Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Joulu on jo ovella ja tunnelma alkaa olla käsin kosketeltavissa. Pahimmat joulukiireet ovat toivottavasti jo takana päin ja voit keskittyä olennaiseen eli rauhoittumiseen, tunnelmointiin, hyvästä ruuasta ja läheisten ihmisten seurasta nauttimiseen. Tai siihen, mikä sitten mielestäsi onkaan joulussa parasta! Tällä kertaa Viikon valinnoissa keskitytään joulufiilistelyyn, kokosin juttuun joulutunnelmaa blogipostausten muodossa tältä ja vähän menneiltäkin vuosilta. 

Kyläile tunnelmallisissa joulukodeissa

pieni talo pirkanmaalla

Piitun pieni talo Pirkanmaalla on muutenkin hurmaava, mutta aivan erityisen ihana pukeutuessaan jouluiseen asuunsa. Tähän kotiin joulun tekevät erilaiset tunnelmalliset jouluvalot ja kynttilät, vanhan talon olemukseen sopivat joulukoristeet sekä tietenkin joulukuusi. Käy Kylässä!

maalaisromanttinen koti

Susan kyläili jokin aika sitten aivan ainutlaatuisen tunnelmallisessa joulukodissa. Tämä vanha maalaistalo on sisustettu ihanilla vanhoilla huonekaluilla, joihin on hyvällä maulla yhdistetty uutta. Tässäkin kodissa jouluista tunnelmaa luovat kynttilät ja erilaiset jouluaiheiset asetelmat. Käy kylässä!

Fiilistele vanhojen maalaistalojen joulutunnelmaa

Henkiiköhän mikään paremmin joulufiilistä kuin vanhat maalaistalot tunnelmallisine tupineen, pihasaunoineen ja tilavine ruokasaleineen, joiden pitkien pöytien ääreen kelpaa kokoontua jouluaterialle? Viime vuonna joulun aikaan Viikon valinnoissa valokeilaan pääsivätkin maalaistalot.

maalaisromanttinen keittiö

Näin joulun alla haaveilee tilavasta ja tunnelmallisesta maalaiskeittiöstä. Suuren saarekkeen ääressä kelpaisi puuhastella erilaisia jouluherkkuja valmistaen. Tähän blogijuttuun keräsin Etuovi.com-kotien ihanimmat maalaiskeittiöt.

Viimeistele oma joulukotisi

lamapantalja ruokailutilan sisustuksessa
Kuva: Etuovi.com / Scandinavian Design Center

Kynttilät palamaan, tuoksuvat joulukukat esille, mukava paikka sohvannurkkaan ja suklaarasia käden ulottuville – ja niin joulukoti on valmis. Jos kotisi kaipaa vielä joulutunnelmaa, katso helpot vinkit sen luomiseen täältä

Askartele helpot havukoristeet

Jos koti on siivottu, jouluruuat valmisteltu ja lahjat paketoitu, niin vielä on hyvin aikaa pienelle DIY-projektille 😉 Kranssien askarteleminen on helppoa ja mukavaa touhua, joka virittää kivasti joulutunnelmaan (varsinkin jos askarrellessa taustalla soivat joululaulut). Perinteinen havukranssi on kaunis, mutta kannattaa käyttää materiaalien kanssa myös mielikuvitusta ja kokeilla vaikkapa eukalyptusta, erilaisia oksia ja varpuja.

Huumaava kuusen tuoksu toivottaa tervetulleeksi heti ovella. Katso täältä ohjeet Katin helppoon havusydämeen

joulutunnelmaa

Tähän juttuun Kati kokosi vinkit havukranssien, -köynnösten sekä ihastuttavien havupallojen tekemiseen

Lisää jouluista inspiraatiota löydät tietenkin myös Ideat & Vinkit -joulu

Ihanaa joulun aikaa kaikille Etuovi-blogin lukijoille! <3

Toivottaa,

Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio