Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Viikon valinnoissa suurennuslasin alle päätyy tällä kertaa Vuosaari. Vuosaari, tuo Itäisen Helsingin helmi, jonka parhaimmat puolet eivät välttämättä ole kaikkien tiedossa. Kuten moneen muuhunkin kaupunginosaan, myös Vuosaareen liittyy erilaisia ennakkoluuloja. Nuo ennakkoluulot karisevat harteilta nopeasti, kun tutustuu Vuosaareen paremmin paikan päällä.

Vuosaari on merellistä Helsinkiä upeimmillaan. Kaupunginosan ehdottomasti isoimpia vahvuuksia ovat monipuoliset asuinympäristöt, alueen viihtyisyys sekä luonnonläheisyys. Vuosaaresta löytyy useita ulkoilupuistoja, luonnonsuojelualueita ja merenrantareittejä, jotka toimivat ympäri vuoden alueen asukkaiden virkistysalueina.

Vuosaaressa voi asua monella tavalla. Kaupunginosaa alettiin rakentaa 1960-luvulla, jolloin Keski-Vuosaareen syntyi kerros- ja rivitalovaltaisia lähiöitä. Niiden joukossa on arkkitehtuuriltaan persoonallisia rakennuksia, kuten vaikkapa tähän tekstiin nostettu terassitalo. Parhaillaan kovinta kasvua ja rakentamista tapahtuu Vuosaaren keskustassa kauppakeskuksen ja metron läheisyydessä. Sieltä löytyy muun muassa Suomen korkein asuinrakennus, 26-kerroksinen Cirrus sekä pienen matkan päässä Aurinkolahden ranta, jota kutsutaan myös helsinkiläisten omaksi Rivieraksi.

Merinäköala omalta terassilta

Kuvat: Etuovi.com / Blok

Tämän rivitalokodin sijainti on erinomainen lähellä mahtavia ulkoilumaastoja ja merenrantaa. Omalta terassilta aukeaa avara näkymä merelle. Asunto sijatsee omalla tontilla ja vuonna 1989-luvulla rakennetusta rivitaloyhtiöstä on pidetty hyvää huolta.

Tämä koti olisi täydellinen esimerkiksi perheelle, joka etsii kotia rauhalliselta  ja luonnonläheiseltä alueelta, mutta kuitenkin kattavien palveluiden läheltä. Vuosaaren ruokakaupat ovat vain kilometrin kävelymatkan päässä ja kattavat bussiyhteydet kulkevat kotiovelta moneen suuntaan.

Kuvat: Etuovi.com / Blok

Mikäli kohde on vielä myynnissä voit tutustua siihen tarkemmin täältä

Tilavaa omakotitaloasumista Vuosaaressa

Vuosaari on pinta-alaltaan Helsingin suurin kaupunginosa. Suuri pinta-ala tarkoittaa myös isompia tontteja ja väljempää asumista. Vuosaaresta löytyykin useita erilaisia omakotitaloalueita. Etuoven sivuilta hakua rajaamalla on helppo selailla Vuosaaren isompia myynnissä olevia kohteita.

Kuvat: Etuovi.com / Kiinteistömaailma.

Esimerkiksi Hiidenmaankadulla sijaitsee tämä avara, valoisa ja moderni hirsirakenteinen erillistalo luonnon ja meren äärellä. Kallahden uimaranta ja ulkoilumaastot ovat ihan vieressä, kuten myös Vuosaaren melontaseuran toimipiste ja viehättävä merenrantakahvila. 133,5 neliön kotiin mahtuu isompikin perhe, mutta maalämpö ja asunnon matala hoitovastike takaavat järkevät asumiskustannukset. Tämä on todellakin koti, johon omakotitaloasumisesta haaveilevan kannattaa tutustua!

Kuva: Kiinteistömaailma | Arabia Kalasatama
Kuva: Kiinteistömaailma | Arabia Kalasatama

Mikäli kohde on vielä myynnissä voit tutustua siihen tarkemmin täältä

Tyylikkäitä uudiskohteita syntyy Vuosaareen vauhdilla

Kuvat: Etuovi.com / Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy

Tämä uudiskohde rakentuu Vuosaaren keskustaan lähelle metroasemaa ja kattavia kauppakeskuksen palveluita. Kuitenkin rauhallinen luonto ja merenranta on vain kivenheiton päässä. Tämän kodin sijainnissa yhdistyy monta hyvää asiaa.

Kuvat: Etuovi.com / Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy

Vuosaaren Sävel voi olla uuden kotisi osoite, mikäli arvostat tyylikästä arkkitehtuuria, asunnon huoliteltuja materiaaleja ja haluat elää ja asua elävässä kaupunkimiljöössä lähellä merta. Asuntoyhtiön vierestä löytyy päiväkodit ja koulut, Columbus-kauppakeskus ja kulttuurikeskus Vuotalo kirjastoineen ja konsertteineen. Reilu 500 metrin päässä oleva metroasema Helsingin keskustan 20 minuutin päähän.

Mikäli kohde on vielä myynnissä voit tutustua siihen tarkemmin täältä

Arkkitehtoninen terassitalo on yksi Vuosaaren maamerkeistä

Kuvat: Etuovi.com / Sp-Koti | WM Kiinteistönvälitys LKV, Merihaka

Tämä ylimmän kerroksen tilava kaksio merellisestä Vuosaaresta on yksi arkkitehtoninen merkkiteos. Rakennusta kutsutaan terassitaloksi ja se on rakennettu Vuosaareen 1971-luvulla, jolloin Vuosaaren lähiöt kasvoivat vauhdilla.

Vuosaari asunnot
Kuvat: Etuovi.com / Sp-Koti | WM Kiinteistönvälitys LKV, Merihaka

Tämän viehättävän koti hurmaa käytännöllisellä pohjaratkaisulla sekä aurinkoisella parvekkeella. Asunnossa on suuri olohuone, joka jatkuu kesäaikaan parvekkeelle saakka. Taloyhtiössä on lisäksi poikkeuksellisen hyvät yhteiset tilat, kuten kuntosali sekä saunaosasto, jossa myös uima-allas kaikkien talon asukkaiden käyttöön. Tässä tilavassa 63 neliön kodissa hinta ja laatu kohtaavat erittäin hyvin.

Mikäli kohde on vielä myynnissä voit tutustua siihen tarkemmin täältä

Jos Vuosaari alueena kiinnostaa, niin luehan myös tämä juttu Noora Hyyrysestä, joka on viihtynyt asuinalueella erinomaisesti.

Tutustu Vuosaareen myös Etuovi.comin aluesivulla

Katso myös kartalta minkälaisia asuntoja Vuosaaressa on myynnissä tällä hetkellä

Hilla Stenlund

Käy tutustumassa myös muihin Helsingin kaupunginosiin! Sijaitseeko seuraava kotisi kenties idyllisessä Vallilassa, yhteisöllisessä Kalasatamassa tai tyylikkäässä Töölössä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio