Etuovi.com

Oma toimitus

Tiina myi Espoon Latokaskessa sijaitsevan erillistalon, joka saattaa olla jollekin tuttu Tiinan kirjoittamasta Design Wash -nimisestä sisustusblogista. Tiina päätyi myymään taloa itse, sillä koki hallitsevansa niin kuvaamisen, esittelytekstin laatimisen, näyttöjen järjestämisen kuin tarjous- ja myyntiprosessinkin itse. Ja niin hallitsikin! Taloa kävi katsomassa hyvä määrä kiinnostuneita ja tarjouksiakin tuli useampia. Paras tarjous hyväksyttiin ja talo myytiin. Tästä blogijutusta löydät Tiinan vinkit oman kodin myymiseen.

EDIT: Oletko jo kokeillut Etuovi.comin hintalaskuria? Laskurin antama hinta-arvio perustuu muiden samankaltaisten asuntojen hintapyyntöihin ja kertoo, millaista hintaa asunnostasi kannattaa pyytää. Voit laskea asuntosi hinta-arvion, kun olet kirjautunut Etuovi.comiin. Tekemäsi hinta-arviot tallentuvat profiiliisi.  Kirjaudu tästä!

Kuva: Tiina Ilmavirta, Designwash

Tiinan myymä koti on vuonna 1978 rakennettu erillistalo, jossa on 112,5 neliötä kahdessa kerroksessa.  Ennen myymistä kunnostettiin talon julkisivu ja piha. Myös sisällä tehtiin pieniä parannuksia.

Kuva: Tiina Ilmavirta, Designwash

Sisustusblogia pitävälle Tiinalle ilmoituskuvien ottaminen itse oli luonnollinen valinta. Ennen valokuvausta ja esittelyjä koti siivottiin ja pientä stailausta tehtiin tuomalla sisälle tuoreita kukkia ja järjestelemällä. Ilmoituksen kuvien ja esittelyiden yhteydessä haluttiin antaa kodista mahdollisimman totuudenmukainen kuva. Täältä löydät sisustussuunnittelijan vinkit asunnon myyntistailaukseen

Tiinan myymä koti herätti heti kiinnostusta ja yhteydenottoja tuli paljon puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Tiina jakoi myynti-ilmoitusta myös omassa blogissaan ja sosiaalisessa mediassa, missä se saikin runsaiden jakojen ansiosta paljon näkyvyyttä.

Myytävässä kodissä järjestettiin yhteensä kymmenen näyttöä, joista kaksi oli yleisnäyttöjä. Kaikki näytöt olivat yhden viikon sisällä, eli joka päivä kävi useampi perhe katsomassa.

Tiinan vinkit oman kodin myymiseen

  1. Ole rehellinen – Älä valehtele mistään, milloinkaan tai missään vaiheessa. Valheet tulevat esille ennemmin tai myöhemmin, ja ne kääntyvät itseäsi vastaan. Jos et tiedä jotain asiaa, myönnä se ja selvitä.
  1. Panosta valokuviin – Palkkaa tarvittaessa ammattilainen. Hyvät laadukkaat kuvat herättävät kiinnostuksen. Kaikkia paikkoja ei tarvitse kuvata, mutta kodin parhaat palat ehdottomasti esille. Siivoa ja karsi suuri tavaramäärä ennen kuvauksia. Kuvissa on hyvä näkyä asuntoa, ei vain sisustusta, vaikka sisustuksella hahmottaakin tiloja paremmin. Lue täältä kullanarvoiset vinkit asunnon myyntikuvien ottamiseen
  1. Faktat ilmoitukseen – Laita asunnosta kaikki mahdollinen tieto esille, niitä kuitenkin kysellään. Mitä kattavampi ilmoitus, sen parempi. Oikolue ilmoitus useampaan kertaan. Muista pohjapiirrustus.
  1. Oikea hinta – Älä ylihinnoittele, jos haluat tosissasi myydä.
  1. Asiakirjat esillä – Ota asuntoesittelyyn asiakirjat esille luettavaksi esim. kuntokartoitus, isännöitsijätodistus, asuntoilmoitus ja tarjouspohja.
Kuva: Tiina Ilmavirta, Designwash

Tiinan mielestä asunnon myyminen oli mukava prosessi aina ilmoituksen laatimisesta tarjouskilpailuun asti. Tarjouksia tuli useita ja haastavimmaksi osuudeksi asunnon myymisessä osoittautuikin niiden vertaileminen. Osan tarjouksista ollessa ehdollisia ja osan ehdottomia, korkein tarjous ei välttämättä aina ole paras. Tällä kertaa korkein tarjous kuitenkin vei voiton ja talosta saatu hinta ylitti pyyntihinnan.

Tarjoukset tulivat sähköpostitse ja puhelimitse. Kun tarjous hyväksyttiin, tehtiin siitä vielä kirjallinen tarjous valmista pohjaa käyttäen (Etuoven sivuilta ladattu versio). Kauppakirjat kirjoitettiin itse vanhaa kauppakirjapohjaa käyttäen.

Tämän positiivisen kokemuksen myötä Tiina suosittelee myymään asuntonsa itse mikäli ei pelkää kohdata ihmisiä ja pystyy olemaan paikalla esittelemässä. Myyjä kun tuntee asuntonsa parhaiten itse. Etuoven sivuilta löytyi hyvät ohjeet asunnon myymiseen.

Kiitos Tiinalle myyntitarinan jakamisesta ja hyvistä vinkeistä! 🙂

-Juulia

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 9.3.2017 ja uudelleen 29.12.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio