Etuovi.com

Oma toimitus

Bettina myi asuntonsa itse Etuovi.comissa kesällä 2016. Yksiö Helsingistä, Alppiharjulta, etsi uutta asukasta ihan tyhjillään vuokrasopimuksen päätyttyä. Sopiva ostaja löytyi ensimmäisellä näytöllä ja kaupat tehtiin hyvään hintaan. Pyysimme Bettinaa kertomaan vähän tarkemmin, miten asunnon myynti hänen mielestään sujui.

EDIT: Oletko jo kokeillut Etuovi.comin hintalaskuria? Laskurin antama hinta-arvio perustuu muiden samankaltaisten asuntojen hintapyyntöihin ja kertoo, millaista hintaa asunnostasi kannattaa pyytää. Voit laskea asuntosi hinta-arvion, kun olet kirjautunut Etuovi.comiin. Tekemäsi hinta-arviot tallentuvat profiiliisi.  Kirjaudu tästä!

Millaisen asunnon myit ja mistä kaupungista/kaupunginosasta?

Myin yksiön Helsingin Alppiharjulta.

Miksi päätit myydä asunnon itse? 

Harkitsin kiinteistönvälittäjää, kun vielä ajattelin myydä asunnon vuokrattuna. Kun sitten päätinkin irtisanoa vuokralaisen ja myydä asunnon tyhjänä niin totesin, että Helsingissä sijaitsevan yksiön myyminen on niin helppoa, että osaan itsekin ja säästän samalla muutaman tonnin. Istuin myös myytävän asunnon taloyhtiön hallituksessa, joten tiesin taloyhtiön asiat hyvin.

yksiö Helsingistä olohuone

Olitko tehnyt asuntoon remonttia myyntiä varten?

Tein pintaremontin vuokralaisten muutettua ulos, eli maalasin seinät ja uusin lattian ja listat.

Oliko ilmoituksessasi paljon kuvia? Otitko kuvat itse, oliko kuvaaminen helppoa?

Noin 8 kuvaa, otin kuvat itse. Itse kuvaaminen oli helppoa, mutta oli hankalaa saada valot oikein. Minulla oli pelkkä kamera, joten piti odottaa aurinkoista päivää, ja että aurinko oli sopivassa kohdassa kuvia varten.

Oikea valaistus kuvissa auttaa tuomaan asunnon parhat puolet esille. Lue lisää vinkkejä myytävän asunnon valokuvaukseen.

yksiö Helsingistä, näkymät ikkunasta

Miten valmistauduit kuvien ottoon ja esittelyihin?

Kuvien ottoon odotin auringon oikeaa asentoa, kuvasin itse. Siivosin perusteellisesti kerran pintaremontin jälkeen. En stailannut.

Käytitkö esittelytekstissä asuntosi erityispiirteitä kuvaavia avainsanoja (esimerkiksi ylin kerros, parveke, erkkeri jne.)?

Käytin: hyvällä sijainnilla, pintaremontoitu, ja putkiremoitoitu taloyhtiö.

Saitko paljon yhteydenottoja kiinnostuneilta ostajilta, miten pidit yhteyttä heihin?

Sain 10 yhteydenottoa, joista 8 sähköpostilla Etuoven viesti-toiminnon kautta ja 2 suoraan puhelimitse. Ilmoitus ehti olla Etuovessa esillä alle viikon. En käyttänyt sosiaalista mediaa tai muita kanavia asunnon myynnissä.

Miten järjestit esittelyt ja montako niitä tarvittiin?

Pidin yksityisnäyttöjä kahtena päivänä yhteensä neljälle kiinnostuneelle.

yksiö Helsingistä keittiö

Muokkasitko ilmoitustasi näytöillä käyneiden kysymysten perusteella?

En. Sain ostotarjouksen heti ensimmäisellä näytöllä ja ostotarjouksen antaneen kanssa sovittiin kauppa loppuun joten ei tarvinnut muokata tekstiä.

Miten tarjous- ja kaupantekovaihe sujui?

Tarjouslomakkeen tulostin Etuoven tiedostoista, sain ostotarjouksen heti ensimmäisellä näytöllä ja tarjouksen antaneen kanssa hierottiin sitten kauppa loppuun asti. Kauppasopimuksen tein itse.

Saitko asunnosta pyytämäsi hinnan?

Sain haluamani hinnan, joka oli ihan vähän vaille sitä mitä Etuovella olin laittanut myyntihinnaksi.

Mikä asunnon myynnissä oli helppoa, mikä haasteellista?

Asunnosta ja taloyhtiöstä kertominen kiinnostuneille ja itse esittelyt olivat helppoja. Haasteellista oli ajankäyttö oman työnsä ohella vastata kyselyihin ja käydä näyttämässä asuntoa kiinnostuneiden aikataulujen mukaisesti.

Sain asunnon myytyä alle viikossa hyvään hintaan, joten olen todella tyytyväinen. Vähän pitää myyntiprosessiin satsata aikaa, kiinnostusta ja perehtyä asioihin, jotta tulee sekä myyjälle että ostajalle hyvä fiilis kaupoista. Oli todella opettavainen prosessi ja tekisin milloin tahansa uudestaan. Suosittelen myös asunnon myymistä itse, muille omatoimisille ihmisille, sillä siinä säästää paljon rahaa ja on se aika hauskaakin samalla.

Tässä tuntui olevan hyvä tatsi asunnon myyntiin. Kiitos Bettina, että jaoit kokemuksesi meille muillekin!

Haastattelun koosti Marjaana Etuovi.comista

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 5.11.2016 ja uudelleen 7.1.2019

2 kommenttia sivuun “Yksiö Helsingistä meni kaupaksi ensimmäisellä näytöllä

  1. Kyllähän muuallakin voidaan yksiö tai joku muu asunto myydä samantien. Tuossa ei kerrottu kokoa eikä muutakaan asunnosta. Juuri sovin kaupat remontoitavasta yksiöstä suit sait. Kyllähän nyt kaupat käy. Onnea vaan kaikille.

  2. No totta helavatussa asuto menee kaupaksi, kun hinta on sopiva siihen nähden, mitä myydään. Kaksi omaa myynyt, molemmilla kerroilla otti eka kuka näytöllä ovesta astui sisään. Molemmat tyytyväisiä, ostajat sekä minä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio