Sarianne Nuutti

Etuovi.com/Vuokraovi.com

Ainahan se on mielessä, asuminen nimittäin. Asuminen vaikuttaa päivittäin hyvinvointiimme, ja asuntokauppa on useimmille elämän suurin sijoitus. Suomalaiset käyttävät asuntojen hakukoneita netissä ahkerasti ympäri vuoden – vain helle ja joulunalus hieman laimentavat intoa. Myytävien kohteiden etsimisen rinnalla halutaan katsella kauniita koteja, seurata asuntomarkkinan kehitystä tai etsiä sisustus- ja remonttivinkkejä. Mutta miten toimia, kun ”tilanne on päällä”, ja pitäisi löytää valtavasta massasta juuri se itselle oikea asunto? Kokosimme avuksesi Etuovi.comin asunnonhakijan vinkkilistan.

Myytävät asunnot löytyvät helposti Etuovi.comista

Mahdollisimman laajasta asuntotarjonnasta löydät parhaiten sen oikean asunnon itsellesi

 

1. Hae myytäviä asuntoja oikeasta paikasta

Käytä mahdollisimman kattavaa, toimintavarmaa nettisivustoa. Näin saat koko laajan tarjonnan esille ja pystyt muodostamaan totuudenmukaisen mielikuvan asuntomarkkinasta sinua kiinnostavalla alueella: mitä asuntoja myydään ja mihin hintaan. Isot asuntosivustot kuten Etuovi.com ovat suosittuja ja ”testattuja”, niitä käyttävät sadat tuhannet eri käyttäjät joka viikko ja niissä ilmoittavat kaikki kiinteistönvälittäjät. Lisäksi Etuovi.comista löytyy noin 2400 ilmoitusta omaa asuntoaan myyviltä yksityishenkilöiltä.

 

2. Rajaa asuntohakua, mutta älä hukkaa helmiä

Käytetyimmät hakukriteerit Etuovi.comissa ovat paikkakunta, asuntotyyppi ja hinta.  Asunnon myyjä on kirjoittanut asuntosivustolla olevan kohteen kuvauksen, eikä kuvaus valitettavasti ota aina huomioon kaikkia olennaisia tietoja myytävästä asunnosta. Jos asetat kovin tiukat hakuehdot, et välttämättä saa kaikkia kiinnostavia asuntoja listatuksi. Jätä siis tilaa ”hyville sattumille”. Kannattaa aloittaa aika väljällä rajauksella ja täsmentää hakukriteereitä, kun alueen myytävien asuntojen tarjonta alkaa hahmottua. Toinen hyvä keino on järjestää hakutuloslistaa esimerkiksi hinnan, pinta-alan tai myynti-ilmoituksen jättöajan mukaan tarjonnan ulottuvuuksien hahmottamiseksi.

 

3. Tallenna haut vahdiksi

Yleensä kiinteistönvälittäjät laittavat uudet myytävät asunnot kiireen vilkkaa nettiin. Etuovi.comiin lisätään satoja myytäviä asuntoja vuorokaudessa. Unelmien koti voi siis päivittyä nettiin ympäri vuorokauden, vuodenajasta riippumatta. Koska nopeus on valttia varsinkin kilpailluissa, monia kiinnostavissa asunnoissa, kannattaa tallentaa ilmoitusvahti. Etuovi.comissa voit tallentaa asuntovahdin esimerkiksi hakulomakkeella tai hakutuloslistalla. Ilmoitus uudesta, omia hakuehtoja vastaavasta kohteesta lähtee antamaasi sähköpostiin heti, kun kohde on tullut Etuovi.comiin.

 

4. Merkkaa kiinnostavat asunnot suosikeiksi

Koska myytäviä asuntoja voi olla runsaastikin sinua kiinnostavalla alueella, kannattaa parhaat löydöt merkitä heti suosikeiksi. Etuovi.comissa tämä onnistuu helposti klikkaamalla sydäntä hakutuloslistalla tai myynti-ilmoituksessa ja kirjautumalla. Omalta suosikkilistalta on helpompi jatkaa sen itselle sopivimman asunnon seulomista.

Muista parhaat vapaat asunnot myöhemminkin Etuoven Lisää suosikiksi –toiminnolla.

Parhaat asunnot kannattaa merkitä suosikeiksi heti klikkaamalla sydäntä

 

5. Tutki ja kysy lisätietoja myytävästä asunnosta

Hyvässä ilmoituksessa on kerrottu laajasti myytävästä asunnosta. Sinun kannattaa myös pyytää aktiivisesti lisätietoja kohteen myyjältä. Taloyhtiön isännöitsijältä voit suoraan kysellä esimerkiksi tulossa olevista remonteista.  Asuntopalvelutkin tarjoavat enemmän tietoa kuin ensivilkaisulta huomaisikaan, esimerkiksi Etuovi.comissa kiinteistön ja asunto-osakeyhtiön tontin rajat saa näkyviin zoomaamalla kohdesivulla olevaa karttaa lähemmäs.

 

/Sarianne

 

Kurkkaa myös, mikä muita kiinnostaa

Tiesitkö muuten, että Helsingissä eniten hakuja kohdistuu suosittuihin kaupunginosiin kuten Töölöön, Lauttasaareen ja Munkkiniemeen. Näillä alueilla etenkin kerrostalokaksioihin ja kerrostalokolmioihin kohdistuu kova kysyntä. Katso, miltä tilanne näyttää suosituimmissa kaupunginosissa.

Töölön katsotuimmat, edullisimmat ja kalleimmat asunnot 

Lauttasaaren katsotuimmat, edullisimmat ja kalleimmat asunnot

Munkkiniemen katsotuimmat, edullisimmat ja kalleimmat asunnot

Helsingin kaikki myytävät asunnot

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio