Meilahdenmutsi

Ouluun asettunut Helsinkilover

 

Punavuori puu pupatius pulliskukko pupsis, Rööperi röö röpätius rölliskukko röpsis!

Punavuori

Kuva: Etuovi.com/Kahdeksas päivä/kolmio 108m2

Mutsiksi Punavuoreen?

Tai ihan vaan ihmiseksi?!?

Punavuori on tosi pieni, 5×6 korttelin kokoinen asuinalue Ullanlinnan ja Kampin välissä. Olen tietoisesti vieraillut Punavuoressa kerran käydessäni hypistelemässä liian kalliitta lastenvaatteita yhdessä alueen monista ihanista kivijalkaliikkeistä. Karttaa katsoessani olen kulkenut Punavuoren läpi monestikin, mutta todennäköisesti ajatellut olevani Ullanlinnassa. Mikähän on siis Punavuoren oma juttu? Mitkä ovat Rööperin ominaispiirteet? Sydämenä sykkii Koffin puisto, aivot raksuttaa Iso-Roballa ja sielu lepää Mikael Agricolan kirkossa, mutta mitä muuta? Vai tarvitaanko muuta?

Punavuoren asuinalue

Kuva: Etuovi.com/Fonecta kartat/Punavuoren kolmiot

Olen saanut käsityksen, että Punavuori on kuin railakas sekoitus Ullanlinnaa ja Kalliota:

  • kauniita vanhoja taloja ja vain harvoja 70-luvun laatikoita
  • rauhallista, mutta ei kuollutta
  • kaunista, mutta ei liian fiiniä
  • kaikenikäisiä ihmisiä, ei vain opiskelijoita tai eläkeläisiä
  • paljon kivijalkaliikkeitä, lounaspaikkoja ja taidegallerioita

Punavuoressa asuu kuulemma ihmisiä (!) – niitä Oululaisille kummajaisia – jotka eivät perheen kasvaessa muutakaan pois keskustasta vaan jäävät sijoilleen elelemään kaupunkilaiselämää. Ihanaa! Täälläkö siis asuvat ne minun sielunkumppanini, joille riittää pihaksi kukkaruukku ja autoksi laatikkopyörä?! Täälläkö asuu niitä outoja kaupunkilaisia, jotka remontoivat yksiöstä kaksion, elävät ahtaasti, mutta – ah! – niin ahnaasti?

Punavuoressa asuu kuulemma myös hipstereitä, niitä urbaanisanakirjan mukaan ”nuoria aikuisia, jotka yrittävät erottua muista esittämällä pitävänsä kaikesta mikä ei vielä ole noussut massan laajempaan tietoisuuteen”. Ovatko nämä siis niitä parrakkaita kantoliinailijoita ja feikkirillisiä taitelijaleidejä? Minulla ei ole mitään hipstereitä vastaan, päinvastoin: toivon, että asuinalueellani asuisi mahdollisimman paljon erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Punavuori on Helsingin tiheimmin asuttu asuinalue ja luulisi yli 9000 asukkaan yhteisöön mahtuvan hipstereiden lisäksi kaiken maailman mammoja, mummoja, pappoja ja pipopäitä.

 

Punavuorelainen sisäpihaKuva: Etuovi.com/Bulevardin Kotimeklarit/kolmio 89m2

Suurimmalla osalla Helsingin kaupunginosista on oma aktiivinen kaupunginosayhteisö eikä Punavuori tee tässä poikkeusta. Punavuoriseura järjestää keskusteluiltoja alueen historiasta, antiikki-ja desingtoria, Rööperifestivaalia ja kaikkea muuta kivan kuuloista. Voisin hyvin viettää päivät pitkät miettien kuka tuossakin asui ja kuinka monta nuuskamuikkusta Ahvenessa on tyttöjä kalastellutkaan.

Punavuoren porttikongit

Punavuoren talot ovat juuri niitä ihanuuksia, joissa on painavat puuovet, suloiset sisäpihat, korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat. Näen jo kuinka pyyhin nolona – mutta niin huumaantuneena – huulipunaa mieheni kasvoilta naapurin yllättäessä meidän porttikongista!

Punavuoressa on tällä hetkellä myynnissä 15 kolmioita, joihin voisin lähes kaikkii muutta vaikka heti. Koska kaikki olivat niin ihania, kiinnitin eritysihuomiota asunnon sijaintiin. Alla lempparini, mitäs tykkäätte?

Iso Roobertinkatu 38

 

Punavuori kolmioKuva: Etuovi.com/Luxusm2/kolmio 112m2

Siinä se on purkitettuna 112 neliömetriin; kertaalleen sentrifugoitu, tislattu ja tiivistetty täydellisyys!! Joko saa muuttaa?! Asunto on huippupaikalla, se on avara, valoisa ja yksinkertaisen tyylikäs. Alkuperäiset ovet ja patterit, vaaleat öljyvahatut lautalattiat, valkoiset kylpyhuoneen marmorilattiat, ylin kerros… Voi että. ihanaihanaihanaihanaIHANA.

Pursimiehenkatu 7

 

Punavuoren kolmioKuva: Etuovi.com/Bulevardin kotimeklarit Oy LKV/ 89m2 kolmio

Vaikka sisustukseen ei asuntoa etsiessä kannattaisi kiinnittää hirveästi huomiota, niin antaahan tämä nyt hyvin osviittaa siitä miltä näyttäisi kun maalaisin meidän valkoisen nahkasaohvan mustaksi. Lapsiperheen kannalta tässä asunnossa on järkevästi kaksi vessaa ja erillinen kodinhoitohuone, vaikka toisaalta ihan hyvin me ollaan pärjätty nykyiselläkin ratkaisulla, jossa kaikki edellä mainittu on ympätty yhteen. Asunto on hirveän kaunis ja vastikään remontoitu. Harmittaa taas niin vietävästi kun en voi hihkaista tätä meille. Kukahan tähän muuttaa?

Iso Roobertinkatu 28

Luksusasunto Iso-Roballa

 

Kuva: Etuovi.com/Kiinteistömaailma | Hki, Länsi, Lauttasaari, Asuntovarma Oy/ 112m2

Tässä saisi uutukaisen asunnon paketoituna vanhaan ja viehättävään taloon. Nykyajan rakennustekniikka, lasitettu parveke ja pintamateriaaleihin vaikuttaminen kiinnostaa, mutta tasapainoilen jatkuvasti sen kanssa haluanko uuden vai vanhan asunnon… Haluanko ikkunasyvennykset vai lasitetun parvekkeen? Haluanko uuden toimivan keittiön vai vanhat kolisevat kaapinovet?

Punavuorta

 

Kuva: Etuovi.com/Kiinteistömaailma | Helsinki Ullanlinna Tehtaankatu, Ullanlinnan kodit Oy LKV/kolmio 123 m2

Olisipa Helsinki vähän lähempänä… Lähtisin pyörälenkille Punavuoreen ja fiilistelisin aluetta oikein kunnolla! Punavuoreen tutustuessa on tullut vahva fiilis, että jos saisin valita muuttaisin mielummin nuorekkaaseen Punavuoreen kuin patriarkaaliseen Ullanlinnaan. Voisin hyvin kuvitella viettäväni ihanat-kamalat ruuhkavuodet Rööperin lämpimässä syleilyssä!

Lisää mielipiteesi tai fiiliksesi Punavuoresta kommenttiboksiin ja autetaan toinen toisiamme löytämään Se Oikea asuinalue ja koti!

Kiinnostaako muita Punavuori asuinalueena? Kurkkaa Punavuoren aluesivulle Etuovi.com palveluun ja löydä kaikki alueella myynnissä olevat asunnot.

Vai olisiko sinun juttusi enemmän Ullanlinna tai Kallio? Ensi kerralla muutetaan kauas pois Kalasatamaan!

Meilahdenmutsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio