Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Tänä vuonna kesä päätti saapua aikaisin ja täydellisistä terassikeleistä ollaan päästy nauttimaan jo hyvän aikaa. Pääsimme viettämään mukavan perjantai-iltapäivän Pirkkalassa sijaitsevan omakotitalon terassilla, jolla kyllä kelpaa näistä mahtavista keleistä nautiskella. Ja voi nautiskella niinä hieman harmaampinakin päivinä, nimittäin osa terassista on lasitettu. Terassin lasituksen myötä taloon tuli uusi olohuone ja terassin käyttökausi piteni huomattavasti.

Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Tämän omakotitalon pihalle asennettiin lasiterassi noin vuosi sitten ja siihen on oltu enemmän kuin tyytyväisiä. Aikaisemmin katoksen virkaa toimitti markiisi, joka ei kuitenkaan tuntunut tuovan tarvittavaa suojaa. Talo sijaitsee tuulisella tontilla, joten lasituksen ajateltiin tuovan lisämukavuutta terassilla oleskeluun.

Ja niinhän se toikin! Kuten suurimalla osalla muistakin Lumonin asiakkaista, tälläkin perheellä terassilla oleskelu lisääntyi terassilaisen asentamisen jälkeen selvästi, sillä nyt terassilla on mukava olla tuulisemmallakin säällä. Ja erityisen viihtyisää terassilla on istuskella silloin, kun kesäsade ropisee lasiovia vasten.

Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Sopiva lasiterassi juuri tähän kotiin

Lasiterassin asennuksesta jäi hyvä maku suuhun, prosessi nimittäin sujui jouhevasti alusta loppuun.

Lasiterassiprojekti alkaa kunnasta riippuen rakennusluvan hakemisella tai ilmoittamalla lasiterassin rakentamisesta tarvittaville tahoille. Tämän lasiterassin rakentamiseen ei tarvittu rakennuslupaa, sillä paikalla oli terassi jo entuudestaan. Lumonilta saa tarvittaessa apua lasiterassin rakentamiseen liittyvien lupien hakemiseen ja ilmoitusten tekoon.

Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Oli sitten tekemässä kokonaan uutta terassia tai remontoimassa vanhaa, on hyvä varmistua siitä, että maaperä on otollinen lasiterassin rakentamiselle. Lumon rakentaa mielellään sekä perustukset että terassilasituksen, jotta voidaan varmistua rakenteiden kestävyydestä. On myös tärkeää, että lasiterassi istuu niin rakenteidensa kuin ulkonäkönsäkin puolesta talon julkisivuun.

Tässäkin kohteessa lasiterassille rakennettiin samalla uudet perustukset, sillä kallioinen tontti ja terassin muoto asettivat omat haasteensa. Niiden vuoksi terassin rakenteita jouduttiin hieman räätälöimään matkan varrellakin, jotta kattopalkit saatiin sijoitettua oikeille kohdille. Aivan suoraviivainen asennusprosessi ei siis ollut, mutta se ei ollut mikään ongelma. Lumonin myyjä piti asukkaat mallikkaasti ajan tasalla kaikista tarvittavista muutoksista ja työvaiheista.

Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Lumonin terassilasit voi valita puitteettomina ja parvekelasien tapaan sivuun liukuvina tai tavalliseen tapaan sivuun liukuvina lasiovina. Tässä kohteessa päädyttiin jälkimmäiseen ratkaisuun, johon onkin oltu oikein tyytyväisiä. Liukuovien sivuun vetäminen on todella helppoa ja nopeaa.

Tähän mökkikohteeseen valittiin puitteettomat terassilasit, lue lisää!

omakotitalo lasitettu terassi
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com

Kesäjuhlien paras paikka

Lasiterassin sisustamisessa on vain mielikuvitus rajana, se toimii niin ruokailutilana, oleskelutilana kuin vaikka jonkinlaisena harrastetilanakin.

Kesä on myös  kaikenlaisten juhlien aikaa, tässäkin kodissa vietetään tänä kesänä rippijuhlia. Lasiterassi antaa mukavasti lisätilaa kun koti on täynnä juhlaväkeä eikä säästä tarvitse stressata.  Lasiterassista saa ihanan viihtyisän sisustamalla sen kauniilla tekstiileillä ja kukkaistutuksilla. Illan hämärtyessä tunnelmaa tuovat lyhdyt ja valosarjat.

Suomen kesä ei suinkaan aina ole yhtä antelias lämmön suhteen kuin tänä vuonna, joten terassilämmitin on mukava lisävaruste lasitetulle terassille. Tältä terassilta löytyy sekä perinteistä mallia oleva infrapunalämmitin että kattovalaisin, jossa on myös lämmitysominaisuus. Lumonin verkkokaupasta löytyvät sekä lämmittimet että valaisimet terassille 

Aurinkoisella säällä suojaverhot saattavat olla tarpeen. Lumonin  auringonsuojaverhot on suunniteltu sopimaan yhteen lasitusten kanssa

Upeista lasiterasseista kannattaa käydä inspiroitumassa kuvagalleriassa

Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com
omakotitalo lasitettu terassi
Kuva: Pasi Jormalainen / Etuovi.com 

Tässä pääsimme nauttimaan iltapäiväkahvit jäätelön kera, kyllä tuntui kesältä!

Jos terassin lasittaminen rupesi houkuttelemaan, niin käy lataamassa ilmaiset oppaat ja tilaamassa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti Lumonin sivuilla

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio