Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Tervetuloa iloiseen kotiin! Tämä on todellakin ensivaikutelma, kun astuu sisälle tähän Helsingin Kalliossa sijaitsevaan asuntoon. Kodin värikäs ilme on niin raikas ja energinen, että sisälle astuessa tulee väkisin entistäkin paremmalle tuulelle. Tämä 72 neliöinen koti ja sen värikäs sisustus saattaa olla jollekin ennestään tuttu @fundinavian -nimisestä Instagram-blogista. Täällä asustelee kolmihenkinen perhe, johon kuuluvat vanhemmat ja pieni poika.

värikäs sisustus skandinaavinen ruokailutila

värikäs sisustus skandinaavinen ruokailutila

Värikäs sisustus tummien pintojen sijaan

Kun asukkaat vierailivat asunnossa ensimmäistä kertaa, oli sen ilme melkoisen erilainen. Pinnoilla oli käytetty tummia sävyjä ja sisustus oli jokseenkin rock-henkinen. Asukkaat kuitenkin tunnistivat tummien pintojen alla piilevän potentiaalin ja päättivät remontoida asunnosta mieleisensä kodin – sopivan kokoisia ja hintaisia asuntoja kun ei toivotulla alueella ollut turhan usein myynnissä. Suoritettiin pintaremontti, jossa seinät ja lattia saivat osakseen reilusti valkoista maalia. Vaaleat pinnat toivat tullessaan ihanan valoisuuden, joka on asukkaille todella tärkeää kodin viihtyisyyden kannalta.

värikäs sisustus skandinaavinen vierashuone ikkuna

Asuntoon tulee kuitenkin valoa vain yhdellä seinällä olevien ikkunoiden kautta, jolloin vanhempien makuuhuone ja keittiö eivät saa osakseen suoraa päivänvaloa. Makuuhuoneen osalta asia on ratkaistu niin, että vierashuoneen ja makuuhuoneen väliin on tehty ikkuna, joka onkin hauska yksityiskohta. Asukkailla on haaveissa toteuttaa keittiöremontti, jonka yhteydessä myös keittiöön tehtäisiin ikkuna.

värikäs sisustus vierashuone

värikäs sisustus skandinaavinen vierashuone

Perheen lempipaikka kodissa on valoisa ja tilava vierashuone, jossa on mukava leikkiä ja loikoilla sängyllä. Täällä katse kiinnittyy kuvittaja Matti Pikkujämsän maalaukseen, johon myös asukkaat ihastuivat heti sen nähtyään. Saman taiteilijan käsialaa on myös virashuoneen sängyn yläpuollelle ripustettu perhepotretti. Täältä löytyi myös ihan huikea juttu, nimittäin Ikean lastenkeittiöstä itse tuunattu gyroskioski. Niin hieno!

värikäs sisustus skandinaavinen vierashuone

Kodin asukkaat ovat innokkaita sisustajia. Asuntoon sopivia hankintoja bongaillaan usein ja paljon tehdään myös itse. Tästä kodista näkyy, että se on asukkailleen tärkeä paikka ja jokainen esine on huolellisesti valittu. Salaisuus siihen, miten koti pysyy siistinä on seuraavanlainen; kun jokainen tavara on sellainen että se miellyttää silmää ja sillä on oma paikkansa, tavarat pysyvät järjestyksessä. Näinhän se on!

värikäs sisustus skandinaavinen olohuone

Asunnon sisutus on skandinaavinen ja värit näyttelevät siinä isoa roolia. Sisustusta ihaillessa ei voi olla ajattelematta, että osasipa sitä itsekin käyttää värejä näin luontevasti! Värejä, kuoseja ja printtejä on yhdistelty tämän kodin sisustuksessa todella ansiokkaasti. Värikäs sisustus korostuu upeasti valkoisia pintoja vasten. Vinkkejä skandinaaviseen sisustustyyliin löytyy Etuovi.com Sisustuksen ideagalleriasta

värikäs sisustus skandinaavinen lastenhuone

Myös lastenhuoneessa pinnat ovat vaaleat. Värikkäät lelut, printit ja huonekalut tuovat ihanan reipasta fiilistä huoneeseen. Lapsen huoneen punainen penkki on itse tuunattu. Nupit ja jalat on vaihdettu ja päälle on ommeltu pehmuste Marimekon kankaasta. Täältä löytyy ideoita lastenhuoneen sisustamiseen

Asukkaiden mukaan Kallio sopii mainiosti myös lapsiperheen asuinalueeksi. Läheltä löytyvät tarvittavat palvelut päiväkodeista kouluihin ja viihtyisiin kahviloihin. Vaikka taloyhtiössä ei omaa leikkipihaa olekaan, lähistöltä löytyy paljon leikkipuistoja. Kadulta kantautuu asuntoon ääniä, mutta nehän kuuluvat kaupunkielämään. Tutustu tästä tarkemmin Kallioon asuinalueena

Tältä asunto näyttää parin pikkuviikarin silmin

-Juulia

Lisää sisustusvinkkejä: Etuovi-sisustusblogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio