Niin ihania kuin kesähelteet ovatkin, niin mielellään nämä jättäisi kutsumatta kodin sisätiloihin. ”Lämmöllä” muistan ensiasuntoni sisälämpötilan, joka kohosi kesällä yli kolmenkymmenen celsiuksen, kiitos etelään päin suuntautuvien ikkunoiden. Myös nykyinen kerrostaloparvekkeemme muuttuu melkoiseksi pätsiksi lämpimän päivän aikana.

Jos jotkin kodin hyödykkeet herättävät aidosti kiinnostukseni, ovat ne varsinkin asumismukavuutta parantavat tuotteet. Innostuinkin lähes välittömästi tutustuessani kotimaisen Artic Storen aurinkosuojaratkaisuihin. Yritykseltä kun löytyy useita markiisivaihtoehtoja ja lämpösäteilyn pysäyttävää screen-kaihdinta, jotka molemmat estävät lämmön siirtymisen kodin sisätiloihin.

kaihdin, auringonsuoja, screen-kaihdin kaihdin, aurinkosuoja, screen-kaihdin kaihdin, auringonsuoja, screen-kaihdin Tätä tuotetta olisin kaivannut jo monta kertaa aiempien kotieni ikkunoihin. Sekä sisälle että ulos sopivien screen-kaihdinten kerrotaan estävän lämmön siirtymisen sisätiloihin todella tehokkaasti. Parhaimmillaan jopa 90% lämpösäteilystä voidaan pysäyttää kaihdinten ollessa asennettuna ulkopuolelle. Lämpösuojasta huolimatta näkyvyys säilyy, valon päästessä sisälle. Tuote on mainio vaihtoehto myös korkeille ikkunoille ja lasitetuille parvekkeille.

ikkunamarkiisi, aurinkosuoja ikkunamarkiisi, julkisivu ikkunamarkiisi, julkisivu Ikkunamarkiisit ovat kaunis ja käytännöllinen keino suojata sisätilat suoralta auringonpaisteelta. Parhaimmillaan ne tuovat lisää kotoisuutta ja persoonallisuutta kodin julkisivuun. Kangasmateriaaleja löytyy satoja eri vaihtoehtoja, ja niiden kerrotaan olevan likaa ja vettä hylkiviä sekä homesuojattuja. Markiiseja löytyy niin manuaalikäyttöisiä kuin useilla erilaisilla kauko-ohjattavilla järjestelmillä varustettuja malleja.

terassimarkiisi

terassimarkiisi terassimarkiisi Ulkona syöminen on mitä parhain ajanviete kauniina kesäpäivänä! Itse en kuitenkaan pysty nauttimaan lounaastani minuuttia kauempaa suorassa auringonpaisteessa. Terassimarkiisilla suojaa ulkotilan helposti, ilman tilaa jakavia tukipalkkeja. Pieni tihuttelukaan ei haittaa illanviettoa, kun markiisi on suojaamassa kastumiselta. Parhaimmillaan terassimarkiisi reagoi automaattisesti niin auringonvaloon kuin tuulen voimakkuuteen ja kelautuu kätevästi paikoilleen riippuen olosuhteista.

pergola, katosmarkiisi

katosmarkiisi, terassi katosmarkiisi, terassiKatosmarkiisi on runkonsa puolesta markiisivaihtoehdoista tukevin ja mielestäni ehdoton ominaisuus monen haaveilemalle pergolalle. Varsinkin suuri terassi kannattaa suojata katosmarkiisilla kevyempien vaihtoehtojen sijaan. Se suojaa niin auringolta kuin sateelta, tehden ulkotilasta viihtyisämmän ja monikäyttöisemmän.

Artic Storen sivuilta löytyy suunnitteluohjelmat, joilla voi testata valokuvan avulla eri markiisivaihtoehtoja oman kodin julkisivuun. Useita aurinkosuojavaihtoehtoja löytyy aina käsin veivattavista täysin automatisoituihin ratkaisuihin. Joissain tapauksissa ohjausta pystyy säätelemään peräti älypuhelimeen tai tablettikoneeseen ladattavalla sovelluksella. Tarvittaessa oikean vaihtoehdon suunnittelu hoituu Artic Store-myymälöiden ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta. Lisää tietoa screen-kaihtimesta ja markiiseista löydät Artic Storen kotisivuilta.

Liisamaija

Kuvat: Artic Store

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Suojaa kotisi auringonpaahteelta

  1. Hei,minua kiinnosti valkoiset suikalemaiset aurinko suojat kehikossamistä ovat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio