Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Tällä kertaa pääsin kylään Helin ja hänen perheensä kauniiseen ja kerrokselliseen kotiin v. 1912 rakennetussa jugend-talossa Töölössä. Tämä koti on varmuudella yksi ihastuttavimmista töölöläis-kodeista, missä olen käynyt. Ja mikä parasta, tässä kodissa ei vain sisusteta, täällä myös eletään. Tässä kodissa kiinnostavaa on myös se, että koti tehtiin yhdistämällä kaksi asuntoa samasta talosta. Tsekkaa lisää alta niin näet, mistä kaikesta on kyse!

Remontissa kaksi asuntoa yhdistyi yhdeksi

Perheen äidin Helin lisäksi tässä kodissa asuvat perheen isä Jussi ja heidän kolme lastaan. Perhe on asunut tässä jugend-talossa ja tässä kodissa vuodesta 2004 asti, mutta vuonna 2010 naapurihuoneisto tuli myyntiin ja se liitettiin putkiremontin yhteydessä osaksi vanhaa huoneistoa. Aikaisemman 92 neliön sijaan huoneistosta muodostui avara 136-neliöinen huoneisto.

jugend-talo, asunnon pohjapiirros
Kuvassa asunnon vanha puoli eli koti, jossa perhe on asunut jo vuodesta 2004, sekä asuntoon remontissa yhdistetty uusi osa eli viereinen asunto.

Remontissa kodin pohja meni myös mullin mallin: keittiö vaihtoi paikkaa, kotiin saatiin kodinhoitohuone, ruhtinaalliset kolme kylpyhuonetta ja jokainen lapsi sai oman makuuhuoneensa. Ennen huoneistojen yhdistämistä perheen keittiö sijaitsi huoneessa, joka toimii nykyään tyttären huoneena. Vanhan puolen keittiö otettiin yhdistetyn huoneiston keittiöksi. Myös vanhan keittiön vieressä ollut vanha piianhuone otettiin lastenhuonekäyttöön.

Uuden puolen kylpyhuone puolestaan yhdistettiin vanhaan kylpyhuoneeseen, jolloin perheelle saatiin iso kylpyhuone saunoineen ja kylpyammeineen. Vanhemman pojan huoneen vanha wc saatiin puolestaan muokattua kylpyhuoneeksi, kun tilaa laajennettiin ottamalla pieni eteinen osaksi kylpyhuonetilaa ja sulkemalla toinen uloskäynti rappukäytävään.

Jugend-talon tunnelmaa – uutta, vanhaa ja design-kalusteita

Tähän kotiin on kertynyt paljon suvun vanhoja kalusteita, löytöjä vanhojen tavaroiden myymälöistä sekä design-kalusteita.

jugend-talo Töölössä, olohuone

Koti ei kuitenkaan ole kuin design-näyttely, tässä kodissa leikitään, juhlitaan, luetaan ja lapsetkin elävät design-kalusteiden keskellä. Harvalla 3-vuotiaalla on omassa huoneessaan Maire Gullichsenin Artekille suunnittelema M510-valaisin, Aarnion Tupla Kupla -valaisin ja Artekin A110-valaisin.

jugend-talo Töölössä, lastenhuone

Artek M510 valaisin ja ponit hyllyllä

Tämä koti pitää sisällään myös tarinan muuallakin kuin kirjoja notkuvassa kirjahyllyssä. Koti jugend-talossa on elänyt ja muotoutunut asukkaiden eri elämänvaiheiden mukana ja jokaisella kalusteella, valaisimella ja taululla on oma tarinansa.

Tämän kodin helmi: kerroksellinen ja persoonallinen sisustus

Tästä kodista haluaisin erityisesti korostaa persoonallista sisustamista. Vaikka kodissa on paljon sisustuslehtien sivuilla nähtyjä design-kalusteita, kuitenkin yleisvaikutelma on persoonallinen. Koti pitää sisällään kerroksia eletystä elämästä, muistoja ja historiaa.

jugend-talo Töölössä, eteinen

Kannustaisin kaikkia sisustajia rohkeuteen: mieluummin pieni virhe sisustuksessa kuin liian tarkkaan harkittu kokonaisuus, joka saattaa pahimmillaan tehdä kodista steriilin ja persoonattoman. Kerron täällä blogissa pian muutamia vinkkejä, joilla luot kerroksellisen ja persoonallisen sisustuksen – palaathan blogiin ensi viikolla!

Lisää kuvia kodeista, joiden sisustuksessa on yhdistetty vanhaa ja uutta löydät Etuoven ideagalleriasta.

kukkakimppu punaiset ruusut
Helin kiitoskukat ovat Huiskulalta. Kukkakimpun sidoin taas kerran ihan itse ja yllätin itseni uudemman kerran floristin puuhissa. Tästähän voisi tulla ihan tapa.

Kiitos, Heli, oli mahtava päästä kylään! Nyt Helin perheen on kuitenkin tullut aika etsiä uutta kotia, ja tämä ihastuttava koti etsii uutta asukasta. Kodin myynti-ilmoituksen pääset kurkkaamaan Etuovesta.

-Maija

Kylässä Maijan kanssa -sarjassa pääsemme nyt kyläilemään kiinnostavissa kodeissa videon välityksellä. Edellisen kerran kävimme kylässä poikamiehen ja kissan hulppeassa ullakkokodissa Kruununhaassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio