Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Edellisissä blogipostauksissani olen käynyt läpi Helsingin halutuimmat asuinalueet ja Espoon halutuimmat asuinalueet. Siirrytään nyt Vantaan puolelle. Mitkä ovat Vantaan halutuimmat asuinalueet? Mistä kaupunginosista Vantaan asuntoja haetaan eniten?

TOP 10 Vantaan halutuimmat asuinalueet

  1. Tikkurila
  2. Kivistö
  3. Myyrmäki
  4. Martinlaakso
  5. Hiekkaharju
  6. Ylästö
  7. Kartanonkoski
  8. Korso
  9. Tammisto
  10. Kaivoksela

Lista perustuu Vantaan myytävien asuntojen hakuun laitettuihin kaupunginosiin, vuoden 2016 aikana tehdyt haut Etuovi.comissa.

Tikkurila on selkeästi Vantaan asuntojen haetuin kaupunginosa

Tikkurila kerää selkeästi eniten hakuja kaikista Vantaan kaupunginosista. Sieltä haetaan eniten kerrostaloasuntoja, mutta myös rivitaloasunnot kiinnostavat. Ja kyllä Tikkurilan omakotitaloillekin on kysyntää, vaikka kovin suurta tarjonnan määrää niistä ei olekaan.

vantaan halutuimmat asuinalueet tikkurila
Tikkurilassa on asuntoja, joista on vain muutama askel juna-asemalle. Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Tikkurila / Kerrostalo, Ratakuja

Pääosin Tikkurilan asunnot ovatkin kerrostaloasuntoja, mutta mahtuu mukaan myös muita asuntotyyppejä, pääosin rivitaloja.

Kuten muuallekin pääkaupunkiseudulle, myös Tikkurilaan rakennetaan kovaa vauhtia uudisasuntoja. Nyt jo ennakkomarkkinoinnissa on kohteita, jotka valmistuvat ensi vuonna. Pääset siis hyvissä ajoin haaveilemaan uusista asunnoista, jos haaveilet muuttavasi Tikkurilaan uuteen kotiin vasta vuoden 2018 puolella.

tikkurila kaksio
Jos haluat muuttaa Tikkurilaan täysin uuteen kotiin, on siellä tarjolla myös tällä hetkellä muuttovalmiita asuntoja. Kuva: Etuovi.com / SRV Rakennus Oy / Kerrostalo, Neilikkatie

Uuden kerrostaloyksiön neliöhinta on Tikkurilan alueella keskimäärin 7 000 euroa, mutta käytettyyn kerrostaloyksiöön pääsee käsiksi keskimäärin 4 400 euron neliöhinnalla. Kannattaaa kuitenkin olla nopea, sillä ne viedään käsistä! Viime vuonna ilmestyneistä vanhojen kerrostaloyksiöiden ilmoituksista puolet oli poistunut alle kahdessa viikossa.

Kivistön omakotitaloissa on vetovoimaa

Vaikka Tikkurila onkin ehdottomasti Vantaan suosituin asuinalue, omakotitalojen hakujen suosikki on Kivistö.

vantaa omakotitalo kivistö
Kivistön omakotitalot kiinnostavat Etuovi.comin käyttäjiä. Kuva: Etuovi.com / Asunto Onni LKV Oy / Omakotitalo, Moreenitie

Kivistön asuntomessuista on kulunut kohta kaksi vuotta, mutta asuinaluetta ei silti ole unohdettu. Sinne rakennetaan koko ajan lisää asuntoja, ja suurin osa sen alueen myynnissä olevista asunnoista onkin rakennettu 2010-luvulla.

Koska Kivistön asuinrakennukset ovat niin uusia, käytetyn ja uuden asunnon välinen keskimääräinen hintaero on vain muutamia satasia neliömetriä kohden. Viime vuoden ilmoituksissa Kivistön käytetyistä kerrostaloyksiöistä pyydettiin keskimäärin 5 010 euroa neliömetriä kohden, ja täysin uudesta yksiöstä keskimäärin 5 400 euroa. Kerrostalokaksioiden neliöhinnat olivat käytetyissä asunnoissa keskimäärin 4 500 euroa ja uudiskohteissa 4 700 euroa.

uudiskohde kivistö
Asunto Oy Kivistön Spektri edustaa Kivistön uudistuotantoa, joka on nyt muuttovalmis. Kuva: Etuovi.com / Lujatalo Oy Uusimaa / Kerrostalo, Jaspiskuja

Jos siis haaveilet asunnosta Kivistön asuinalueella, uudiskohde voi olla varsin varteenotettava vaihtoehto! Uudisasunnon ostamisessa on oma etunsa, kuten asunnon sävyjen valitseminen täysin mieleiseksi, jos kohteen varaa jo ennakkomarkkinoinnin aikoihin. Lisää tietoa uudisrakentamisesta ja kokemuksia uudisasunnon ostamisesta voit lukea täällä.

Myyrmäen hyvät palvelut houkuttavat asumaan Länsi-Vantaalla

Kolmanneksi suosituin kaupunginosa on Etuovi.comin hakujen mukaan Myyrmäki. Myyrmäellä onkin paljon palveluita, mikä tietenkin tekee asuinalueesta aina hyvin houkuttelevan.

kerrostalo myyrmäki
Myyrmäellä on paljon 1970-luvulla rakennettuja kerrostaloja, kuten tämä. Kuva: Etuovi.com / Helsingin OPKK / Kerrostalo, Pudaskuja

Myyrmäen asuntotarjonta on pääosin kerrostaloasuntoja, mutta mahtuu mukaan myös muutama rivitaloasunto. Vanhan kerrostalokaksion ja -kolmion neliöhinta oli viime vuonna keskimäärin välillä 2 000 – 2 800 euroa, ja uudesta pyydettiin keskimäärin 4 000 – 5 000 euroa neliömetriä kohden.

Löytyykö Helsingin, Espoon ja Vantaan top-listoista ehdottomasti pääkaupunkiseudun paras asuinalue, vai jäikö joku mainitsematta? Tilastot kertovat siitä, mistä moni ihminen on hakenut asuntoa. Onkohan jossain piilotettu helmi, pääkaupunkiseudun asuinalueiden varsinainen timantti? Itse yllätyin siitä, että Tarja Kulhon kotikylä Korso pääsi Vantaan halutuimmat asuinalueet -listan sijalle 8.

Niina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio