena yhdistävänä tekijänä. Niin ikään huomasin keittiötuolin, joka oli entinen pyörivä työtuoli, josta oli poistettu päälliset ja ihana vaneri keikkui metallijalan nokalla. Ja aivan varmasti teknisesti täydellisenä. Talon omistajille ja sisustajille sanon vain: Metalli ja puu, ai lav juu. Elämäntäyteistä ja rakasta syksyä kaikille! Kiiiiiitos, että saimme nähdä tämän upean kodin. Artikkeli teki koko päivästä kauniin.

 23. Vähän liian ”sisustetun” näköinen omaan makuun tuo talo Porissa. Ei hirveästi persoonaa.

 24. Jos katsoo lattiaa, se on hienosti tehty lankkulattia. Seinissä lienee alkuperäinen laudoitus, mikä on ihan ok. maalattuna. Ovi varmaan edellisen omistajan maun mukainen, mutta sitähän on turha vaihtaa ennenkuin tekee ulkoremontin (sokkeli, portaat, maalaus, ikkunoiden vesipellit, katto).

  Sekoittaakohan väki nyt remontoinnin ja sisustamisen käsitteet keskenään? Yhtä älykästä kuin asuntokaupoilla ihmetellä seinän väriä tai nättiä sohvaa. Kukin maalaa ja tapetoi mieleisekseen, ei kaupassa entisestä sisustuksesta makseta. Toki myyntikuvien tunnelma on myyntivaltti.

  Arvostan kierrätystä enemmän kuin *askun tai *otkan kertakäyttösohvia ja -mattoja, joita teillä lienee kodit täynnä. Juuri hankkiuduin eroon elämäni hirveimmästä kotimaisesta sohvasta, jonka laatu oli luokaton ja jonka hävityksestäkin maksoin 50 €. Hain kierrätyskeskuksesta maailman parhaan sivustavedettävän sohvan tilalle. Teräsrunko ja taittopatja. Siinä jopa nukkuu hyvin eikä mekanismi paina selkään kuten noissa em. virityksissä.

 25. Kivoja ideoita täynnä oleva koti. Viihtyisin varmasti minäkin tuolla, toista on sisustuslehtien valkoiset asunnot joita on piristetty muutamalla luonnonvalkoisella sisustuselementillä 😉

 26. Itsellä aika tavaraton koti, silti pidän tuosta. En oikein ymmärrä, miksi pitää tulla haukkumaan toisen kotia tai makua. Jotenkin nykyään on tällaista pään aukomista ihmisillä. Halutaanko loukata vai mistä on kyse? Ennen olisi puhuttu huonosta käytöksestä. No meitä on moneen junaan.

 27. Tällainen on oma, eriävä rintamamiesunelmointini. Olen muuttanut lapsena 60-luvulla uuteen rintamamiestaloon ja kasvanut sen hengessä. Nykyisin sitä asuttaa veljeni. Huonejärjestys on edelleen alkuperäinen, tupa ja 2 kammaria. Myöhemmin rakennettu wc ja suihku vaatehuoneen paikalle ja yläkertaan iso makuuhuone. Pari päivää sitten herkuttelin mielessäni ajatuksesta remontoida se hienotunteisesti alkuperäistä vaalien, selasin 60-luvun tapettimalleja ja värejä, alkuperäisiä huonekaluja on edelleen olemassa, osa käytössäkin. Talo on mäellä ja varsinkin tupa valoisa, ikkunat kahteen suuntaan ja avarat maisemat. Hmm, nam, nam.
  Näine ajatuksineni olen varsin eri aaltopituudella tavasta sisustaa rintamamiestalo, lukuisat sisustustavarat otti silmääni. Talon henkeen sopivat kyllä työkalut, niitä nimenomaan on tarvittu/tarvitaan, ja ajan mukaisesti kodin tavarat olivat pääasiassa käyttötavaroita. Joka tapauksessa tällaiseen vaihtoehtoon oli mielenkiintoista tutustua, ja siellä varmaan tykätään asua, tärkeintä on että rakkaudella laitettu – ja nautittu.

 28. Persoonallisuus kaukana. Samat vanhat matkalaukut, tekstitaulut ym. kuin monessa muussakin kodissa. Ei kuvasta omistajansa persoonaa millään tavalla. Ihan ok koti, itse en haluaisi katsella vanhaa lapiota hyllyllä, mutta makunsa kullakin.
  Nimimerkki: Ani

 29. Tollaisen tavarapaljouden keskellä riittää pölyjen pyyhintää, pölyä kertyy pinnoille kun asutaan.
  Jokaisella meillä on oma maku sisustaa ja viihtyä.

 30. Mitä persoonallista tuossa kodissa oli? Pinterestistä löytyy nuo kaikki. Oikea koti ei ole kuva lehdessä; kodissa näkyy elämä. Rintamamiestalon henki on lentänyt ovesta ulos, samalla kun nuo kamat on kanettu sisään.

 31. Eikö kannattaisi puhkaista reikä keittiön ja ruokailutilan seinään, ettei tarvitse. Kiertää koko taloa, kun kattaa…

 32. Kaukana rintamamiestalon hengestä. Silloin ei mahdollisuutta kerätä sitä sun tätä krääsää ja leikitellä sisustajaa.
  Mutta tapa on vapaa ja mielikuvitus saa sisustaa. Nykyajan teknologiayhteiskunta voi nostaa lapionkin vaikka kaapin päälle ihmeellisenä erikoisuutena ja hienona ahaa-elämyksenä. siihen on mahdollisuus, kun vanhat sukupolvet ovat sen lapion varressa tarpeeksi raataneet.

 33. Mielestäni aikas järkyttävä koti, keskeneräinen. Talon harmaa väri oli ruma, ulko-ovi ei ole rintamamiestalon alkuperää. Likaa vanhaa romua sielä täälä. Tekisin täysin toisenlaisen.

 34. Ärsyttää tuo nimitys rintamamiestalo, kun todellisuudessa kysymys on 1940-luvulla rakennettu silloinen tyyppipiirustuksilla rakennettu pakettitalo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio