Etuovi.com

Oma toimitus

Oletko joskus nähnyt taloyhtiön rappukäytävässä ”ostetaan asunto” -lappuja tai saanut kenties postiluukkuun mainoksen, jossa kiinteistönvälittäjä etsii asiakkaalleen tästä yhtiöstä tai samalta alueelta asuntoa? Kyseessä on välittäjien keino löytää asunto ostotoimeksiannon tehneelle asiakkaalle. Nyt ostoilmoituksia löytyy myös Etuovi.comista.

Helsinkiläinen, ostotoimeksiannon tehnyt asunnon ostaja kertoo:

Haimme perheasuntoa Helsingin Punavuoresta lasten päiväkodin ja koulun lähistöltä eikä vapailta markkinoilta sopivaa kohdetta löytynyt. Päädyimme ostotoimeksiantoon vaikka siitä ei ollut aiemmin kokemusta. Välittäjämme löysi lehti-ilmoittelun kautta kaksi sopivaa asuntoa ja esitteli näistä meille toisen. Ihastuimme asuntoon ja aloitimme hintaneuvottelut. Tässä kohtaa huomasi, että myyjä ei ollut valmistautunut myyntiprosessiin, sillä hintaa neuvoteltiin pitkään ja asunnon vapautuminen myös pitkittyi. Teimme lopulta asunnosta kaupat keväällä ja pääsimme muuttamaan asuntoon kesällä 2017. Löysimme unelmiemme asunnon ostotoimeksiannon kautta, joten suosittelisin tätä myös muille aktiivisille asunnon etsijöille.

Löydä koti, joka ei ole julkisesti myynnissä

Ostotoimeksianto on Suomessa vähemmän tunnettu kiinteistönvälittäjän tarjoama palvelu. Konseptina se on kuitenkin erinomainen – jos julkisesti myynnissä olevista asunnoista ei löydy sitä sopivaa, niin välittäjä voi etsiä aktiivisesti toiveidesi kotia puolestasi.

ostetaan asunto

Ostajana määrität välittäjälle toivotun asuntosi ominaisuudet kuten esimerkiksi sijainnin, hinnan, asunnon koon, materiaaliratkaisut jne. Näiden tietojen perusteella välittäjä lähtee etsimään kriteereihisi sopivaa asuntoa.

Ostotoimeksiannossa välityspalkkion maksaa ostaja ja se on suuruudeltaan yleensä samaa luokkaa kuin välitysliikkeen myyntitoimeksiannon palkkio. Jos olet seurannut kohdetarjontaa ja hakuvahteja aikasi, mutta sopivaa kohdetta ei ole löytynyt, voi ostotoimeksianto olla seuraava askel kohti uutta kotia.

Lue myös: Vuosia jatkunut etsintä päättyi – unelmakoti löytyi ostotoimeksiannon avulla

Ota välittäjä avuksi juuri sen oikean etsintään

Open Marketin myyntijohtajan Risto Suokkaan mukaan ostotoimeksiannon tehnyt henkilö on usein seurannut jo pidemmän aikaa asuntoilmoittelua ja on kuuma ostaja, mutta sopivaa kohdetta ei ole syystä tai toisesta tullut kohdalle. Kaikki ostotoimeksiannot eivät johda kauppaan, mutta silloin kun ne johtavat, niin sekä ostaja että myyjä ovat erittäin tyytyväisiä.

Aula LKV:n yrittäjä Johanna Peltonen tuo myös esiin, kuinka palkitsevaa on löytää ostajalle juuri sopiva koti. Välittäjän näkökulmasta ostotoimeksianto voi olla jopa työläämpi kuin myyntitoimeksianto. Kun sopivia asuntoja löytyy, välittäjä käy tarkistamassa ne ennen kuin vie ostajan tutustumaan kohteeseen. Näin ostajaa varten on jo tehty esikarsinta sopivista kohteista, mikä säästää ostajan aikaa ja vaivaa.

Etuovi.comiin voi nyt jättää ostoilmoituksen tekemällä ostotoimeksiannon välittäjälle. Valitse itsellesi sopiva välittäjä ja sovi ostotoimeksiannosta!

Tiedossa voi olla uskomattoman helppo asunnonvaihtoprosessi

Myös asunnon myyjän näkökulmasta ostotoimeksianto on kiinnostava palvelu – se voi käynnistää uskomattoman helpon asunnonvaihtoprosessin. Parhaassa tapauksessa ostaja tuodaan ovellesi ja ostajan välittäjä vie asuntokaupan maaliin.

Etuovi.comissa on nyt OSTETAAN –osio, josta löydät ostotoimeksiannot listattuna kaupunkikohtaisesti. Käy katsomassa, olisiko sinun asunnollesi kysyntää!

Riikka Etuovi.comilta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio