Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Kesä on vuokra-asuntojen kiihkeintä vaihtoaikaa. Kun moni etsii unelmiensa asuntoa samaan aikaan, kannattaa jo etukäteen miettiä, miten varmistaa itselle mieluisa koti. Asunnonvaihto oli ajankohtaista myös 20-vuotiaalle yliopisto-opiskelija Fridalle. Vaikka laadukkaista vuokra-asunnoista voi joutua kisaamaan, sai Frida vuokrattua haluamansa asunnon. Tässä hänen vinkkinsä omaa unelma-asuntoaan hakeville.

Tässä se on, unelmien asunto eli yksiö Turun Itäisessä keskustassa. Kuva: Frida

1.Tallenna vahti

Asuntosivustolla pystyt räätälöimään itsellesi hakuvahdin, johon voi tallentaa esimerkiksi asunnon toivotun sijainnin, neliömäärän, vuokran sekä muita hakuehtoja. Vahti ilmoittaa sähköpostiisi joka kerta, kun toiveitasi vastaava asunto lisätään sivustolle. Itse tallensin vahdin Vuokraovi.comiin ja jäin odottamaan tuloksia.

Yhtenä iltana sähköpostiini sitten kilahti ilmoitus eräästä asunnosta Turun itäisessä keskustassa. Päätin siltä istumalta, että tämä olisi mun kämppä! En jäänyt haikailemaan vaan pistin heti sivuston kautta viestiä vuokravälittäjäfirmalle. Tästä pääsemmekin vinkkiin numero kaksi.

Lue myös: Vuokra-asunnon etsijälle on nyt runsaasti vaihtoehtoja tarjolla

2. Ota heti yhteyttä vuokranantajaan tai välittäjään

Vuokra-asunnot menevät usein todella nopeasti, siksi on tärkeää toimia heti, kun mieluinen asunto löytyy. Vaikka olin jo jättänyt asunnosta yhteydenottopyynnön netin kautta, päätin myös soittaa. Aamulla heti kellon lyödessä yhdeksän soitin välittäjälle ja kerroin olevani todella kiinnostunut asunnosta, ja hän kehoittikin minua lähettämään hakemuksen. Kysyin, olisiko välittäjä kiinnostunut videohakemuksestani ja sain myöntävän vastauksen. Seuraava vinkki onkin:

3. Tee videohakemus!

Koska elämme poikkeuksellista aikaa, kaikki välittäjät eivät välttämättä järjestä asuntonäyttöjä kasvokkain kuten normaalitilanteessa. Välittäjä, jonka kanssa juttelin sanoikin, että videohakemus on todella suuri etu juuri nyt. Videolta saa mielikuvan vuokralaisesta, kun taas paperinen hakemus saattaa vaikuttaa persoonattomalta.  Videohakemuksella voi normaalitilanteessakin  erottua edukseen varsinkin, jos samaa asuntoa hakee useampi ihminen.

Vuokra-asunto Turun keskustassa
Videohakemuksessa kerroin kaipaavani sekä kaupunki- että puistoympäristöä. Kuva: Frida

Videolla kannattaa tuoda esiin persoonaansa ja perustella miksi juuri sinä olisit sopiva vuokralainen kyseiseen asuntoon.  Minä kerroin videossani itsestäni ja kuvailin millaisessa asunnossa haluaisin asua sekä millä alueella. Mainitsin olevani savuton ja luottotietojeni olevan kunnossa.

Videostani tuli persoonallinen, kun kerroin, että unelma-asuntoni olisi lähellä sekä yliopistoa että työpaikkaani ja rauhallisella asuinalueella. Asunnon lähellä saisi olla puistoja, sillä rakastan sekä kaupungin sykettä että luonnossa oleskelua. Lopuksi kerroin vielä, että minusta vuokranantaja saisi pitkäaikaisen sekä luotettavan vuokralaisen, sillä tulen asumaan opintojeni takia Turussa ainakin seuraavat neljä vuotta. Jos etsii asuntoa pitkäksi aikaa, kannattaa se tuoda esiin sekä video- että kirjallisessa hakemuksessa, sillä vuokranantajat eivät halua vuokralaisen vaihtuvan jatkuvasti.

4. Kerro hakemuksessa suosittelijasta

Asuntohakemukseen voi laittaa myös suosittelijan. Mieti, onko sinulla esimerkiksi joku luotettava sukulainen, joka voisi kertoa sinusta vuokranantajalle. Myös edellistä vuokranantajaa tai omia vanhempia voi pyytää. Suosittelijan yhteystiedot voit kirjoittaa hakemuksen loppuun. Tärkeintä on, että suosittelija tuntee sinut ja voi tarvittaessa kertoa, millaisen vuokralaisen sinusta saa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua ja onnea kaikille hakijoille vuokra-asuntojahtiin!

Aloita unelmien vuokra-asunnon etsiminen Vuokraovi.comissa!

Täältä löydät tietoa eri kaupunkien vuokratasoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio