Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Habitare-messut 2018 tarjosivat edellisten vuosien tapaan runsaasti silmänruokaa sisustajalle ja ideoita asumiseen. Päivä meni mukavasti toinen toistaan esteettisempiin messuosastoihin, inspiroivaan Signals-näyttelyyn ja nuorten muotoilijoiden taidonnäytteisiin tutustuessa.  Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin suosikkini Habitaren tämänvuotisesta tarjonnasta.

Värejä ja leikkisyyttä

Trendianalyytikko Susanna Björklund kertoi puheenvuorossaan muotoilija Ingrid Fetell Leestä, joka on tutkinut asioita, jotka tuottavat ihmisille iloa. Tällaisia asioita olivat muun muassa kuumailmapallot, sateenkaaret ja ilotulitukset – siis värikkäät ja muodoltaan pyöreät asiat. Kotia sisustaessa ei kannata unohtaa iloa ja leikkisyyttä!

Skannon värikäs osasto design-herkkuineen tuotti ainakin allekirjoittaneelle iloa. Osaston katseenvangitsijana toimi B&B Italian Up 5_6 -tuoli (tuttavallisemmin Big mama), joka on klassikko jo vuodelta 1969. Myös Moooin näyttävä kattovalaisin ihastutti.

Kotimaisen huonekaluyritys Hakolan osasto valittiin Sisustustoimittajat ry:n toimesta parhaaksi messuosastoksi. En ihmettele, olihan se hurmaava näky hehkuessaan keltaisen ja vaaleanpunaisen herkullisissa sävyissä. Sohvien lisäksi ihastelin uutuuksia, kuten Noma-lepotuolia ja Edit-kirjahyllyä.

Inspiroidu värikkäistä kodeista Ideat & Vinkit -galleriassa

Lämpimät sävyt säväyttävät

Lämpimät ruskean ja terrakotan sävyt ovat taas suosiossa, mukavaa vaihtelua pitkän mustavalkoisen ja harmaan kauden jälkeen. Marimekon klassikkokuosi Unikko on saanut uudet ruskeat sävyt ja Tiiliskivi-teksiilien syyssävy on poimittu terrakottalaatoista. Kollegani kertoi saaneensa näistä sävyistä tarpekseen 70-luvulla, mutta minun silmääni ne miellyttävät kovasti.

Aitoja materiaaleja ja eleetöntä estetiikkaa

Siinä missä vahvat värit ja leikkisät muodot trendaavat vahvasti, myös eleettömän estetiikan ja harmonisen tyylin ystäviä hemmotellaan. Yksi trendinäytely Signalsin kantavista teemoista tällä kertaa oli ”paljas ja puhdas”. Teema korostaa aitoutta, empatiaa ja vastuullisuutta, jotka voivat sisustuksessa näkyä esimerkiksi luonnonläheisinä materiaaleina, kestävinä hankintoina, epätäydellisyytenä ja kädenjäljen näkymisenä.

Lapuan kankureiden ihania tekstiilejä ei vaan voinut olla koskettelematta – niinhän se on, että luonnolliset materiaalit tuntuvat ihoa vasten kaikista parhaalta. Kodin pitää tuntua hyvältä.

Myös Anno ihastutti jälleen harmonisella estetiikallaan. Pellavaa, villaa, keramiikkaa ja jalan alla ihanalta tuntuvia mattoja – kyllä kiitos!

Habitare-messut 2018

Habitaressa on kiva bongailla myös pienempiä kiinnostavia brändejä, joista tähän haluan nostaa Tikaun. Yritys yhdistää skandinaavisen designin ja intialaisen käsityöperinteen, ja toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Sisustusvalikoimaan kuuluu esimerkiksi kauniita mattoja ja muita tekstiilejä sekä ihania pienesineitä.

Oma lempparitrendejäni ovat ehdottomasti persoonallisuus ja aitous, rohkeus tavoitella juuri niitä omia asumis- ja sisustusunelmia. Minkälainen koti sinun mielestäsi on ihanin?

Lisää Habitare-kuvia löydät Ideat & Vinkit -galleriasta

-Juulia

Yksi kommentti sivuun “Habitare-messut 2018 – silmänruokaa sisustajalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio