Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Meitä on Urakkamaailmassa aina mietityttänyt kuinka remonttien hinnat eroavat ympäri Suomen ja miksi. Tämä oli alkusysäys tutkimuksellemme, jossa halusimme selvittää missä päin Suomea toteutetaan kalleimmat remontit ja toisaalta missä edullisimmat.

Remonttien hintatutkimus 2016

 

Jyväskylä remontoijan luvattu maa

Jyväskylä vaikuttaisi olevan remontoijan luvattu maa, etenkin jos sinulla on omakotitalo, paljon remontoimista edessä ja tiukka budjetti. Remonttien toteutuneet hinnat olivat Jyväskylässä kauttaaltaan selkeästi edullisempia kuin missään muualla päin Suomea. Keskiarvoltaan remontit olivat 10,5% edullisempia Jyväskylässä kuin Suomessa keskimäärin.

Katso lisätietoja Jyväskylän alueen remonttien hinnoista.

Katso myös, millaisia remonttia kaipaavia asuntoja Jyväskylässä olisi tällä hetkellä myynnissä.

Toisaalta Espoossa on toteutettu Suomen kalleimmat remontit. Espoon hintataso oli keskimäärin 6,9% kalliimpi kuin Suomessa keskimäärin. Toisin sanoen, Suomessa keskimäärin 10.000€ maksava kylpyhuoneremontti maksoi Jyväskylässä 8950€ ja Espoossa taasen 10690€. Eroa Espoon ja Jyväskylän hinnoilla on tässä esimerkissä yhteensä 1740€. Se on paljon se.

Katso lisätietoja Espoon alueen remonttien hinnoista.

remonttien hinnat Suomessa

Helsingissä, Tampereella ja Turussa remonttien hinnat olivat noin 3% korkeammalla kuin keskimäärin Suomessa. Remonttien kysyntä ja tarjonta vaikuttaisi siis olevan samanlaisessa tasapainossa kaikissa näissä kaupungeissa. Oulussa taasen hintataso on noin 3% keskiarvoa alhaisempi.

Mistä hintaerot voivat johtua?

Tutkimuksessamme otimme huomioon remonttien toteutuneet hinnat sekä urakoitsijoiden tuntihinnat. On hyvin mahdollista, että Espoon hintatasoa nostaa ylös espoolaisten käyttämät kalliimmat materiaalit. Espoolainen remontoija valitsee useammin kalliimman vaihtoehdon, esimerkiksi lattiamateriaalikseen ennemmin vinyylikorkin kuin laminaatin. Tämä ei kuitenkaan voi selittää kokonaan reilua hintaeroa.

Jyväskylän hintaero verrattuna muuhun maahan on yllättävän suuri ja alueen remonttihintojen suhteen voidaan puhua jopa lievästä markkinahäiriöstä. Markkinahäiriö on tilanne, jossa remonttipalveluiden tarjonta on isompi kuin kysyntä. Jos siis olet rintamamiestalon asukas Jyväskylässä, nyt on hyvä aika remontoida ennen kuin markkinahäiriö korjaantuu itsestään.

Tutustu koko Suomen remonttien hintoihin Urakkamaailman remonttiarkistossa.

Kalle

 

Tietoa tutkimuksesta:

Tutkimuksessa tutkittiin yhteensä 1093 hintahavaintoa ympäri Suomen, joka on hyvinkin kattava tilastomateriaali tutkimustamme varten. Tutkimuksessa otettiin huomioon niin remonttien toteutuneet hinnat, kuin myös urakoitsijoiden antamat tuntityöhinnat jotta tutkimuksesta saataisiin mahdollisimman kattava.

Otimme myös huomioon erilaiset remontit. Emme siis ottaneet huomioon pelkästään esimerkiksi sisäremontteja, vaan laajemmalla skaalalla erilaisia remontteja.

Tutkimus totutettiin otantatutkimuksella perustuen 28.1.2015-20.3.2016 välisen aikavälin tarjouspyyntöihin Urakkamaailma.fi-palvelussa. Remonttihintoja mitattaessa keskeiseksi ongelmaksi voi nousta ajoittaiset hyvin kalliit remontit jotka nostavat keskiarvoja merkittävästi. Siksi mediaanihinnat kuvaavat tyypillistä toteutunutta hintaa paremmin kuin hintojen keskiarvo. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali 95% luottamustasolla on keskimäärin 1,2%.

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Katso myös nämä

2 kommenttia sivuun “Tutkimus: Miten remonttien hinnat eroavat kaupungeittain?

  1. Olisikohan palkkatasolla ja yleisellä hintatasolla osuutta asiaan?

    1. Hei Memmu ja kiitos kommentistasi! Yleisellä palkkatasolla on varmastikin oma osuutensa tuloksiin ja sitä olisikin mielenkiintoista tutkia lisää. Uskon, että yleinen palkkataso ei kuitenkaan selittäne tuloksia paljoa. Esim. Espoon ja Jyväskylän välinen ero oli jopa 19% ja en usko, että näillä alueilla elämiskustannuksien eroavuus on yhtä suurta (palkkataso, ruoan hinta, bensa ym.). Helsinki on monen muun tutkimuksen mukaan sisältänyt korkeimmat palkat, mutta tutkimuksessamme Helsinki oli Turun ja Tampereen kanssa yhtä kaukana Espoon tasosta. Sanoisin siis, että jotain korrelaatiota asian suhteen on, mutta ei tulostemme mukaan erityisen merkittävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio