Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Tervetuloa kylään nuoren parin kotiin, jota on sisustettu rohkeasti omaksi kodiksi ja omiin tarpeisiin. Täältä ei puutu kekseliäitä ratkaisuja, eikä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tästä rivitalokolmiosta löytyy jopa elokuvahuone!

Kylässä-juttusarjassa pääset kurkistamaan erilaisiin, kiinnostaviin suomalaisiin koteihin, jotka ovat asukkaidensa näköisiä. 

Makuuhuoneesta elokuvahuone
Kuva: Jonathan Melartin

Etsinnässä pitkänomainen makuuhuone rivitalokolmiosta

Kun isäntäparimme etsi itselleen uutta yhteistä kotiaan, olivat hakukriteerit hieman tavallisesta poikkeavat. Etsinnässä oli rivitalokolmio kahdella makuuhuoneella, joista toisen tulisi olla kapeahko, mutta pitkä. Tähän tilaan haluttiin remontoida elokuvahuone. Kuin sattuman kauppaa, tällainen unelmakoti löytyikin, ja pian päästiin remppahommiin.

Makuuhuoneesta elokuvahuone
Asunnon pohjakuva. Elokuvahuone on heti eteisen yhteydessä.

Elokuvahuone ja DIY-akustiikkapaneelit

Seinät tuli tietysti maalata leffahuoneessa mustaksi. Lattian muovimatto sai päällensä kokolattiamaton ja kattoon ripustettiin musta, ääntä absorboiva kangas. Katon kangas on laskostettu rimojen avulla, jotka lepäävät sivuilla kulkevien johtokourujen päällä. Ratkaisu on siis myös helposti purettavissa ja leffahuone muutettavissa takaisin ”tavalliseksi” makuuhuoneeksi. Moottoroitu valkokangas verhoineen laskeutuu ikkunan eteen, joten tilan saa pimennettyä täysin.

Makuuhuoneesta elokuvahuone
Kuva: Jonathan Melartin

Seinille kiinnitetyt tee-se-itse -akustiikkapaneelit ovat mielestäni tämän leffahuoneen hienoimpia innovaatioita. Solumuovia, halkaistuja pahvisia putkia, sekä huopapäällyste tekevät näistä sekä edulliset, toimivat että uniikit äänenvaimentajat. Huoneen takaosaan jää tilaa myös tietokoneelle.

Elokuvahuoneessa oma huone myös leffoille

Kuten edellä esitetystä pohjakuvasta voi nähdä, on huoneen yhteydessä myös vaatehuone. Vai sanoisinko videovuokraamo!? Paitsi että nämä elokuvat ovat ikiomia. Ikioma leffavuokraamo on vuorattu kauniisti elokuvajulisteilla ja kaikki Oscar-voittajat ja klassikot ovat helposti löydettävissä avohyllyiltä.

Makuuhuoneesta elokuvahuone

Makuuhuoneesta elokuvahuone

Rohkeasti tummaa myös päämakuuhuoneeseen

Elokuvahuone ei ole asunnon ainoa tummasävytteinen tila, vaan myös pariskunnan makuuhuoneesta löytyy tumman puhuvia sävyjä. Mustat, hennosti kuvioidut tapettipinnat ovat saaneet rinnalleen luumunsävyisen maalin, Tikkurilan Kätkö X502. Sisustuksessa on käytetty vastaväriparia, keltaista ja lilaa, ripauksella kultaa. Myös tämän tunnelmallisen makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone.

Makuuhuoneesta elokuvahuone
Kuva: Jonathan Melartin

Tee-se-itse Saunaremontti – ja mitäpä muuta kuin mustaa!

Myös saunatilat remontoitiin muuton yhteydessä. Vanha ”perussauna” suorilla ja kapeilla lauteilla sekä kellastuneella puupinnalla tuntui tylsältä. Valtava muutos rentouttaviin saunahetkiin syntyi sipaisulla tummaa paneelisävytettä sekä uusilla L-mallisilla leveillä lauteilla.

Jos mietit, taipuisiko tämä laudemalli Sinun saunaasi, tämän saunan koko on 170x150cm, oven ollessa lyhyemmällä sivulla.

Makuuhuoneesta elokuvahuone
Kuva: Jonathan Melartin

Vanha seinäkiinnitteinen kiuas sai väistyä uuden pilarikiukaan tieltä. Kiukaan taustaseinään asennettiin yhtenäinen kivilaattapaneeli, joka valaistiin ylhäältä päin. Ylälauteiden alta tulee epäsuoraa valoa yksittäisillä ledeillä, jotka valaisevat samalla myös keskilaudetta. Yllättävän pienellä muutoksella sauna sai asukkaidensa näköisen ilmeen!

Lisää sauna-aiheisia inspiraatiokuvia ja blogipostauksia löytyy kliks täältä

Makuuhuoneesta elokuvahuone
Kuva: Jonathan Melartin

Tässä kodissa on tehty paljon itse ja maltillisella budjetilla. Myös kodinhoitotila järkeistettiin uusilla kalusteilla, ja saatinpa tännekin sitä tummaa sävyä käsiteltyjen kattopaneeleiden avulla.

Pääsemme pian kurkistamaan myös pariskunnan keittiöön. Mitäs luulet, onkohan sielläkin mustaa? 😉

Memmu

PSST… Hakusanalla ”kotiteatteri” löysin Etuoven ideoista ja vinkeistä muitakin leffahuoneita!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio