Yhteistyössä:

Vuokranantajalle on tärkeää ymmärtää vuokraustoiminnasta aiheutuneiden kulujen verovähennyskelpoisuus jo korkean pääomaveron vuoksi, joten seuraamalla kuluja voidaan tuoda säästöjä ja investoida enemmän vuosittain asuntoon arvon nostamiseksi. Voidaan pikku hiljaa uusia vaikka lattia tai maalata kuluneet pinnat asunnosta, eikä tarvitse päästää asuntoa kalliin remontin kohteeksi.

On myös tärkeää seurata myös sellaisia kulueriä, joita ei voi vähentää vuokratuloista, vaan jotka lisätään asunnon hankintamenoon. Vuokrakulujen ja hankintamenojen seuraaminen jää monesti unholaan, kun sijoitusasuntoon on saatu vuokralainen ja tulopuoli rullaa normaalisti. Hyvin helposti unohdetaan lisätä esimerkiksi kilometrikorvaukset vuokrakohteen tarkistuskäynneiltä tai yksittäisen irtaimiston hankintaosto, vaikka näistäkin saattaa yhteenlaskettuna kertyä iso kuluerä koko vuodelle.

Molemmat kulut ovat rahanarvoisia verovähennyksiä, joiden avulla saadaan maksimoitua potentiaalinen tuotto. Miten kulujen seuranta kannattaa tehdä käytännössä? Esimerkiksi Vuokrakulut-sovelluksella saadaan tallennettua tositteet ja vuokratuottoa voidaan seurata reaaliajassa. Näin saadaan joko maksimoitua kuluvan vuoden vuokratuotto tai voidaan mahdollisesti tehdä investointeja asunnon arvon nostamiseksi. Joka tapauksessa vuokratuoton tai -tappion tilanteen näkee läpi vuoden ja myös veroilmoitukseen ilmoitettavat numerot ovat jo valmiiksi laskettuna.

Vuokrakulut-sovelluksen idea lähti jo useita vuosia sitten, kun itsekin yhtenä vuonna sain mukavat mätkyt verottajalta. Asiaa verottajan kanssa tarkastellessa en kyllä voinut syyttää muita kuin itseäni vuokraustoiminnasta aiheutuneiden kulujen vähentämättä jättämisestä. Eli omasta tyhmyydestä tai tietämättömyydestä oli kärsitty jo useita vuosia, mutta verottaja oli kyllä todella auttavainen tässä asiassa. Silloin tein myös päätöksen, että helppokäyttöinen työkalu tarvitaan niin itselle kuin muillekin asuntosijoittajille, jotta saadaan mahdollinen tuotto maksimoitua sijoituksistamme.

Aikaa ehti vierähtää useita vuosia tuosta päätöksestä, mutta nyt markkinoilta löytyy helppokäyttöinen Vuokrakulut-sovellus. Tositteet saat tallennettua heti sijoitusasunnon hankintamenoista lähtien ja voit jatkaa vuokraustoiminnan kulujen ja tulojen seuraamista. Katso videolta, miten sovellus toimii:

Näin kesästä ja mökkeilystä nauttiessa on myös hyvä muistaa, että perintönä tulleista tai ostetuista vapaa-ajan asunnoista joutuu myös maksamaan luovutusvoittoa myyntihetkellä. Näidenkin kohteiden hankintamenot varainsiirtoverosta muihin mökkiremontteihin kannattaa muistaa listata sovellukseen! Mökkien kunnon ylläpitämiseksi yleensä tehdään paljon töitä, joten kuluhistoria on hyvä ottaa talteen. Tai ehkä jopa mökki kannattaa laittaa tuottamaan vuokrausmarkkinoille joku päivä!

Hyvää asuntosijoituskesää kaikille Vuokrakulut.com tiimiltä!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio