Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Oletko sinäkin ihastellut ruotsalaisten sisustuslehtien sivuilla poseeraavia ihanan kerroksellisia ja lämminhenkisiä, niin täydellisiä mutta samaan aikaan niin rentoja koteja? Niin minäkin! Tarkan analyysini mukaan niiden salaisuus piilee siinä, että sisustuksessa on yhdistelty juuri  sopivassa suhteessa yhdistelmässä vanhaa ja uutta. Omaankin kotiini pyrin luomaan tuota kaunista kerroksellisuutta ja sen myötä kodikasta tunnelmaa. Mummon vanha matto, kirpputorilta ostettu 60-luvun yöpöytä ja lapsuudenkodista kulkeutuneet esineet uusien rinnalla tuovat sisustukseen merkityksellisyyttä. Tavarat, joilla on tarina antavat sisustukselle sielun.

Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin Etuovi.com kotien kerrokselliset kaunottaret. Nämä ja monta muuta vanhaa ja uutta kauniisti yhdistelevät kodit löytyvät Ideat & Vinkit galleriasta. 

Vanhan puutalon tunnelmaa ja skandinaavista designia

vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / yksityinen myyjä
vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / yksityinen myyjä

Tässä aivan hurmaavassa puutalokodissa uusi yhdistyy kauniisti vanhaan. Vanhan talon ihanuudet, kuten lautalattiat ja pönttöuuni on säilytetty, seinät ovat saaneet ylleen kauniit perinnetapetit Pihlgrenin ja Ritolan mallistosta. Raikkaan tuulahdukseen kotiin tuo moderni design, esimerkiksi Kartellin muovituolit, Vitran keinutuoli  sekä modernit valaisimet.

70-luvun charmia

skandinaavinen sisustus olohuoneessa
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Elegance | Elegance Oy LKV

Sisustustrendeissä on näkynyt viimeaikoina vaikutteita 70-luvulta. Modernit muodot, sametti, murretut vihreän ja ruskean sävyt tuovat tuulahduksen vuosikymmenten takaa. Sisustuksessa kannattaa inspiroitua talon rakennusajankohdasta, kuten tässä 70-luvun rivitalokodissa on tehty. Vanhaa ja uutta yhdistelemällä on saatu aikaan raikas mutta kerroksellinen kokonaisuus.

Jugend-kodin rento sisustus

vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Aninkainen.fi Tampere | Omena-asunnot Oy
vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Aninkainen.fi Tampere | Omena-asunnot Oy

Tamperelaisessa jugendtalossa sijaitseva koti on sisustettu ihanan rennolla otteella uutta ja vanhaa yhdistellen. Olohuoneessa Ikean Karlstad-sohvat keskustelevat ja muut uudet huonekalut keskustelevat sujuvasti vanhojen esineiden ja korean kattokruunun kanssa. Rento tunnelma jatkuu keittiössä, joka on sisustettu jopa hieman teollisuushenkiseen tyyliin.

Kartanotunnelmaa modernilla twistillä

vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Espoo-Kauniainen, Pecasa Oy LKV, Kauppakeskus Grani
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Espoo-Kauniainen, Pecasa Oy LKV, Kauppakeskus Grani

Sopivissa määrin sisustuksessa esiintyvät uudet huonekalut ja muut sisustuselementit tuovat tämän vanhan, kartanomaisen kodin nykypäivään. Ilmeeltään klassinen keittiö sopii mainiosti vanhan talon tunnelmaan, mutta on samalla keittiötrendien aallonharjalla mustine värityksineen, peiliovineen, tiililadottuine seinälaattoineen ja seinävalaisimineen. Ruokailutilan yleisilme on hyvin klassinen, mutta sille hieman särmää antavat Hans Wegnerin suunnittelemat Wishbone-tuolit, jotka ovat modernia skandinaavista designia parhaimmillaan.

Vanhaa ja uutta uudessa kodissa

vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Habita Porvoo / Porvoon Habita Oy
vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Habita Porvoo / Porvoon Habita Oy

Kerroksellisuutta kaivataan myös uusissa taloissa, joihin sen tuominen on ehkä haasteellisempaa uutuuttaan kiiltelevien pintojen ansiosta. Tässä uudessa talossa skandinaavisen selkeään tyyliin on yhdistetty hauskasti mummolasta tuttuja elementtejä kuten keinutuoli, ryijy ja eripariset pinnatuolit ruokapöydän ympärillä.

vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Itä, Herttoniemi, Asuntoherttua Oy LKV, Kauppakeskus Megahertsi
vanhaa ja uutta
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Hki-Itä, Herttoniemi, Asuntoherttua Oy LKV, Kauppakeskus Megahertsi

Vuonna 2010 valmistuneessa niin ikään porvoolaisessa paritalokodissa yhdistyvät upeasti uusi ja vanha sekä kovat ja pehmeämmät materiaalit. Ihanan tasapainoinen kokonaisuus siis! Tässä kodissa huomio kiinnittyy myös näyttäviin uniikkeihin taideteoksiin, jotka ovat omiaan luomaan kotiin persoonallista fiilistä.

Kylässä Maijan kanssa -videoblogissa vieraillaan Töölössä lapsiperheen ihanan kerroksellisessa ja persoonallisessa kodissa, lähde mukaan kyläilemään!

Ja pysyhän kuulolla, sillä seuraavassa postauksessaan sisustussuunnittelija Maija kertoo vinkit kerroksellisen sisustuksen luomiseen!

-Juulia

Yksi kommentti sivuun “Vanhaa ja uutta yhdistelemällä sielukkuutta sisustukseen

  1. Hygge on kylläkin ihan Tanskalainen sana joka tarkoittaa viihtyisä, eikä liity mitenkään Ruotsiin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio