Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Lasitetun terassin tai parvekkeen hankkiminen on mahdollista, asuitpa sitten omakotitalossa tai rivi-, pari- tai kerrostalossa. Uusissa asunnoissa lasitettu terassi tai parveke on nykyään usein vakiovaruste, mutta lasittaminen ei katso talon ikää – se voidaan asentaa helposti myös jälkikäteen. Lasitetun terassin tai parvekkeen hyödyt ovat monet – ennen kaikkea se tekee näiden tilojen käytöstä mukavampaa.

Lasitettu terassi rivitaloon, näin se käy!

Rivitalokodin pihan käyttökausi pitenee molemmista päistä, kun terassi on lasitettu. Lasiterassi tarjoaa myös kätevästi lisätilaa kesän juhliin – säästä kun ei koskaan tiedä. Myös terassikalusteiden säilytys helpottuu, kun ne voivat viettää talven terassin suojassa. Näin säästyy arvokasta varastotilaa. Lue juttu ja katso kuvat rivitalokodin lasitetusta terassista

Miten lasiterassin hankkiminen rivitaloasuntoon sitten tapahtuu? Se onnistuu kahdenlaista reittiä. Yksi vaihtoehto on se, että yhtiökokouksessa päätetään hankkia lasiterassi jokaiseen asuntoon ja osakas voi maksaa osuutensa vastikkeena tai kerralla. Toinen vaihtoehto on menetellä niin, että taloyhtiö hyväksyy yhtiökokouksessa lasiterassien hankkimisen ja hakee niille toimenpideluvat. Halukkaat osakkaat voivat hankkia lasiterassin yhteistilauksella tai halutessaan myöhemmin.

Täältä löydät lisätietoa lasitusten hankkimisesta taloyhtiöön ja pääset tutustumaan referenssikohteisiin

Parvekkeen lasittamisella lukuisia hyötyjä

Kerrostalossakin lasitettu parveke lisää asumismukavuutta, mutta se voi olla myös myyntivaltti ja vaikuttaa asunnon arvoon positiivisesti. Kun etsin nykyistä kotiani, olin lähettänyt universumille varovaisen toiveen lasitetusta parvekkeesta, jonne voisi perustaa pienen keittiöpuutarhan. Tiesin kuitenkin, että keskustan vanhoissa taloissa sellaisia harvemmin on ja olinkin valmis tinkimään tästä toiveesta. Ei kuitenkaan tarvinnut, sillä 50-luvulla rakennettuun taloon, josta ostin asunnon, oli julkisivuremontin yhteydessä asennettu parvekelasit. Rakastuin kotiin muutenkin ensisilmäyksellä, mutta unelmieni parveke vahvisti tunnetta siitä, että tämä oli juuri se koti jota olin etsinyt.

Parvekkeen lasituksella on tutkitusti lukuisia hyötyjä niin käyttömukavuuden kuin parvekerakenteidenkin kannalta:

  • Energiansäästö – lämmitysenergiaa säästyy keskimäärin 6 %
  • Asumismukavuus – lasitus lisää parvekkeella vietettyä aikaa ja helpottaa sen puhtaanapitoa
  • Äänieristys – parvekelasien aikaansaama äänieristys on tyypillisesti 8-12 desibelin luokkaa, millä on merkitystä varsinkin kaupunkiympäristössä
  • Ympäristöystävällisyys -lasituksessa käytetyt materiaalit ovat kierrätettävissä
  • Parvekerakenteiden ikä pitenee – parvekerakenteet eivät altistu kosteudelle samalla tavalla kuin lasittamattomalla parvekkeella, mikä vähentää korjaustarpeita

Lue lisää parvekelasien hyödyistä

Parvekelasien hankkiminen kerrostaloon on muihin talotyyppeihin verrattuna hieman helpompaa, sillä erillisiä lupia ei tarvita. Ilmoitus isännöitsijälle riittää. Lasitukset voi siis hankkia myös itsenäisesti, mutta taloyhtiön yhteishankinta kannattaa kerrostalossakin kustannussäästöjen takia.

lasitettu terassi/parveke + hyödyt/hyöty

Haluaisitko päästä nauttimaan pitkästä parveke- tai terassikaudesta?

Tilaa Lumonin asiantuntija ilmaiselle suunnittelu- ja kustannusarviokäynnille ja pistä projekti tulille vaikka heti, lasitusten asennus onnistuu nimittäin ympäri vuoden!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio