Marjaana Lehtimäki

Rivitaloasuja kaupungissa, mökkiasuja maalla / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Veljeni muutti vaimonsa kanssa Rovaniemeltä Helsinkiin pari vuotta sitten. Helsingin vuokrataso oli päätä huimaava pohjoisesta muuttaville. Ensimmäinen vuokrakoti sijaitsi Hakaniemessä, Kallion kahviloiden läheisyydessä. Kaipuu luonnon ääreen kuljetti pariskunnan sittemmin Paloheinään, josta pariskunta vuokrasi rintamamiestalon kimpassa kaverinsa kanssa. Kun asuminen pääkaupunkiseudulla tuntui pysyvälle ratkaisulle nuoren parin työpaikkojen kannalta, oma asunto houkutteli yhä enemmän vuokranmaksun sijaan.

Kerron tässä jutussa, miten pariskunta löysi uuden oman kodin ja millaisia sisustusvalintoja päästiin tekemään. Omaan uuteen kotiin on tulossa mm. pieniin tiloihin sopiva, kokoontaitettava sauna!

Oma asunto vuokran hinnalla

Nuorelle parille syntyi pian lapsi ja asumisen ratkaisuja oli aika miettiä uudelleen. Tunnelmallisen rintamamiestalon vuokra vei ison summan joka kuukausi, puhumattakaan sähkölaskuista talvisin. Alkoi laskelmien tekeminen: millaisen asunnon voisi ostaa omaksi kutakuinkin vastaavalla summalla mitä vuokraa maksetaan tällä hetkellä?

Nuori pari bongasi pian Lakean tarjoaman mahdollisuuden ostaa koti pikkuhiljaa omaksi vuokraa maksamalla, sitoutumatta raskaaseen henkilökohtaiseen asuntolainaan.

Meitä houkutti Lakean tarjoama helppo siirtyminen vuokralta asunnon omistajaksi, sekä lapsiperheelle mukavaan asumiseen hyvien liikenneyhteyksien varrella, veljeni kertoo.

Sopiva Omaksi-koti näytti olevan rakentumassa kiinnostavalle uudelle asuinalueelle Vantaan Keimolanmäessä. Kolmio varattiin Asunto Oy Vantaan Pikku-Keimolasta ja seuraavaksi pariskunta pääsikin jo suunnittelemaan oman uuden kodin sisustusta!

Oman asunnon sisustusvalintoja kotikäynnillä

pohjakuva, oma asunto lapsiperheelle
Kuva: Etuovi.com / Lakea / Kerrostalo, Vantaa, Keimolanmäki, 67m2 – Katso muut kuvat ja tarkemmat tiedot asunnosta.

Nuori pari pääsi suunnittelemaan uuden 3h+k kotinsa sisustusta pintamateriaaleja ja keittiönkaapistoja myöten. Materiaalimalleihin oli mahdollisuus tutustua Lakean toimistolla, mikä olisi tässä tapauksessa edellyttänyt rankkaa reissua Riihimäelle perheen pienimmäisen iltapuuroaikaan…

Kävikin sitten niin, että Lakean Riihimäen toimistolta myyntiedustaja Jussi Pyykkönen tuli kotikäynnille auttamaan sisustusvalinnoissa. Kyllä oli nuori perhe tyytyväinen palveluun!

Käytiin läpi rakentamisen nykytila ja tavoiteaikataulu, ja sitten meidän omat valinnat materiaalien ja optioiden suhteen. Tämä kotikäynti oli todella hyvä ratkaisu tähän meidän tilanteeseen. Lakean Jussi jaksoi keskustella meidän kanssa koko illan!

Materiaaleista edustajalla oli mukana mallipalat, mikä oli erityisen hyvä juttu, kun pääsimme mallaamaan esim. lattialaminaattipalaa omien kalusteiden viereen, ja vertaamaan keittiökaappipalojen sävyä nykyiseen keittiökaappiimme. Lakean Jussi vielä tarkensi meille mm. laminaattipalojen suunnan huoneiston lattiassa, ja näytti meille koneeltaan keittiökaapiston layoutin.

Asunto Oy Vantaan Pikku-Keimolassa on vielä vapaana samanlaisia kolmioita. Vapaana on myös pienempiä kaksioita sekä vähän suurempia nelikoita.

Jos kiinnostuit Lakean Omaksi-kohteista, otahan yhteyttä alueesi Lakean edustajaan ja kysy, millaisia sisustusvalintoja Omaksi-kohteissa on mahdollista päästä tekemään. Lakealla on myynnissä Omaksi-koteja usealla eri paikkakunnalla.

Tilantuntua vaaleilla sävyillä, piristystä persoonallisilla huonekaluilla

Nuorella parilla oli taskussaan myös sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkisen hyvät vinkit uuden kodin pintamateriaalien valintaan. Marika antoi pari täsmävinkkiä tähän asuntoon:

Tämän asunnon tilat aukeavat kauniisti tuolta eteisestä muuhun asuntoon – laittaisin jotain kaunista ruokailutilaan, esimerkiksi valaisimen. Pienessä asunnossa, voi tilantuntua lisätä mm. vaaleilla pintamateriaaleilla. Ilmettä asuntoon saa sitten esim. verhoilla ja valitsemalla persoonallisia kalusteita, sanoo sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen.

oma asunto lapsiperheelle, sisustuskuva
Kuva: Etuovi.com / Lakea, havainnekuva / Kerrostalo, Vantaa, Keimolanmäki, 67m2 – Katso tarkempia tietoja Pikku-Keimolan asunnoista.

Valinnat nuori pari teki oman fiiliksen mukaan, suunnittelijan vinkkejä hyödyntäen:

Päädyttiin valitsemaan lattialaminaatiksi vaalea luonnonsävyinen puu, joka olisi sävyltään vaaleampi kuin meidän muut puunsävyiset kalusteet. Keittiökaappeihin valittiin alariville valkoiset ovet toistamaan astiakoneen ja jääkaapin ovien sävyjä sekä ja yläriville vaalea harmaa, jotta olisi jotain kiinnostavaa vaihtelua. Välitilan ja työtason pintoihin valittiin rosteri ja vaalea puu, jotka oli ehkä jokseenkin luonteva pari.

Nuoren parin nykyisessä kodissa on paljon vanhoja, persoonallisia huonekaluja. Nämä halutaan ehdottomasti säilyttää. Pintamateriaalien valinnan jälkeen suunnittelu jatkuukin pohdinnalla, millä tavalla saadaan yhdistettyä täysin uuteen kotiin vanhan ajan tunnelmaa!

Optiona induktioliesi ja Harvian SmartFold-sauna

Nuori pari halusi miettiä uuden kodin toimivuuden pidemmällä tähtäimellä. Rakennusvaiheessa kiinteiden ratkaisujen tekeminen oli helppoa, rakennuttajan valmiiksi miettimistä ratkaisuista. Myös jotain muutostöitä pohdittiin nuoren parin omista tarpeista lähtöisin.

Harvia Smartfold sauna
Kuva: Harvia. Smartfold-sauna mahtuu pieneen tilaan ja sen saa taittua piiloon, kun sauna ei ole käytössä!

Optioiden suhteen me otettiin asuntoon lisämaksusta induktioliedellinen uuni ja SmartFold-kylpyhuonesauna – näitäkin oli vahvasti harkittu jo etukäteen. Muutostöistä puhuttiin myös, että myyntineuvottelija voi selvittää meille arvion esim. laatoitustyön tai tapetointityön kustannuksia materiaaleja lukuunottamatta.

Millaisella alueella pian rakentuva, oma asunto sijaitsee?

Keimolan alue ei ollut ennestään nuorelle parille kovin tuttu. Luonnonläheisyys, mutta toisaalta myös urbaani rakennettu ympäristö houkuttelivat taiteesta ja kulttuurista kiinnostunutta pariskuntaa:

Vantaan kaupungin visio taidekaupungista luo kiinnostavia tulevaisuuden näkymiä asumisympäristöön ja toivottavasti tuo mukanaan työmahdollisuuksia ihan kotikulmilla.

Nuoren perheen uuden kodin rakentaminen on juuri aloitettu, paikalla ei vielä ole muuta kuin perustukset ja kellarin raudoitukset. Kodin ulkokuori rakentuu pikkuhiljaa, oman uuden kodin sydän sykkii jo nuoren parin sisustussuunnitelmissa!

Marjaana

PS. Ajankohtaisimmat tiedot ja Lakea-kotien esittelyt näet Lakean Facebook-sivuilta! Seuraa Lakeaa myös Instagramissa >

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio