Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Ihanaa! On kesä! Toukokuu on herättänyt kaikki ihanalla lämmöllään ja tänä vuonna mökkikausi alkaa useamman mökin omistajalla aiemmin kauniiden säiden ansioista. Kesän myötä mökillä touhutaan paljon kaikenlaista. Aikaa vietetään mökkikeittiössä, saunassa, laiturilla…

Mökillä vietetyn ajan vaatimukset ja tottumukset ovat muuttuneet  – enää ei haluta kolmen kuukauden työleiriä, jonka jälkeen pääsee jälleen töihin lepäämään. Mökille mennään viihtymään ja rentoutumaan, joten fiilis halutaan helpoksi ja keveäksi. Loma saa olla lomaa!

lomatunnelmaa mökillä

Kuva: Hobby Hall / Atom-retkipöytäsetti, hamam-pyyhkeet, Guzzini Glam -kulhot ja JBL Go langaton kuuloke. Taitettavat retkikalusteet ja kevyet astiat sekä pyyhkeet helpottavat kesäretkiä.

Kesämökit eivät myöskään ole enää ”käytöstä jääneiden”  tavaroiden kaatopaikkoja, vaan mökkejä sisustetaan ja remontoidaan harkiten, mikä tahansa ei enää kelpaa. Mökille halutaan valmiimpaa fiilistä – on helppo mennä ja helppo lähteä. Kesämökin säilytysratkaisut ovat usein aika minimaalisia ja se on hyvä ottaa huomioon, kun rahtaa keväällä omaisuutta mökille.

Mökille kannattaakin hankkia valmiiksi pieneen kokoon menevää, mutta käytännöllistä tavaraa. Hankinnat mökille kannattaa tehdä harkiten. Kun ostaa kauniin sekä laadukkaan tuotteen, se on ilo silmälle eikä sitä tarvitse piilottaa kaappiin. Mietin yhteistyössä Hobby Hallin kanssa, miten saada kivaa fiilistä mökille, jotta voi päästä leppoisasti lomatunnelmaan. Tässäpä siis minun valintani, mitä minä mielelläni ottaisin omalle mökilleni!

Mökkikeittiöön

Kesäkeittiö on usein mökin sydän. Mökillä ruoan valmistuksessa käytettävät yritit ja vihannekset voi säilyttää käden ulottuvissa kivoissa vihannessangoissa, jollei ole omaa ryytimaata.

vihannessangot mökkikeittiössä

Kuva: Hobby Hall / Yrttisanko

Mökkikeittiöön voi kerätä ihan omaa mökki-fiilikseen sopivaa sarjaa ja astiastoa, joka on ajatonta ja iätöntä. Sellainen on vaikkapa tämä ihana Kastehelmi-sarja. Sarja on aina yhtä käytännöllinen ja sopii kaikenlaiseen kattaukseen – niin arkena kuin juhlana.

mökkikeittiön Kastehelmi-astiasto

Kuva: Hobby Hall / Kastehelmi. Nyt ostaessa Kastehelmi-leipälautaset, saa tämän pirteän peltipurkin kaupan päälle! 

Mökkisaunaan

Kauniita ja kevyitä Hamam-pyyhkeitä voi käyttää pyyhkeinä, mutta ne toimivat hyvin myös torkkupeittona tai huivina viileinä kesäiltoina. Hamam-pyyhe eli fouta kuivuu nopeasti – kyseessä on siis monipuolinen tuote!

mökkituliainen

Kuva: Hobby Hall 

Myös ihanat saunassa käytettävät saippuat ja vartalonhoitotuotteet antavat heti loman alkuun pientä ylellistä fiilistä. Mökkisaunasta syntyy hetkessä pieni ja ylellinen rentouttava spa koko poppoolle. Näitä voisin varata saunalle myös kesän tulevia mökkivieraita varten!

jotain uutta mökkisaunaan Kuva: Hobby Hall

Hobby Hall mökkituliaiset

Kuva: Hobby Hall / Nurme saunatuotteet

Laiturille

Kesämökille voi hankkia jotain uuttakin ja erilaista – ellei halua eristäytyä täysin hiljaisuuteen. Etenkin jos mökillä haluaa kuunnella helposti musiikkia! Hobby Hallin valikoimista löytyy esimerkiksi kätevänkokoinen langaton kaiutin. JBL Go on pieni ja  kevyt Bluetooth-kaiutin – sen avulla onnistuu mahtava äänentoisto musiikille, mutta myös puheluille. Tämän pienen ihmepurkin avulla viihtyvät muuten myös perheen teinit mökillä!

Hobby Hall langattomat kaiuttimet

Kuva: Hobby Hall / JBL -langaton kaiutin

Kesä on vasta alussa ja mökkikausi myös! Ennen kaikkea kannattaa miettiä, millaisen mökkiloman haluat ja hankkia tavarat sen mukaan. Jos etsit mökki-inspiraatiota tai jotain tuotetta, mutta et löytänyt sitä edellä mainituista, niin kannattaa kurkata Hobby Hallin sivuilta. Sieltä löydät muutenkin kaikkea kivaa kesään, mökille, terassille ja kotiin!

Lisää kesäisiä ideoita omalle mökillesi löydät myös Etuovi.comin ideagalleriasta.

Jos olet menossa kesävieraaksi jonkun muun mökille, lue myös Iltalehden toimituksen valinnat, mitä viedä tuliaisiksi mökille.

Ihanaa kesää ja kärpäsiä!

Terkuin,

Kati

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio