Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Pienelläkin pintaremontilla voi saada kotona ihmeitä aikaan! Tähän juttuun kokosin blogissamme aikaisemmin julkaistuja juttuja, joista voit saada ideoita ja vinkkejä pieniin (tai vähän isompiinkin) pintaremontteihin. Miten onnistuu tumman parketin maalaus valkoiseksi tai lasikuitutapeteista eroon pääsy, entä mitä kannattaa ottaa huomioon kun valitsee kodin pintamateriaaleja?

Parketin maalaus Betoluxilla

Katin kotona tummaksi petsattu saarniparketti ylleen valkoisen maalipinnan, joka raikasti huoneen ilmeen hetkessä. Koska lattian sävy oli hyvin tumma, oli pohjatyöt tehtävä erityisen hulellisesti. Ensin Kati hioi tumman parketin huolellisesti ja maalasi sen pariin kertaan pohjamaalilla. Lopuksi sitten kerros vesiohenteista Tikkurilan Betolux Akvaa, jonka sävyksi oli valittu puhtaan valkoinen Paperi. Koska lattialistojen sävy oli kellertävä, Kati päätti maaalata ne samalla. Todella kaunis lopputulos!

Lue lisää tästä remontista

Lasikuitutapetti vaihtui kivipinnoitteeseen

80-luvun taloista tutut lasikuitutapetit tuottavat monelle niistä eroon haluavalle päänvaivaa. Lasikuitutapetilla on tietenkin hyvätkin puolensa kuten kestävyys ja se, että ne on helppo pitää puhtaina. Mutta kun alkaa kyllästyttää, lasikuitutapeteista ei niin vain hankkiudutakaan eroon, sillä ne liimataan seinään. Tässäkin 80-luvun paritalokodissa kaikki ulkoseinät ja muuratut väliseinät ja -seinäkkeet oli päällystetty lasikuitutapetilla. Sisustussuunnittelija Memmu keksi keksi loistavan ratkaisun; seinät saivat ylleen Tikkurilan Tunto Kivi -pinnoitteen ja ne saivat uuden kauniin tekstuurin ja modernimman ilmeen. Tässäpä hyvä vinkki kaikille lasikuitutapetteihin kyllästyneille!

Lue lisää tästä pintaremontista

Lapsiperheen kodista kahden aikuisen kodiksi

koko kodin remontti

Kotivierailu - koti ennen

Kati kyläili kodissa, joka oli haluttu remontoida uudenlaisen elämäntilanteen myötä. Omakotitalo oli palvellut hyvin lapsiperheen kotina, mutta lasten lennettyä pesästä siitä haluttiin tehdä kahden aikuisen makuun ja tarpeisiin sopiva. Tässä kodissa ei pienellä pintaremontilla selvitty, vaan se koki astetta hurjemman muodonmuutoksen. Muun muassa kodin sisäpinnat, lattiat, valaistus ja kylpytilat uusittiin. Näin isossa remontissa kannattaa ottaa avuksi sisustussuunnittelija, joka huolehti mittavan projektin sujumisesta suunnitelmien mukaan. Tästä lopputuloksesta tulikin ihanan harmoninen!

Lue lisää tästä pintaremontista

Sisustussuunnittelijan vinkit pintamateriaalien valintaan

vinkki pintaremontti

pintaremontti vinkki

Erilaisia pintamateriaaleja on niin hurja määrä, että vähemmästäkin menee pää pyörälle. Valintaa voi helpottaa rajoittamalla vaihtoehtojen määrää. Huomioon kannattaa ottaa ainakin budjetti, tilan käyttäjät ja heidän tarpeensa sekä materiaalien yhteensopivuus. Sisustussuunnitelja Marika neuvoo, minkälaisia asioita kannattaa ottaa huomioon oman kodin pintamateriaalien valinnassa.

Lue lisää vinkeistä pintamateriaalien valintaan

Katso lisää ideoita ja vinkkejä pintaremonttiin

Inspiraatiota kodin seinämateriaaleihin löydät täältä ja lattiamateriaaleihin täältä

-Juulia

Kannattaa kurkata myös Urakkamaailman blogiin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio