Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Onkohan mitään kesäisempää kuin rantasaunan lämmitys kesäpäivän päätteeksi? Saunoa, uida ja sen jälkeen istuskella saunajuoman kera terassilla tai laiturilla kesäillan ääniä kuunnellen. Jos on niin onnellisessa asemassa, että asuu pysyvästi veden äärellä, saa tämän kaiken kokea kotona ilman, että tarvitsee taittaa taivalta kauemmas kesämökille. Sen perinteisen harjakattoisen ja hirsirakenteisen sijaan moderni rantasauna voi olla jotain ihan muuta. Tällä kertaa Viikon valinnoissa aiheena on siis moderni rantasauna ja esittelyssä neljä upeaa yksilöä kaupunkikotien pihapiiristä.

Nämä ja monta muuta rantasaunaa löytyvät Ideat & Vinkit -kuvagalleriasta. Jos haaveilet omasta rantasaunasta, käy selailemassa myytäviä asuntoja, joissa on rantasauna tai myytäviä asuntoja, joissa on pihasauna.

Rantasauna ja savusauna Vantaanjoen varrella

modernit rantasaunat
Kuva: Etuovi.com / Maison Luumi Oy
rantasaunan moderni takkahuone
Kuva: Etuovi.com / Maison Luumi Oy

Rinnetontilla Vantaanjoen varrella sijaitsevan omakotitalon pihaan kuuluu 120 metriä omaa rantaviivaa. Rannalla on suuri terassi, jonka yhteydestä löytyy sekä rantasauna että savusauna. Täällä taidetaan todella pitää saunomisesta! Rantasaunarakennuksen sisällä on saunatilojen lisäksi viihtyisä takkahuone ja pieni keittiö. Saunamökki sopiikin hyvin vaikkapa vieraiden majoittamiseen. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Kati on kertonut aiemmin täällä blogissa, miten pikkumökki sai remontissa uuden valoisan ja raikkaan ilmeen.

Tyylikästä arkkitehtuuria Oulussa Pyykösjärven rannalla

moderni rantasauna järven rannalla
Kuva: Etuovi.com / Sp-Koti Oulu | Kiinteistönvälitysliike Oulu Oy LKV
modernit rantasaunat
Kuva: Etuovi.com / Sp-Koti Oulu | Kiinteistönvälitysliike Oulu Oy LKV

Tämä upea kokonaisuus sijaitsee Oulussa Pyykösjärven rannalla ja sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Arkad. Osittain maahan upotettu rantasauna sulautuu hienosti ympäristöönsä. Sisältä sauna on sävyiltään tumma, mikä yhdessä epäsuoran valaistuksen kanssa tekee siitä todella tunnelmallisen. Saunamökin terassilla oleskellessa kelpaa katsella järvimaisemaa tai vaikka ihailla valaistua suihkulähdettä. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Jos haaveilet tummasta saunasta, käy Etuoven kuvagalleriassa hakemassa lisää ideoita aiheesta tumma sauna.

Moderni rantasauna Päijänteen rannalla

rantasauna omakotitalon pihalla
Kuva: Etuovi.com / LKV Savolin Oy
modernit rantasaunat
Kuva: Etuovi.com / LKV Savolin Oy

Muuramessa Päijänteen rannalla sijaitsee tämä tyylikäs rantasauna. Saunarakennuksen oleskelutilan seinä on lasia, joten siinä voi nauttia terassimaisista olosuhteista. Saunasta voi pulahtaa joko järveen tai poreammeeseen. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta. Etuoven Ideat&Vinkit -kuvagalleriasta löydät ideoita terassin sisustukseen.

Lue myös Marikan juttu, jossa kerrotaan miten mökin terassille laitettiin lasiseinä, joka suojaa tuulelta ja lisää terassin käyttöaikaa!

Rivitalon rantasauna Kuopion Saaristokaupungissa

modernit rantasaunat
Kuva: Etuovi.com / Kotilinkki Oy
modernit rantasaunat
Kuva: Etuovi.com / Kotilinkki Oy

Rantasaunassa saunominen ei ole omakotiasujien ja kesämökkiläisten yksinoikeus. Rantasauna voi olla myös rivitalon pihassa, niin kuin tässä Kuopiolaisessa rivitaloyhtiössä. Tuossa saunan terassilla saunan jälkeen iskustellessa voi päästä mökkitunnelmaan.  Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta.

Käy Etuovessa kurkkaamassa muitakin rivitalokoteja, joiden pihapiiristä löytyy rantasauna!

Nämä modernit rantasaunat saavat kyllä kesäfiiliksen heräämään! Mikä on sinun suosikkisi? 🙂

Juulia

PS. Ideat & Vinkit -kuvagalleriasta löydät runsaasti ideoita myös saunan sisustukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio