Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Juttusarja vuokra-asuntomarkkinoista jatkuu – nyt vuorossa on vuokra-asunnot Oulussa. Tutustutaan Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksen eli Oulun vuokra-asuntojen halutuimpiin alueisiin. Oulussa asuu vajaa parisen sataa tuhatta asukasta ja sen asuntokunnista hieman alle 40 prosenttia asuu vuokralla (Lähde: Tilastokeskus).

Tarkastellaan tämän yliopistokaupungin vuokra-asuntojen ilmoituksia Vuokraovi.com-sivustolla. Mistä kaupunginosista löytyy halutuimmat vuokra-asunnot Oulussa? Tähän löytää vastauksen tutkimalla ilmoitusten markkoinointiaikoja alueittain, eli selvitetään, millä postinumeroalueilla vuokrailmoitukset poistetaan netistä nopeimmin. Mukana tarkastelussa on vapaarahoitteisten ja kalustamattomien yksiöiden ja kaksioiden ilmoitukset, ja tämä kattaa myös yksityisten vuokranantajien ilmoituksia. Näistä ilmoituksista voidaan laskea myös kyseisten alueiden keskimääräiset neliövuokrat.

Oulun pienten vuokra-asuntojen halutuimmat kaupunginosat

Oulun vuokrayksiöiden ilmoitukset poistuvat Vuokraovi.comista keskimäärin 12 päivässä, kun kaksioiden ilmoitukset poistuvat keskimäärin 18 päivässä. Toisin sanoen yksiöiden ilmoituksista puolet on esillä vain alle 12 päivää – ja osa tietenkin vielä vähemmän aikaa. Vuokrailmoituksen jättäminen Vuokraovi.comiin siis kannattaa, sillä vuokralaisen löytäminen sen avulla on helppoa!

Oulun vuokra-asunnot

 

Vuokra-asunnot Karjasillan alueella viedään käsistä

Karjasillan alueen kohteiden ilmoituksilla on keskimäärin Oulun lyhimmät markkinointiajat. Sen pohjoisemmassa osassa, postinumeroalueella 90140, yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen markkinointiaika on 8,5 päivää, kun taas sen eteläpuolella, Höyhtyää ja Taka-Lyöttyä sisältävällä alueella 90150, ilmoitukset poistuvat keskimäärin kymmenessä päivässä. Ensin mainitun alueen ilmoituksissa keskimääräinen neliövuokrahinta on jo vajaa 15 euroa, kun taas toisessa neliövuokra on keskimäärin alle 13 euroa. Nämä alueet ovat lähellä niin Oulun keskustaa kuin myös ammattikorkeakouluakin. Hae vapaita vuokra-asuntoja Vuokraovi.comista.

Vuokra-asuntoja Oulun keskustassa

Aivan keskustan alueella 90100 puolet pienten asuntojen vuokrailmoituksista poistuu 11 päivässä. Siellä vuokrataso on keskimäärin yli 14 euroa neliöltä. Tähän postinumeroalueeseen kuuluu ydinkeskustan lisäksi myös Intiön kaupunginosa, jossa on Oulun hautausmaa. Keskustan uusimmat vapaat vuokra-asunnot löydät Vuokraovi.comista.

Myös postinumeroalueella 90230, johon kuuluu Peltolaa, Kastellia ja Lämsänjärveä, keskimääräinen neliövuokrahinta kipuaa jo lähemmäs 15 euroa.  Siellä pienten asuntojen ilmoitusten keskimääräinen markkinointiaika on 12 päivää. Kyseinen alue on Oulun yliopistollisen sairaalan vieressä ja se rajoittuu Oulujokeen. Hae vuokra-asuntoja Oulusta.

Oulu Heinäpää Realia

 

Kuva: Kerrostalo, Oulu, Peltokatu / Vuokraovi.com / Realia Asuntovuokraus Oulu

Vuokra-asumista Heinäpään kaupunginosassa

Keskustan eteläpuolella, Heinäpään postinumeroalueella 90120, yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoitukset poistuivat keskimäärin kahdessa viikossa. Heinäpään houkuttimena on lyhyt matka keskustaan, mutta siellä on keskustaa puistomaisempi tunnelma. Heinäpään kaupunginosasta löytyy esimerkiksi monipuolinen urheilukeskus.  Alueen vuokrataso on alle 14 euroa neliömetriä kohden. Heinäpään vapaat vuokra-asunnot löydät täältä.

Hae vapaita vuokra-asuntoja Vuokraovi.comista. Jos mieleistäsi vuokra-asuntoa ei juuri nyt löydy, ei hätää! Voit jättää myös Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi uudesta vapaasta vuokra-asunnosta. Näin saat tiedon uudesta ilmoituksesta heti ensimmäisten joukossa.

-Niina, Etuovi.comin omasta toimituksesta

PS. Kannattaa lukaista myös vastaavat kirjoitukset Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, TampereeltaTurusta ja Jyväskylästä sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio