Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Eräänä aurinkoisena lokakuun päivänä suuntasimme Valkeakoskelle kyläilemään kodissa, josta löytyy useampikin lasiterassi. Kun tässä keltaisessa omakotitalossa asusteleva pariskunta muutti taloon, oli se vielä keskeneräinen. Siitä on rakennettu pikkuhiljaa omannäköistä kotia – olennaisena osana siihen kuuluvat lasitetut terassit.

Asukkaiden kokemukset Lumonin toimesta lasitetuista terasseista ovat olleet sen verran positiivisia, että niitä on haluttu asentaa kaksin kappalein – sekä etu- että takapihalle. Niiden lisäksi talosta löytyy lasitettu parveke. Tervetuloa katsomaan, miltä terassit näyttävät!

Lasitettu terassi on mukava ja helppohoitoinen

lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com
lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Etupihan aurinkoisella lasiterassilla on runsaasti tilaa mukavaan oleskeluun. Lasitetun terassin voi sisustaa kuin olohuoneen konsanaan – tälle terassille on asennettu jopa sisustustakka, joka tuo tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Polyrottinkiset sohvaryhmät ovat mukavat ja sopivat lasitetun terassin olosuhteisiin.

Lasittaminen pidentää terassin käyttökautta parhammillaan monella kuukaudella, joten sitä on myös kiva sisustaa vuodenajan mukaan. Esimerkiksi lämmittimien, valaisimien ja valosarjojen avulla lasiterassille voi tuoda syksyn tullen tunnelmaa. Lumonin verkkokaupasta löytyy monipuolinen valikoima lasiterassin sisustamiseen sopivia tuotteita

lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com
lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Lasittamalla terassin säästyy monelta vaivalta. Terassia ei tarvitse syksyllä siivota pudonneista lehdistä ja muusta roskasta, sillä lasit suojaavat sitä. Terassikalusteille ei myöskään tarvitse keksiä talvisäilytyspaikkaa, sillä ne voivat majailla lasiterassilla (kunhan ovat ulkotiloihin soveltuvaa materiaalia).

Pihan aurinkoisemmalla puolella sijaitsevan terassin laseihin on asennettu tyylikkäät kaihtimet, jotka on suunniteltu yhteensopiviksi Lumonin terassilasitusten kanssa. Ne suojaavat auringolta ja antavat näkösuojaa. Myös kaihtimet saa tilata Lumonin verkkokaupasta. 

Lasiterassi on paras paikka illanistujaisille

lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Takapihan puolelta löytyy niin ikään tilava lasitettu terassi, johon on valittu tummennetut lasit. Täällä mahtuu viettämään illanistujaisia isollakin ystäväporukalla – ja niin täällä tehdäänkin.

Tässä kohteessa etupihan puoleiselle terassille on valittu tyylikkäät puitteettomat lasit ja takapihan puoleiselle terassille sivuunvedettävät lasit valkoisille puitteilla. Täällä voit tutustua erilaisiin lasitusvaihtoehtoihin

lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Takapihan terassi onkin tehty mukavia illanvierroja varten, sillä sieltä löytyy ison ruokailuryhmän lisäksi mahtava poreallas. Lämpimässä altaassa kelpaa istuskella vaikka ympäri vuoden, talvella tosin on tarpeellista pistää pipo päähän. Takapihan puoleisen terassin läheisyyteen kaavaillaan pihasaunaa – lasiterassi toimisi sen saavuttua hyvänä vilvoittelupaikkana.

lasiterassi kokemukset
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Myös yläkerran makuuhuoneen yhteydessä oleva parveke on lasitettu Lumonin toimesta. Parvekkeelle on heti herättyään hyvä mennä katsomaan, miltä uusi päivä näyttää.

Täytyy todeta, että kun juttelee koteihinsa lasiterassin asentaneiden kanssa, ovat nämä ihmiset aina hyvin tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Kukapa ei olisi, kun on saanut kotiinsa ihanan lisähuoneen! Tai tässä tapauksessa kaksikin:) Kannattaa käydä tutustumassa upeisiin lasiterasseihin Lumonin kuvagalleriassa

Jos lasiterassin asentaminen tuntuu sinustakin houkuttelevalta, tilaa täältä ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

-Juulia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio