Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Vuokra-asuntomarkkinoita käsittelevässä juttusarjassa olen ehtinyt kertoa jo pääkaupunkiseudun, Tampereen, Turun, Oulun ja Jyväskylän vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta. Otetaan nyt tarkastelun alle vuokra-asunnot Vaasassa. Vaasa on Pohjanmaalla rannikolla sijaitseva yliopistokaupunki, jonka asuntokunnista vajaa 40 prosenttia asuu vuokralla (Lähde: Tilastokeskuksen Asunnot ja asuinolot –tilastot).

Tarkastellaan Vuokraovi.comiin jätettyjä vuokra-asuntojen ilmoituksia, ja otetaan mukaan vapaarahoitteiset ja kalustamattomat yksiöt sekä kaksiot. Ilmoituksista voidaan laskea niiden markkinointiaikoja, eli sitä, kuinka kauan alueen vuokrailmoitukset ovat keskimäärin esillä ennen poistamista. Ilmoitusten avulla saadaan laskettua myös näiden pienten asuntojen keskimääräiset neliövuokrat. Poimin tähän juttuun joitakin kaupungin postinumeroalueita tarkempaan tarkasteluun.

Vaasan vuokra-asuntojen halutuimmat alueet

Vaasassa yksiöitä markkinoidaan keskimäärin kaksi viikkoa ja kaksioita 23 päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että yksiöiden vuokrailmoituksista puolet poistuu netistä kahden viikon sisällä julkaisemisesta, ja kaksioistakin puolet löytää uuden asukkaan keskimäärin reilussa kolmessa viikossa – osa tietenkin myös tätä nopeammin. Vuokrailmoituksen jättäminen Vuokraovi.comiin siis kannattaa, sillä sen avulla löydät vuokralaisen helposti.

kartta_blogiin_VAASA_

Vaasan pienten vuokra-asuntojen ilmoitusten keskimääräiset markkinointiajat ja neliövuokrat postinumeroittain. Kuvaan on poimittu ne postinumeroalueet, joissa vapaarahoitteiset pienet asunnot vuokrataan keskimäärin nopeiten.

Vuokra-asuntoja Suvilahden ja Korkeamäen alueelta

Keskimäärin nopeimmin pienten asuntojen ilmoitukset poistuvat Suvilahden ja Korkeamäen postinumeroalueelta 65350, sillä siellä markkinointiajan mediaani on 12 päivää eli puolet ilmoituksista poistuu netistä 12 päivän aikana. Alue sijaitsee meren rannassa ja sisältää paljon vehreitä osia. Suvilahti on myös vuoden 2008 asuntomessualue. Keskineliövuokra tämän alueen vapaarahoitteisissa pienissä kerrostaloasunnoissa on 13 euroa. Katso Vuokraovesta uusimmat vapaat vuokra-asunnot Vaasan Suvilahdelta tämän linkin kautta ja Korkeamäen vapaat vuokra-asunnot täältä.

147325497082776_original Kohde 535953

Kuva: Kerrostalo, Vaasa, Kauppapuistikko / Vuokraovi.com / OPKK Vaasa

Vaasan keskustan vuokra-asunnot

Keskustan, Vöyrinkaupungin ja Klemettilän postinumeroalueella 65100 ilmoituksista puolet poistuu 18 päivän sisällä. Siellä vuokra on keskimäärin hieman alle 14 euroa neliöltä, eli keskustan vuokrataso on melko lähellä lähialueidensa neliövuokria. Vaasan keskustan uusimmat vapaat vuokra-asunnot löydät Vuokraovesta, kuten myös Vöyrinkaupungin vuokra-asunnot tämän linkin takaa,

Vuokralla Palosaaren alueella

Keskustan pohjoispuolella Palosaaren postinumeroalueella 65200 ja keskustan itäpuolella Huutoniemen sekä Teeriniemen alueella 65320 yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen markkinointiaika on 19 päivää. Molemmissa neliövuokran mediaani on hieman yli 13 euroa.

Palosaaren vieressä on Pukinjärven ja Vetokannaksen aluetta, jonka postinumeroalueella 65230 vuokrataso on keskimäärin alle 12 euroa neliömetriä kohden. Siellä pienten asuntojen vuokrailmoitukset ovat esillä keskimäärin kolme viikkoa.

Hae vapaita vuokra-asuntoja Vuokraovi.comista. Voit rajata alueen kaupunginosan nimellä tai postinumerolla, tai selailla vaikkapa koko kaupungin vuokra-asuntoja. Voit myös rajata kohteita esimerkiksi vain niihin kohteisiin, joissa lemmikit ovat sallittuja, tai pelkästään yksityisten vuokranantajien ilmoituksiin. Jos et juuri nyt löydä mielestäsi asuntoa, voit jättää myös Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi uudesta vuokrattavasta asunnosta. Näin saat tiedon, kun Vuokraoveen ilmestyy uusi ilmoitus, jonka asunto sopisi sinun kodiksesi.

-Niina

PS. Kannattaa lukaista myös vastaavat kirjoitukset Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Oulusta ja Jyväskylästä sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio