Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Tällä kertaa Viikon valinnat -jutussa ihastellaan Jätkäsaaressa myynnissä olevia asuntoja. Jätkäsaaresta et löydä vanhan talon tunnelmaa tai leveitä ikkunalautoja, mutta sitäkin enemmän merellistä kauneutta, uudisrakennusten raikasta olemusta ja kodikkaiksi suunniteltuja sisäpihoja. Uudisrakentamisessa on hyvänä puolena se, että suunnittelussa on voitu ottaa huomioon nykyajan elämää helpottavia tarpeita ja ratkaisuja.

Tässä kattaus Jätkäsaaren asunnoista, joita on parhaillaan myynnissä Etuovi.comissa. Pieneltä saarelta löytyy jo nyt laaja skaala erilaisia koteja erilaisiin tarpeisiin. Vuoteen 2030 mennessä saarella on kaavailtu asuvan 21 000 asukasta ja siellä sijaitsevan 6000 ihmisen työpaikat. Jos uudiskohteet ovat mieleesi, suosittelen seurailemaan Jätkäsaareen nousevia kohteita. Niitä on lähivuosina tarjolla!

Jätkäsaaren helmi

Tämän asunnon voi helposti nimetä lyhyen asuntovertailun jälkeen Jätkäsaaren helmeksi. Asunnon kruunaa iso lasitettu parveke ja huikea merinäköala Lauttasaarensillan ja Ruoholahden kanavan suuntaan. Vuodenaikojen vaihtelua, auringonlaskuja ja kesää kohden vilkastuvaa vesiliikennettä on hienoa seurata paraatipaikalta, oman kodin parvekkeelta kolmannesta kerroksesta. Kesäisin tällainen parveke on yksi lisähuone.

asunnot Jätkäsaari
Kuva: Etuovi.com / Helsingin kotijoukkue Oy

Uudelle kerrosalolle tyypilliseen tapaan taloyhtiöllä on isot yhteiset tilat, joista hienoin on vaikuttava saunaosasto kattoterasseineen. Siellä kaikki talon asukkaat pääsevät halutessaan nauttimaan kattoterassin mukavuudesta näköaloineen. Lisäksi yhtiössä on kerhohuone, kuivaushuone, ulkoiluväline- , lastenvaunu- sekä asuntokohtaiset varastot kerrostaloelämän mukavuutta lisäämään.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä

asunnot Jätkäsaari
Kuva: Etuovi.com / Helsingin Kotijoukkue Oy

Upouusi Hitas-asunto kohtuullisella neliöhinnalla

Tämän HITAS-asunnon neliöhinta on lähes puolet pienempi kuin muissa, vapaiden markkinoiden asunnoissa. Jätkäsaaren neliöhinnat huitelevat lähes 10 000 eurossa, mutta tämän asunnon neliöhinta on tarkalleen 5456,60 euroa. Hitas on Helsingissä käytössä oleva asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä, jonka tarkoituksena on turvata, että asuntojen hinnat perustuvat niiden todellisiin tuotantokustannuksiin.

asunnot Jätkäsaari
Kuva: Etuovi.com | SATO-Rakennuttajat Oy

As. Oy Helsingin Atlantinkaari valmistuu loppuvuodesta 2019 osaksi modernia kaupunkikorttelia merelliseen Jätkäsaareen. Taloon tulee 32 Hitas-asuntoa, kompakteista kaksioista 4h+k+s -perheasuntoihin. Alhaisempi indeksiin sidottu hinta tarjoaa esimerkiksi myös lapsiperheille mahdollisuuden hankkia isomman asunnon kantakaupungin alueelta. Asunnot arvotaan ostajaehdokkaiden kesken Helsingin kaupungin suosituksen mukaisesti, joten Hitas-asuntoon muuttaminen vaatii hieman myös tuuria ja hyvää onnea.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

asunnot Jätkäsaari
Kuva: Etuovi.com | SATO-Rakennuttajat Oy

Pieni yksiö opiskelijalle tai kaupunkikodiksi

Alle 200 tuhannen euron kaupunkikoti merelliseltä alueelta Helsingistä? Kuulostaa mahdottomalta, mutta ei se ole kun neliöt menevät riittävän pieniksi. Tämä 22 neliön yksiö sopisi ensiasunnoksi opiskelijalle tai pääkaupunkiseudulla työssäkäyvälle kaupunkikodiksi, miksei sijoitusasunnoksikin.

Talo sijaitsee omalla tontilla, ja pienessä asunnossa on oma lasitettu parveke tilaa lisäämässä. Neliöt ovat suunniteltu tehokkaasti käyttöön, eikä hukkaneliöitä tässä asunnossa ole. Todellakin kompakti koti keskellä vilkasta kaupunkielämää. Asunnot ovat parhaillaan ennakkomyynnissä, ja nähtävästi paljon varauksia niihin on jo tehtykin.

asunnot Jätkäsaari
Kuvat: Etuovi.com | Peab Oy
asunnot Jätkäsaari
Kuvat: Etuovi.com | Peab Oy

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Kodikas sisäpiha kruunaa asumisen

Jätkäsaaressa asutaan kantakaupungissa, johon kuuluvat tiiviit ja suojaisat umpikorttelit sekä kodikkaat ja rauhaisat sisäpihat, joihin melut ja kaupungin vilinä eivät kantaudu. Tämän asunnon kruunu on upea sisäpiha, joka toimii kaupunkiasujalle kuin omana pihana. Istutukset ja  penkit ovat suunniteltu kauniisti ja talojen välistä aukeaa rauhallinen maisema merelle.

asunnot Jätkäsaari
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Tämä koti sijaitsee omassa rauhassa pienen niemen kärjessä, mikä luo asumiselle täysin omanlaisen tunnelman. Kun seisoo tämän asunnon olohuoneessa ja katselee ulos suurista ikkunoista tuntee samaan aikaan olevansa täysin omassa rauhassa, kuitenkin lähellä kaupungin sykettä. Se on asia, jota moni kaupunkiasuja kodiltaan toivoo.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

asunnot Jätkäsaari
Kuva: Etuovi.com / RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Katso kartalta kaikki Jätkäsaaressa myynnissä olevat asunnot

Kiinnostaako sinua tämän jälkeen tutustua myös muutamiin muihin Helsingin kaupunginosiin? Sijaitseeko seuraava kotisi kenties idyllisessä Vallilassa, yhteisöllisessä Kalasatamassa tai tyylikkäässä Töölössä.

Hilla Stenlund

Yksi kommentti sivuun “Uusia koteja ja eläväistä kaupunkiasumista Jätkäsaaressa

  1. Jätkäsareen ei voi muuttaa sellainen perhe, jonka pitää päästä mummolaan Siuntioon,mökille Hämeesen tai jonka vanhemmat joutuvat työn puolesta matkustamaan.Autolla sinne ei pääse eikä varsinkaan sieltä pois.Ratikalla ei pääse kuin muutaman kilometrin päähän.Sinkulle siti ihmiselle, jonka elämä pyörii Helsingin vanhassa keskustassa,Jätkäsaari on loistava.Niille taas asunnot on siellä turhan isoja ja kalliita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio