Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Vantaalla asuu yli 200 000 asukasta ja sen väkimäärä on kasvanut viime aikoina noin parilla prosentilla vuosittain. Suurin osa Vantaan asuntokunnista asuu kerrostaloissa, mutta siellä on myös pientalovaltaisia kaupunginosia. Mitkä ovat Vantaan halutuimmat asuinalueet? Mistä kaupunginosista Vantaan asuntoja haetaan eniten Etuovi.comissa?

Juttu on julkaistu alun perin maaliskuussa 2017, mutta päivitetty maaliskuussa 2020 uusimmilla tilastotiedoilla.

Tämä valoisa koti sijaitsee suositulla Kivistön alueella. Kuva: Kiinteistömaailma | Klaukkala, Probitas Oy LKV

TOP 10 Vantaan halutuimmat asuinalueet

 1. Tikkurila
 2. Kivistö
 3. Myyrmäki
 4. Martinlaakso
 5. Hiekkaharju
 6. Korso
 7. Ylästö
 8. Kartanonkoski
 9. Tammisto
 10. Pakkala

Lista perustuu Vantaan myytävien asuntojen hakuun laitettuihin kaupunginosiin, helmikuun 2020 aikana tehdyt haut Etuovi.comissa.

Tikkurila on selkeästi Vantaan asuntojen haetuin kaupunginosa

Tikkurila kerää selkeästi eniten hakuja kaikista Vantaan kaupunginosista. Sieltä haetaan eniten kerrostaloasuntoja, mutta myös rivitaloasunnot kiinnostavat. Ja kyllä Tikkurilan omakotitaloillekin on kysyntää, vaikka kovin suurta tarjonnan määrää niistä ei olekaan.

Pääosin Tikkurilan asunnot ovatkin kerrostaloasuntoja, mutta mahtuu mukaan myös muita asuntotyyppejä, pääosin rivitaloja.

Kuten muuallekin pääkaupunkiseudulle, myös Tikkurilaan on rakennettu viime aikoina paljon uudisasuntoja. Uusien ja käytettyjen asuntojen keskimääräisissä neliöhinnoissa on jonkin verran eroa.

Viime aikoina Tikkurilan postinumeroalueella 01300 myynnissä olleiden uusien kerrostaloyksiöiden neliöhinta on keskimäärin hieman alle 7 000 euroa, mutta käytettyyn kerrostaloyksiöön pääsee käsiksi keskimäärin noin 5 000 euron neliöhinnalla.

Kivistön omakotitaloissa on vetovoimaa

Vaikka Tikkurila onkin ehdottomasti Vantaan suosituin asuinalue, omakotitalojen hakujen suosikki on Kivistö.

Kivistön asuntomessuista on kulunut kohta viisi vuotta, mutta asuinaluetta ei silti ole unohdettu. Sinne rakennetaan yhä lisää asuntoja, ja suurin osa sen alueen myynnissä olevista asunnoista onkin rakennettu 2010-luvulla.

Koska Kivistön asuinrakennukset ovat niin uusia, käytetyn ja uuden asunnon välinen keskimääräinen hintaero on vain muutamia satasia neliömetriä kohden. Viime aikoina myynnissä olleiden käytettyjen kerrostalokaksioiden ja kolmioiden keskimääräinen neliöhinta Kivistön postinumeroalueella 01700 on ollut 4 200 – 4 500 euroa ja vastaavien uusien asuntojen 4 500 – 4 900  euroa.

Jos siis haaveilet asunnosta Kivistön asuinalueella, uudiskohde voi olla varsin varteenotettava vaihtoehto! Uudisasunnon ostamisessa on oma etunsa, kuten asunnon sävyjen valitseminen täysin mieleiseksi, jos kohteen varaa jo ennakkomarkkinoinnin aikoihin. Lisää tietoa uudisrakentamisesta ja kokemuksia uudisasunnon ostamisesta voit lukea täällä.

Myyrmäen hyvät palvelut houkuttavat asumaan Länsi-Vantaalla

Kolmanneksi suosituin kaupunginosa on Etuovi.comin hakujen mukaan Myyrmäki. Myyrmäellä onkin paljon palveluita, mikä tietenkin tekee asuinalueesta aina hyvin houkuttelevan.

Myyrmäen asuntotarjonta on pääosin kerrostaloasuntoja, mutta toisinaan myyntiin voi tulla myös rivitaloasunto. Vanhan kerrostalokaksion ja -kolmion neliöhinta Myyrmäen postinumeroalueella 1600 oli viime vuonna keskimäärin välillä 2 300 – 2 600 euroa.

Lue myös jutut pääkaupunkiseudun muiden kaupunkien suosituimmista kaupunginosista: Helsingin halutuimmat asuinalueet ja Espoon halutuimmat asuinalueet.

Löytyykö Helsingin, Espoon ja Vantaan top-listoista ehdottomasti pääkaupunkiseudun paras asuinalue, vai jäikö joku mainitsematta? Tilastot kertovat siitä, mistä moni ihminen on hakenut asuntoa. Onkohan jossain piilotettu helmi, pääkaupunkiseudun asuinalueiden varsinainen timantti?

Jos haaveilet omakotitalosta Vantaalla, sinua kiinnostaa varmasti myös tieto siitä, että pääkaupunkiseudun keskimäärin edullisimmat omakotitalot löytyvät Vantaalta. Ja lukemista siis myös: Omakotitalojen hinnat – katso taulukosta keskihinta omalla paikkakunnallasi

Niina

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Katso myös nämä

8 kommenttia sivuun “Vantaan halutuimmat asuinalueet

 1. Vaikea uskoa Kivistön sijoitusta, kun siellä ei ole parkkipaikkoja ja sitä paitsi asunnot siellä eivät mene kaupaksi.

 2. Vantaan halutuimmat asuinalueet taitaa mennä samaan sarjaan ruotsalaisten sotasankarien kanssa.

  1. Korso sijalla 6, vaikea uskoa. Itse ainakin muutan sieltä pois heti kun pystyn.

 3. Jumbon seutu tulee kasvattamaan suosiotaan, kunhan rakentavat toisenkin puolen valmiiksi.

 4. Tikkurila näyttää ihan Neuvostoliitolta, erikoiset mieltymykset jengillä.

 5. Ei helvetissä ikinä yleensä vantaalle siihen punaisen kauppalaan.

 6. Ei ikinä enää lähellekään koko pk-seutua. Hirveää kuraa koko tuo nykyarkkitehtuuri, ihmismassat lähinnä ahdistavat ja palvelut ovat suurimmalta osin turhia. Ei jatkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio