Etuovi.com

Oma toimitus

Minja myi alkukesästä oman asuntonsa itse Etuovi.comin avulla ja se sujui kirjaimellisesti kuin tanssi. Etuovi.comin markkinointitiimissä työskentelevällä Minjalla oli selkeä visio siitä, miten oman asunnon myynnissä tultaisiin onnistumaan. Hyvillä opastuksilla varustetun ilmoituslomakkeen ansiosta ilmoituksen jättö sujui helposti ensikertalaiselta ja myynti sujui muutenkin alusta loppuun vaivattomasti. Ja mikä parasta – ostaja löytyi!

asunnon itsemyynti vinkit
Asunnon avara oleskelutila hurmasi ostajat lähes neljään metriin kohoavalla huonekorkeudellaan ja näyttävillä kattoparruillaan.

Oman kodin myynnin aloittaminen sai markkinoinnin ammattilaisenkin vatsaan perhoset aluksi lentelemään, mutta levollisin mielin kuitenkin julkaisin ilmoituksen, kun mielessäni oli selkeä kohteen markkinointisuunnitelma.

Selkeä suunnitelma auttoi asunnon myynnissä

Vinkki itsemyyntiä suunnittelevalle! Tee ennen ilmoituksen julkaisua oma päivä/viikko/kuukausitason suunnitelmasi asunnon myyntiin. Kirjaa markkinointisuunnitelmaan ylös millaisia toimenpiteitä teet myynnin elinkaaren eri vaiheissa ja mikä on asettamasi tavoiteaikataulu myynnille.

Selkeällä suunnitelmalla pää pysyy kylmänä jos kauppaan johtavia yhteydenottoja ei heti alkumetreillä tulisikaan ja jos kohde on pidempään myynnissä.

asunnon itsemyynti vinkit
Kodissa panostettiin laadukkaisiin ja ajattomiin sisustusmateriaaleihin rakennusvaiheessa.

Minjan vinkit markkinointisuunnitelman rakentamiseen:

  1. Panosta myynti-ilmoitukseen ja julkaise se vasta kun se on täysin valmis. Kun ilmoitus on julkaistu, siitä lähtee vahtiviestit kaikille, joiden vahtiin se täsmää.
  2. Ensimmäisen asuntonäytön ajankohta kannattaa lisätä ilmoituksen jo ennen julkaisua. Ilmoitus saa suurimman näkyvyyden julkaisun yhteydessä ja sijainnista hakutuloslistan ensimmäisten tulosten joukossa kannattaa ottaa kaikki irti. Kolmen päivän kuluttua ilmoituksen lukukerrat alkavat tasaantua.
  3. Nosta ilmoituksesi julkaisuviikolla myös Etuovi.comin kärkipaikalle – hakutuloslistan yläpuolella sijaitsevaan mainospaikkaan. Kärki -lisänäkyvyydellä tavoitat paikkakunnan kaikki Etuovi.comin käyttäjät kahden vuorokauden ajan ja näin maksimoit kohteen herättämän huomion.
  4. Jos kohteesi on ollut jo useamman viikon myynnissä ja muokkaat ilmoitusta (esim. lisäät esittelyajan, päivität hintaa tai lisäät vaikkapa uusia kuvia), varmista Etuovi.com Nousu Plus -lisänäkyvyyspaketilla huomio tekemillesi muutoksille. Nousu Plus -paketilla parannat ilmoituksesi sijaintia Etuovi.comin hakutuloslistalla ja tavoitat paikkakunnan alueen Etuovi.comin käyttäjät myös sosiaalisesta mediasta neljän vuorokauden ajan. Kun olet kirjautuneena Etuovi.comiin, pääset tästä tutustumaan tarkemmin lisänäkyvyystuotteisiimme
  5.  Tutustu alueesi välittäjiin ja pohdi kohteesi myyntiin antamista asuntokaupan ammattilaiselle, kun se on ollut pidempään myynnissä ja tavoiteaikataulusi on ylittymässä.

Itse olin päättänyt, että kokeilen asunnon myyntiä itse puolentoista kuukauden ajan ja mikäli sopivaa ostajaa ei löydy, annan kohteemme Etuovi.comin takuuvälittäjälle myyntiin. Kun asuntoa on myynyt itse yli neljä viikkoa ja antaa kohteen takuuvälittäjälle myyntiin, Etuovi.com maksaa koko ilmoitushinnan takaisin.

asunnon itsemyynti vinkit
Tumma seinä tekee makuuhuoneesta tunnelmallisen.

Uudehko rivitalokohteemme myytiin lopulta alle viikossa! Heti ensimmäisenä päivänä hyödynsin myös Etuovi.com Kärki -lisänäkyvyyttä, koska halusin että mahdollisimman moni on tietoinen myynnissä olevasta kohteestamme heti myynnin alkaessa. Lisäksi jaoin ilmoitusta ahkerasti omissa verkostoissani.

Tsemppiä kaikille asunnon myyntiä suunnitteleville – itsemyynti voi olla sinullekin hyvä vaihtoehto ja Etuovi.comin takuuvälittäjistä löytyy tarvittessa myös alan ammattilaiset hoitamaan homman!

Jos harkitset asunnon myyntiä itse tai välittäjän avustuksella, tutustu myyntioppaaseemme

Kurkkaa myös ostoilmoitukset – joku saattaa etsiä juuri sinun kotiasi! 

Lue lisää kokemuksia asunnon myynnistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio