Sigi Rajala

Modernin omakotitalon rakennuttaja / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Muutimme vastikään rakennuttamaamme omakotitaloon, jossa on kiinteät ikkunat lounaaseen päin eli aurinko paistaa lähes koko päivän takapihalle. Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja sälekaihtimien tilalle, koska sälekaihtimet eivät silmää miellytä ja ovathan ne aikamoisia pölynkerääjiäkin pinta-asennettuina. Selailimme erilaisia ideoita verhoihin ja lamelliverhot veivät lopulta voiton.

Ihastuimme Luxaflexin lamellikaihtimiin, jotka sopivat juurikin meidän toiveisiin ja tarpeisiin. Hakusessa meillä oli selkeät, modernit ja laadukkaat verhot, jotka on helppo avata ja sulkea ja joilla voi säädellä valoisuutta ja näkyvyyttä tarpeen mukaan.

Luxaflex green screen eco lamelliverhot

Tampereella Luxaflexin kaihtimia myy mm. Kaihdin Sampo. Oma veljenikin suositteli heitä meille, joten tilasimme pystylamellit ja asennuksen heiltä. Kävimme liikkeessä katsomassa eri kangasvaihtoehtoja ja lopulliset valinnat teimme mittauskäynnin yhteydessä, jolloin saimme tarkastella eri värimalleja ja kankaita kotona. Päädyimme alakerran osalta valoa läpäisevään screen-kankaaseen ja yläkerran osalta pimentävään kankaaseen.

Screen-lamelliverhot – alakerta ennen ja jälkeen

Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat yhtenäistä avointa tilaa ja sijaitsevat talomme alakerrassa. Ikkunat ovat suuressa roolissa ja osa kotimme sisustusta, ja sen vuoksi halusimme panostaa tyylikkäisiin ja käytännöllisiin verhoihin. Sälekaihtimet saivat siis luvan lähteä ja lamellikaihtimet tulla tilalle.

Olohuone ennen - sälekaihtimet ikkunoissa
Sälekaihtimet ikkunoissa ennen muutosta
Luxaflex lamelliverhojen asennus Kaihdin Sampo
Lamelliverhojen asennus sujui näppärästi ja nopeasti

Lamelliverhojen asennuksessa ei kauan nokka tuhissut. Hetkessä oli koko kodin ilme oli uudistunut ja en voinut muuta kuin huokaista ihastuksesta. Olin yllättynyt, että verhojen vaihtamisella oli niinkin suuri vaikutus.

Olohuone jälkeen - lamelliverhot ikkunoissa
Uudet lamelliverhot ikkunoissa
Luxaflex lamelliverhot olohuoneessa
Pystylamellit luovat kauniita valon ja varjon muotoja

Uudet lamelliverhot vaikuttivat suuresti kodin ilmeeseen ja toivat ihanasti kodikkuutta ja jopa pehmeyttä kotiimme, vaikka kaihtimet ovatkin modernit ja selkeälinjaiset.

Valitsimme alakerran kolmeen ikkunaan screen-lamellikaihtimet. Screen-kangas on nykyään suosittu vaihtoehto sen valoa ja näkyvyyttä läpäisevien ominaisuuksien takia. Screen-kankaita on monenlaisia, osasta näkee hyvin ulos vaikka kaihtimet ovat kiinni ja osa peittää näkyvyyttä enemmän. Pimeään aikaan ulkoa ei näe sisälle vaikka sisällä olisi valot päällä, me testasimme tämän 🙂

Kaihtimien ollessa kiinni valo tulee suodatetusti läpi eli valoisuus kodissa säilyy. Screen-kankaat ehkäisevät myös lämpö- ja UV-säteilyn läpäisyn osittain, mikä on todella hyvä ominaisuus. Lisätietoa löytyy Luxaflexin usein esitetyistä kysymyksistä.

Luxaflex lamelliverhot, joissa on sisäänommeltu alapaino

Luxaflex-lamellikaihtimia saa alaketjuilla tai alapainoilla. Me valitsimme lamellit, joissa on alapainot ommeltuina kankaan sisälle. Lamellien välissä ei siis ole alaketjua, jolloin ilme on selkeä ja tyylikäs. Naruttomat lamellit ovat myös lapsiturvallisemmat.

Olohuone jälkeen - lamelliverhot auki

Lamellikaihtimet saa helposti auki, jolloin voi nauttia maisemista ja ihastella kaunista auringonlaskua. Meillä tietysti myös tuijotellaan keskeneräistä takapihaa ja mietiskellään mitä sille keksisi ensi kesänä 😀 Pystylamellit saa niputettua ikkunan toiseen reunaan kätevästi ja kevyesti säätötangon avulla. Tangolla säädetään myös lamellien suuntaa. Näihin on myös naruvaihtoehto, mutta tanko tuntui paremmalta vaihtoehdolta meille ja olemme olleet tosi tyytyväisiä valintaan.

Pimentävät lamelliverhot – makuuhuone ennen ja jälkeen

Sälekaihtimet ovat epäkäytännölliset suurissa kiinteissä ikkunoissa ihan jo painonkin vuoksi. Yksi kaihtimista oli jo kerran tippua, kun avasin sen kokonaan. Ei siis ihme, että odotin uusia lamelliverhoja kuin kuuta nousevaa.

Makuuhuone ennen - sälekaihtimet
Sälekaihtimet makuuhuoneen ikkunassa ennen muutosta
Makuuhuone jälkeen - pimentävät Luxaflex lamelliverhot
Uudet lamelliverhot makuuhuoneessa

Valitsimme makuuhuoneeseen ja yläaulaan pimentävät lamelliverhot, koska olemme tottuneet nukkumaan pimennysverhojen kanssa. Lamellikaihtimet toivat makuuhuoneeseenkin pehmeyttä ja kaivattua valo- ja näkösuojaa.

Alla olevasta kuvasta näkee hyvin, miten lamellit pimentävät makuuhuoneen auringon porottaessa keskellä kirkasta päivää. Toki lamellien välistä tulee hieman valoa, mutta meille pimennys on riittävä. Emme halunneet täysin pimentäviä rullaverhoja, joita ei voisi säädellä samaan tapaan kuin pystylamelleja.

Pimentävät Luxaflex lamelliverhot makuuhuoneessa
Pimentävät lamellikaihtimet makuuhuoneessa keskellä kirkasta päivää

Kaihtimilla saa kyllä ihanasti uutta ilmettä kotiin, itse olen sen ainakin nyt todennut. Hintaa näille kaikille mittatilauskaihtimille tuli yhteensä reilut 2000€, mutta hinta vaihtelee tietysti ikkunoiden määrästä ja koosta sekä kangasvalinnoista riippuen. Mielestäni laatuun kannattaa panostaa, kaihtimet kun ovat pitkäaikainen sijoitus.

Olemme olleet tyytyväisiä lamelliverhoihimme ja voin lämpimästi suositella Luxaflexin tuotteita ja heidän jälleenmyyjiään kaikille teille, jotka haaveilette tyylikkäistä ja nykyaikaisista kaihtimista. Showroom-paikantimella voit etsiä Luxaflexin lähimmän jälleenmyyjän.

Aurinkoista päivää toivottaen,
Sigi

 

Katso lisää kuvia aiheesta kaihtimet

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio