Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Viime vuosien aikana betonipinnat ovat hurmanneet sisustajat. Ei mikään ihme, näyttäväthän rouheat ja hieman viimeistelemättömän näköiset pinnat superhyvältä vaikkapa skandinaaviseen, selkeälinjaiseen sisustustyyliin yhdistettynä. Mikrosementti on ohut pinnoite, jonka avulla saadaan aikaan betonimaisia pintoja. Se on oikeaa betonia helpompaa hyöstää ja se sopii käytettäväksi kaikenlaisissa tiloissa. Tähän Viikon valinnat -postaukseen keräilinkin muutamia esimerkkejä upeista kohteista. Lisää inspiraatiota löytyy ideagalleriastamme avainsanalla betoni.

Eläväisiä pintoja skandinaavisen sisustuksen rinnalla

mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Omakotitalo, 251,0 m², Välskärinkuja
mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Omakotitalo, 251,0 m², Välskärinkuja

Tämän modernin talon olohuoneeseen betoniseinä tuo mukavasti eloa ja kontrastia simppelin sisustuksen rinnalle. Se, kuinka eläväinen pinnasta tulee, riippuu siitä minkälaisella ”käsialalla” mikrosementointi tehdään. Sävyistä suosituin taitaa olla harmaa, mutta valmistajien värikartoista löytyy lukemattomia sävyjä. Esimerkiksi tässä kohteessa ruskeanharmaa sävy  tuo mukavasti lämpöä.

Betonipinta + puu = <3

mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Hyvinkään kotijoukkue Mikkola & Väisänen Oy LKV / Omakotitalo, 184,0 m², Lounatuulentie
mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Hyvinkään kotijoukkue Mikkola & Väisänen Oy LKV / Omakotitalo, 184,0 m², Lounatuulentie

Hyvinkään asuntomessuilla vuonna 2013 nähtiin tämä upea talo nimeltään Maja, lehtikuusella verhoiltu kivitalo. Yksinkertaisuudessaan upea! Materiaaleina betonia ja puuta, ikkunoista näkymät karun kauniiseen mäntymetsään – tässä on jotain ihanan luonnonläheistä. Betonilattia näyttää kauniilta eläväisine pintoineen, mutta tuntuu myös yllättävän mukavalta ja lämpimältä jalan alla. Itse yllätyin positiivisesti sellaisella ensikertaa kävellessäni. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Betonitakka sulautuu ympäristöönsä ja jakaa tilan

mikrosementti
Kuvat: Etuovi.com / Aurea Kodit Oy / Omakotitalo, 166,0 m², Raamitie
mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Aurea Kodit Oy / Omakotitalo, 166,0 m², Raamitie

Tässä oululaisessa kodissa betonipinnat ovat vahvasti esillä, eteisen ja keittiön lattiassa sekä upeasti tilanjakajana toimivassa tulisijassa. Lattian kanssa samaa materiaalia oleva takka sulautuu vähäeleisesti ympäristöönsä. Ei voi muuta kuin ihastella tämän kodin ajattomia materiaaleja ja sisustusta. Kyllä yksinkertainen on kaunista!

Mikrosementti taipuu moneen tilaan

mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Omakotitalo, 282,0 m², Svartholmantie

Tämä Espoon suvisaaristossa sijaitseva Villa Huvikumpu on Suomen kaunein koti -ohjelmasta tutun arkkitehti Aleksi Niemeläisen piirtämä. Alakerran yhtenäisessä oleskelutilassa on runsaasti betonipintaa niin lattiassa kuin seinissäkin. Sisustuksen pehmeiden tekstiilien ja rustiikkisen huonekalujen kanssa ne muodostavat vaikuttavan ja kodikkaan kokonaisuuden. Wau!

mikrosementti
Kuva: Etuovi.com / Bo LKV, Helsinki / Omakotitalo, 282,0 m², Svartholmantie

Yläkerrasta löytyy upean ylellinen makuuhuone, jonka yhteydessä on kylpyhuone ja ikkunasta avautuu merinäköala. Haaveissani unelmien makuuhuone näyttää jokseenkin tältä… Mikrosementillä päällystetyt pinnat tuovat saumattomuutensa ansiosta kylpyhuoneeseen ihanan seesteisen tunnelman. Mikrosementin voi levittää myös vanhojen laattojen päälle, kunhan vesieristykset ovat varmuudella kunnossa. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Yksinkertaistettuna mikrosementtipinta saadaan aikaan niin, että ensin mikrosementtimassa levitetään teräslastalla halutulle pinnalle, sitten hiotaan ja lopuksi vielä lakataan. Näin saadaan aikaan jykevän betonisen näköinen pinta, jonka paksuus on todellisuudessa vain muutamia millimetrejä. Tätä ehkä rohkenisi kokeilemaan joskus itsekin?

– Juulia

Lue myös:

 

Lisää ideoita aiheesta: Betoni ›

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio