Marika Ritala-Mäkinen

Luova sisustussuunnittelija

Yhteistyössä:

Parasta kotitoimistossa on se, kun voi työn teon lomassa kuunnella laadukkaista kaiuttimista juuri sellaista musiikkia kuin haluaa – juuri niin lujalla kuin haluaa. Toiseksi parasta on varmaankin se, että suomalaisen muotoilun kärkinimi Harri Koskinen on suunnittelut arkea ilostuttamaan Genelecille niin hienot kaiuttimet, että niitä voi pysähtyä välillä vain ihastelemaan.

Genelec G One: tyylikäs ja kompakti kaiutin – äänenlaadusta tinkimättä

Paitsi, että Genelec G One -kaiuttimet ovat kauniit, ovat ne myös suomalaista laatua parhaimmillaan. Äänenlaatu on pikkukaiuttimissa huippuluokkaa, ja jo ensimmäiset soundit kuunneltuani olin myyty. Unohtui melkein työnteko kokonaan, kun jäin verestämään lapsuusmuistojani Spotifyn 80’s SMASH HITS -kasarimusiikin tahdissa.

G One kuulostaa ensikertalaisen korvaan nimensä ja äänenlaatunsa puolesta isommalta kuin mitä se kokonsa puolesta onkaan. Vajaat 20-senttinen pikkukaiutin sopii heittämällä tietokonepöydälle ja kotitoimistoon – miksei myös pienelle TV-tasolle. Yhdistettynä aktiivisubwooferiin näiden kaiuttimen äänentoistosta riittäisi taatusti pienen kotiteatterin tai peliluolan tarpeisiinkin.

Ja katsokaa nyt sitä! Näin sisustussuunnittelijan näkökulmasta jopa virtavalon väri on huipputyylikäs. Ei punaisia, vihreitä tai keltaisia huomiovaloja vaan tyylikästä valkoista 😉

Valkoiset kaiuttimet istuvat valkoiselle työpöydälle nätisti.

Saisiko olla mattavalkoista vai mattamustaa tai vaikka molemmat?

Kumimainen Iso-Pod™-alusta on osa Genelecin kaiutinmuotoilua. Se parantaa kaiuttimen käytettävyyttä ja äänenlaatua. Alustan päällä kaiutinta voi nimittäin kallistaa ±15 asteen kulmaan ja suunnata näin tarkemmin kohti kuuntelijaa. Iso-Pod-alustalla kaiutin pysyy myös tukevasti paikoillaan eikä ota turhia tärinöitä pöytäpinnasta.

Kaiutin monipuolisilla ripustusmahdollisuuksilla

Jos kaiuttimen mukana tuleva jalusta ei riitä – ei hätää. Genelecin pienillekin kaiuttimille löytyy monipuoliset kiinnitysmahdollisuudet, jotka tekevät asennuksesta helppoa melkeimpä mihin tahansa. Kaiuttimien alumiinikoteloiden takalevyihin integroidut M6-kiinnityspisteet auttavat ripustuksissa hankaliimpiinkin paikkoihin. Kaiuttimen pohjassa olevan kierreinsertin avulla se voidaan asentaa myös tukevaan mikrofonitelineeseen tai jalustaan.

Ammattimaista äänentoistoa ja suomalaista muotoilua parhaimillaan

Alunperin Genelec tuotti vain ammattikäyttöön tarkoitettuja tarkkailukaiuttimia, mutta kuluneen vuosikymmenen aikana toiminta on laajentunut kuluttaja- ja asennustuotteisiin yhteistyössä muotoilija Harri Koskisen kanssa. Huippuluokan äänentoisto yhdistettynä ajattomaan muotoiluun on lyömätön yhdistelmä. Tästä suomalaisesta taidonnäytteestä voimme olla aidosti ylpeitä.

Marika

Kaikki Genelecin kaiuttimet valmistetaan Suomessa, ja rekisteröidyllä tuotteella on jopa 5 vuoden takuu. Lisätietoja kotiin soveltuvista kaiutinmalleista, äänentoistosta, tekniikasta ja jälleenmyyjistä saat Genelecin sivustolta.

 

Psst… Jos haluat tarjota rakastavan kodin kahdelle kaiutinkaunottarelle, kannattaa osallistua Etuoven Facebook-sivulla Genelec-kilpailuun. Voit voittaa upeat Genelec G One -kaiuttimet itsellesi 😉
EDIT 24.2.2017: Kilpailu on päättynyt ja onnellinen voittaja on arvottu, kiitos kaikille kisaan osallistuneille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio