Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Moni mieltää lasiterassin kesähuoneeksi ja usein terassin lasittamista aletaan ajatella silloin, kun ensimmäiset kevätauringon säteet saapuvat ilahduttamaan. Mitä jos voisitkin siinä vaiheessa jo miettiä, minkälaisia istutuksia lasiterassille laitat tänä keväänä? Terassin lasittaminen onnistuu mainiosti talvella, niin että kevään saapuessa kaikki on valmista mukavia terassihetkiä varten.

Lasitetusta terassista on iloa talvellakin

Varsinkin tällaisena leutona talvena lasiterassia voi hyvin käyttää talvellakin. Se on mukava paikka vilvotella saunan jälkeen tai viettää tunnelmallista teehetkeä tähtitaivasta katsellen.

Lasiterassi kannattaakin sisustaa niin, että se näyttää kutsuvalta myös talvella.  Se onnistuu esimerkiksi valaistuksen, lampaantaljojen, terassilämmittimen ja termomaton avulla. Kaiken tarvittavan lasiterassin sisustukseen löydät lumonin verkkokaupasta

Terassilasitus suojaa kalusteet ja toimii talviharrastusvälineiden säilytyspaikkana, mutta myös suojaa taloa säänvaihteluilta, lehdiltä ja lumelta. Terassilasit myös estävät lämpöä karkaamasta harakoille, joten ne parantavat talon tai asunnon energiatehokkuutta.

Talvi on hyvää aikaa terassin lasittamiseen

Kesä on terassilasituksen kuuminta sesonkia, mutta aivan yhtä hyvin terassilasit voidaan asentaa talvella. Jos mietit, onko maan routiminen esteenä terassin asentamiselle, niin vastaus on ei. Itse asiassa on parempi, että maa on jäässä terassin asennuksen aikaan, sillä näin suojellaan nurmikkoa ja muita pihan istutuksia.

Terassin lasittaminen talvella kannattaa siitäkin syystä, että projekti sujuu nopeammin kuin silloin kun kaikki muutkin ovat liikkeellä. Asentajien kalentereissa on paremmin tilaa ja lupa-asiatkin voivat sujua joutuisammin.

Parasta terassin talviasennuksessa on kuitenkin se, että se on valmiina kevättä ja terassikautta varten.

Katso alta nopeutettu video lasiterassin talviasennuksesta! Terassin talviasennus koostuu seuraavista vaiheista:

  • Terassin teko alkaa paalutuksella, jonka päälle rakennetaan terassin runko
  • Bambupatiolauta asennetaan perustuksen päälle
  • Routimattoman pohjan päälle rakennetaan terassilasituksen alumiinirunko
  • Lasitukset asennetaan paikoilleen
  • Asentaja opastaa terassilasien käytössä
  • Valmista, kevät saa tulla!

Terassin talvella lasittava saa myös rahan arvoista etua, sillä Lumon tarjoaa tammikuun 2020 loppuun mennessä yli 2000 euron arvoisen terassilasituksen tilaavalle auringonsuojaverhot puoleen hintaan. Verhot suojaavat kesällä auringolta ja talvella ne tarjoavat valaistulla terassilla olijoille suojaa ohikulkijoiden katseilta.

Mikäli terassin lasittaminen houkuttaa, kannattaa tutustua Lumonin maksuttomiin pikaoppaisiin ja käydä inspiroitumassa toteutuneista terassiunelmista kuvagalleriassa

Tästä voit tilata maksuttoman suunnittelu- ja kustannusarviokäynnin! 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio