Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Tämä tyylikäs koti Kauniaisissa on kolmihenkisen perheen koti. Ulkoa tummalla tiilellä verhoiltu talo kätkee sisäänsä avaran ja valoisan, noin parisataaneliöisen asunnon.  Täällä 70-luvun puitteet ja alkuperäiset materiaalit yhdistyvät ajattoman moderniin sisustustyyliin ja designiin. Avara ja valoisa yläkerta isoine ikkunoineen ja tunnelmallinen alakerta muodostavat yhdessä upean kokonaisuuden. Täällä on fengshuit kohdillaan!

Kylässä-juttusarjassa pääset kurkistamaan erilaisiin, kiinnostaviin suomalaisiin koteihin, jotka ovat asukkaidensa näköisiä. 

keittiö ruokailutila

Asunnon alkuperäset pinnat ovat säilyneet todella hyvässä kunnossa ja suurin osa niistä onkin päätetty jättää ennalleen. Jopa kylpyhuoneet kaakeleineen ovat todella hyvässä kunnossa.

Keittiö on kuitenkin kokenut täydellisen remontin. Täysin valkoisen keittiön ilme on todella raikas ja se sopii täydellisesti talon henkeen. Keittiön kaapistot ovat puusepän tekemät. Lattiaan valittiin laatta, joka voidaan latoa kalanruotokuvioon yläkerran muiden tilojen lattiaa peittävän parketin tapaan. Myös Liisamaija on kerännyt aikaisempaan juttuunsa hyviä esimerkkejä kauniista kalanruotoladonnasta niin parketissa kuin laatoissakin.

Jos kaipaat ideoita omaan keittiöremonttiin, niitä löytyy lisää ideagalleriasta.

keittiö

Keittiöstä haluttiin tehdä oma tilansa sen sijaan että olisi tehty avomallinen keittiö. Kun vieraat viihtyvät ruokailutilan pöydän ääressä, keittiöön saa tiskit ja sotkut piiloon. Keittiön ja ruokailutilan erottaa toisistaan tyylikäs liukuovi.

ruokailutilaLattiassa on aivan ihana kalanruotoparketti. Se näytti hyvältä 70-luvulla ja näyttää edelleen.

olohuone

Tämän kodin asukkaat pitävät sisustamisesta ja rakastavat tyylikästä designia. Kun asuntoon muutettiin, ei haluttu kaikkea hankkia kerralla vaan tunnustella ensin, mitä asunto kaipaa ja minkälaisia hankintoja kannattaa tehdä.

olohuoneYläkerta on keittiötä, kylpyhuonetta ja makuuhuoneita lukuun ottamatta avonaista tilaa, jonka läpi isoista ikkunoista tulviva valo kulkee.  Olohuone jakautuu kahteen osaan – isompaan oleskelutilaan sekä TV-tilaan. Olohuoneesta pääsee koko yläkerran levyiselle parvekkeelle.

Olohuoneen vaaleaa värimaailmaa maustavat oranssit yksityiskohdat ja lämmintä tunnelmaa tuovat marokkolaiset matot.

Katso lisää ideoita olohuoneen sisustukseen Etuovi.com Sisustuksen ideagalleriasta

säleikköseinä

tv-tila

Tv-tila lukeutuu asukkaiden lempipaikkoihin kotona. Se on visuaalisesti vaikuttava petroolinsinisine sohvineen ja näyttävine taideteoksineen.  Tila on kuitenkin ennen kaikkea ihana oleskelutila – erikoisen muotoinen, pesämäinen sohva on nimittäin ehkä maailman mukavin istua. Ploum-sohva on Bouroullecin veljesten suunnittelema ja Ligne Rosetin valmistama. Myös  tv-taso on keittiön kaapistojen tapaan puusepän tekemä. Se istuu ympäristöönsä eleettömän tyylikkäästi.

lintuvalaisin

Tässä kodissa voi nähdä useita ajattomia design-klassikoita ja upeita valaisimia. Vanhempien makuuhuoneen katseenvangitsijana toimii tämä kaunis lintuaiheinen yksilö. Se bongattiin häämatkalla pariisilaisesta sisustusliikkeestä ja hankittiin myöhemmin myös omaan kotiin.

eteinen

Alakerrassa, heti kotiin sisään tullessa vastassa on eteinen ja Eero Aarnion suunnittelema ihana Pastilli-tuoli.

takkahuone

Alakerrasta löytyvät myös työhuone ja takkahuone. Matala huonekorkeus ja alkuperäiset puiset seinäpaneelit tekevät takkahuoneesta ihanan tunnelmallisen.

Katso videolta, miltä tämä koti näytti yhden pariskunnan silmin:

Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio