Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Tällä kertaa kävimme Etuovi.comin kanssa kylässä Vantaan Kivistössä sijaitsevassa uudenkarheassa ja kirjaimellisesti rosoisessa 45-neliön loft-asunnossa. Tässä kodissa asuu 34-vuotias tulkin töitä tekevä Maitham. Koulutukseltaan hän on myös rakennuspiirtäjä sekä sisustussuunnittelija ja se näkyy hänen kiinnostuksessaan kodin rakenteisiin ja sisustamiseen. Kun Maitham osti asunnon, se ei ollut vielä valmis – katso videolta, miltä koti näyttää nyt!

Ostohetkellä keskeneräinen loft-asunto, jonka asukas viimeisteli kodikseen

Maitham muutti asuntoon noin puoli vuotta sitten. Hän ihastui loft-asuntoon ensisilmäyksellä, oikeastaan jo rappukäytävän ala-aula teki häneen vaikutuksen rosoisuudellaan. Betoniseinät vetosivat mieheen.

Hankintahetkellä itse asunto ei kuitenkaan ollut vielä valmis. Keskeneräisyys oli tarkoituksellista ja karrikoiden voisi sanoa, että ostohetkellä asunnossa oli lähestulkoon vain ulkoseinät. Maitham osti asunnon raakavalmiina EKE:ltä, jonka rakennuttamia uusia loft-asuntoja myydään joko raakavalmiina taikka viimeisteltynä.

loft asunto pohjapiirrokset
Pohjakuva vasemmalla: EKE.fi/Loft Luovutusvalmis (Asunto 1). Pohjakuva oikealla: Etuovi.com / Visualisointi Maithamin asunnon pohjasta (ei mittakaavassa).

Raakavalmis loft-asunto myydään yhtenä avoimena tilana ilman väliseiniä, lattiapäällysteitä, keittiötä ja komeroita. Asukas, jolla on uskallusta ja näkemystä, voi viimeistellä kodin juuri omien tarpeittensa ja mieltymystensä mukaiseksi.

loft asunto, keittiö ja olohuone

Selkeä visio omasta kodista

Ja Maithamilla on omia näkemyksiä ja mieltymyksiä. Hän halusi ensinnäkin asuintilan olevan yhtenäinen. Lisäksi Maitham sai juuri sellaisen keittiön, jonka toivoi – paljon lasku- ja säilytystilaa. Hän ei halunnut erillistä ruokapöytää, vaan keittiön, jonka saarekkeessa mahtuu syömään jopa ystävien kesken.

Toisaalta Maitham ei halunnut tehdä liian erikoisia ratkaisuja, mikäli hän tulevaisuudessa haluaisi myydä asunnon. Asuntoon jätettiin siis vielä muokkausmahdollisuuksia mahdolliselle uudelle omistajalle. Maithamin kodissa on myös rosoisuutta jätetty näkyville – putkia ja betoniseinää ei ole piiloteltu!

loft asunto, keittiö ja eteinen

Jos tykkäät valkoisesta keittiöstä, katso lisää kuvia kotien valkoisista keittiöistä Etuovi.comin ideagalleriasta.

Säästöjä, pihistystä ja panostusta

Tällainen uudenlainen asuntokonsepti mahdollistaa myös säästöjä asunnon hankintakustannuksissa, etenkin, jos on itse valmis osallistumaan suunnitteluun, asentamiseen, kasaamiseen ja maalaamiseen. Niin myös Maitham teki – keittiö suunniteltiin yhdessä Kvik-keittiösuunnittelijan kanssa, tummat vinyylilattiat asennettiin ystävän kanssa ja veljen avustamana kasattiin kaapit ja asennettiin keittiö.

Lisäksi Maitham sai itse päättää, mihin kalusteisiin hän halusi panostaa ja missä pihistää. Vaatehuoneen kaapistot hän valitsi edulliseksi mielletystä Ikeasta, kun taas esimerkiksi keittiön kaapeiksi valikoitui astetta kalliimpi Kvik.

loft asunto, Ikea vaatekaapit ja pukeutumistila

Vaikka vaatehuoneessa on edulliset kaapistot, se ei vähennä lainkaan vaatehuonetilan hohtoa ja ylellisyyden tuntua. Harvalla meistä kaikki vaatteet on aseteltu avoimiin kaappeihin ja läpinäkyviin laatikostoihin niin siististi, että ne sopii kuvata julkiseen levitykseen. Ihailtavaa siisteyttä! Etuovi.comin ideagalleriasta löydät lisää kuvia kotien vaatehuoneista/pukeutumistiloista.

loft asunto, kylpyhuone

Loft, luovuus ja DIY

Maitham päästi luovuutensa puhkeamaan kukkaan loft-kodin sisustamisessa. Ei ihme, onhan hän itse suunnittelija. Seinän päätyrimoitukseen hän sai inspiraation eräästä sisustusjulkaisusta ja päätti tehdä itse samalla tyylillä sängyn päädyn.

loft asunto, DIY sängynpääty

Maitham jätti sängyn yllä olevat poikkipuut tarkoituksella siihen korkeuteen, mikä on yleensä huonekorkeus uusissa asunnoissa. Tämä ratkaisu korostaakin loft-asunnon normaalista poikkeavaa huonekorkeutta. Ruhtinaallinen kolmen metrin huonekorkeus yhdessä isojen ikkunoiden kanssa todella antavat avaruuden tuntua. Etuovi.comin ideagalleriasta löydät lisää ideoita sängynpäädyn toteutusta varten.

Irakilainen sisustus vs. keskieurooppalainen design-sisustus

Lisäksi Maitham tilasi suuren 1m x 2m -kokoisen taulun taitelijaveljeltään Ali Al-Zuhairilta. Maitham halusi tauluun väriä tuomaan mieleen lapsuuden kotimaan Irakin. Irakilainen/itämainen sisustus eroaa suomalaisesta sisustuksesta muun muassa siinä, että sisustuksessa käytetään paljon enemmän värejä. Värikkäät tekstiilit, maalit, sisustuselementit ja tuoksut luovat mystisen itämaisen tunnelman.

itämaista taidetta loft-asunnossa

Maithamin kotona ei taulun värityksen lisäksi näy kuitenkaan paljoa irakilaista/itämaista sisustustyyliä, sillä hän pitää enemmän keski-eurooppalaisesta designista. Sitä kuvastaa myös nettikaupasta ostettu moderni valaisin. Valaisin yllätti suuruudellaan, joten olohuoneen sijaan Maitham sijoitti sen keittiöön,  jossa se tulee vielä paremmin esille.

loft asunto, betoniseinä, hylly ja koriste-esineet

Maithamin kodissa jokainen yksityiskohta on tarkoin harkittua. Valaisimet, keittiössä esillä olevat astiastot, ulkomailta mukaan tarttuneet taide- ja koriste-esineet tuovat persoonallista ilmettä kotiin. Just niin kuin olen vinkannut aikaisemmassa blogijutussani Persoonallinen sisustus – 7 vinkkiä sisustussuunnittelijalta!

Parveke antaa lisätilaa ja näyttelee kesämökin virkaa

Suuri parveke on puolestaan kuin yksi lisähuone. Maitham viihtyy parvekkeella myös talvisin. Parvekelasitukset pitävät pahimman viiman ja kylmyyden poissa. Kesäisin parvekkeella viihdytään niin hyvin, että se korvaa vapaa-ajan asunnon tarpeen.

loft asunto, parveke ja riipputuoli
Tuliaisiksi viemäni palmu löysi oman paikkansa Maithamin asunnon parvekkeelta. Kiitos Huiskulalle kyläilypalmusta!

-Maija

PS. Jos haaveilet omasta loft-kodista, katso millaisia loft-asuntoja on tällä hetkellä myynnissä Etuovi.comissa!

3 kommenttia sivuun “Raakavalmis loft-asunto – asukas osti vain seinät, rakensi itse kodiksi

 1. Ihanat värit.
  Tarkka suunnittelu kyllä pitää mukanaan telkkarin johdot. Nekään ei roiku seinällä miten sattuu, vaikka teolliseen henkeen sopiikin.

  1. Mitä ehdottaisit itse ongelman ratkaisemiseksi?
   Todella mukavan näköinen ja viihtyisä asunto ja sisustus. Rakastan isoja ikkunoita, jotka ovat melko harvinaisia täällä Ruotsissa.

   1. Kaapelikouru on hyvä ratkaisu, kätevä rakentaa vaikkapa puusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio